reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Jestem :-)
Najpierw napisze, za chwile bede nadrabiac.
Przezylam szok - zabawilam w szpitalu cale 30 minut :-D
Cisnienie i mocz, krew, a pozniej "ogledziny" lekarskie czyli macanie brzucha i tetno dziecka. Ot wszystko :happy2: Nastepna wizyta za 2tyg.

Któraś tu pisała o tygodniu maluszka w Lidlu. Przeglądam gazetkę i stwierdzam, że się nie wysilili. Albo może część rzeczy jest dla starszych dzieci, a części w ogóle bym nie kupiła np kosmetyków lidlowskich...

moniSkaBe, ja ścieram jednorazowymi chusteczkami z Biedronki i powiem Ci, że jest nawet OK. Tylko, ze 2x w tygodniu.

tez mam takie sciereczki z biedronki i sa do dupy.
tak jak napisalam.. przetre i na drugi dzien wieczorem jest tak samo..

na truskawki zapraszam do mnie

dziś przywieźli mi wreszcie moją zamrażalkę i tam jest jakieś 10 kilo zamrożonych:tak::tak::tak::tak:
ja za bardzo jeść nie mogę (cukrzyca)
ale dla M keirek zrobiłam a dla niuni kisielek z truskawkami:tak::tak::tak:

Tymi truskawkami to sie tak od razu nie martwcie. Moja kuzynka rodziła w połowie kwietnia i podjadała truskawki - ale tylko swojskie, z ogródka, bo wiadomo ze nie pryskane. Jak dziecko nie ma alergii, to można próbowac. Najpierw zjeść 3-4, za 2 dni można juz parę więcej. Jak po 2 tygodniach nic nie jest to można troszkę więcej zjeśc. Byle nie przesadzać ;-)
A tak jak cytowałam artykuł z bb. U nas nie zaleca sie cytrusów. A dziewczyna z Hiszpanii pisała, ze u nich zalecane jest dawanie dziecku cytrusów na początku, dopiero później jabłka itp...

Ja pisałam o tym Lidlu. Co doartykułów - mają bardzo fajne te większe waciki. Np do wytarcia pupci. Albo buźki - bardzo sie sprawdzają.

Co do jedzonka - wczoraj teściowa zrobiła pierogi z serem i troszkę pierogów z poziomkami. Może uda nam sie dzisiaj tam zajrzeć i bo straszną chęc mam na nie

na truskawki zapraszam do mnie

dziś przywieźli mi wreszcie moją zamrażalkę i tam jest jakieś 10 kilo zamrożonych:tak::tak::tak::tak:
ja za bardzo jeść nie mogę (cukrzyca)
ale dla M keirek zrobiłam a dla niuni kisielek z truskawkami:tak::tak::tak:

moj Karol ostatnio przywiozl od swojej babci.. ona uprawia swoje na ogrodku.. ale zostawil u swojej mamy i .. zapewne sa juz w koszu.. buu.. musze jeszcze raz go poprosic, zeby do babci pojechal po truskawy :-D

moja zdolna siostra spalila makaraon z sosem..
widac nawet do zrobienia tak prostego jedzenia sie nie nadaje..
wczoraj smazyla jajka sadzone bez oleju.. i tez spalila... porazka z nia :-D
a ma 19 lat :-D

a ja mam dzisiaj wyjątkowego lenia mialam prasowac ubranka dla dzidziusia ale mi sie nie chce, teraz musze sie wziac za konczenie obiadku ja swoj przydzial juz zjadlam godzine temu a niedlugo mezus wroci i jak na razie mam tylko rosolek dla niego a zaplanowalam mu zrobic kilka plackow ziemniaczanych bo nie chce mi sie nic innego wymyslac musze sie jakos zmusic do roboty

reklama
marti8 no to ci się trafił ginekolog na zastępstwo :tak: ale fakt faktem że co lekarz to inne podejście

kamikaa super że z małą wszystko oki :tak: i u ciebie też, a 37-38 tydz to juz prawie ciąża donoszona więc spoko ;-)

moniSkaBe ja przed ciążą miałam bardzo głęboki pępek a teraz jest juz równy z brzuszkiem :tak: do końca wyskoczy jak nic - taki urok

candy6 mądra decyzja choć napewno cięzka i trudna, ale tak będzie lepiej, trzymam kciuki za dzisiejszą wizyte u gina :tak:

patinka_1985 dobrze że z szyjką oki :) a synuś niech sobie siedzi grzecznie w brzuszku :tak:

Nadrabiam Was i gotuje jednocześnie obiadek :tak: coś czuje że będą dzisiaj niezłe opóźnienia :-) a tu mąż wrócił bo wysłałam go po witaminki i badania brrrr jak dla mnie dzis zazimno więc sie nie wyłaniam z domku :tak:

Do góry