reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kurde dziewczyny mój mąż najprawdopodobniej złapał półpaśca:szok: w zeszłym roku też miał i teraz mu się to samo robi praktycznie w tym samym miejscu:no: Dzwoniłam juz do mojej gin i ona mówi że nic mi nie grozi bo już przechodziłam ospe w dzieciństwie i że półpasiec nie zagraża dzidziusiowi ale ja i tak się boję...nie wiem za bardzo co robić:-( uciekać do rodziców czy zostać?? nie no już sama nie wiem:-(

reklama
jejku śliczna pościel:-):-) ale cenka śliczniejsza hehehehehehhe

o mój bosze... własnie przymierzyłam kostium kapielowy :szok: Bo w koncy dzisiaj idziemy na ten basen. Choc teraz to nie jestem pewna czy ja dalej chce isc hehe No za "atrakcje" dnia to ja bede robic. Brzuch jak piłka, cyc ledwo upakowany do stanika, pępol wystający :-D MASAKRA I jakby tego było mało to cellulit na udach :wściekła/y: no wszystko zniose ale tego juz za wiele.
jak ja wam zazdroszcze możliwości pojścia na basen. Ja nie umiem pływac ale czesto jezdzilismy z M do aqua parku do Tarnowskich Gór i zawsze troszke poszalałam a teraz tylko łózko, lekarz, czasami coś tam jeszcze...eeeeeeeehhhhh

Mi tam leci siara z dwoch piersi. Nie wyciskam tego inic z tym nie robie. Polożna zabronla mi tego ruszać. Myje tylko wodą i jest git. Hartuje piersi bo wkładam do stanika płatki do demakijazu i juz widze po ok 3 tygodniach roznice:-)

ale niestety :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:pojawiły mi sie hemoroidy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ahh ide we wtorek do gina i sie zapytam. Teraz posłuchałam mojej mamci i smaruje Linomagiem i siedze na miekkim i zobaczymy:-:)zawstydzona/y:

Pościel superancka ... do łózeczka Safari bedzie pasowala idealnie:-) żyrafka do żyrafki;-)My jak sie zdecydujemy wkoncu na to lozeczko to tez zamowimy tą pościel tylko exclusive
3413 AMY POŚCIEL E3 SWEET BABY EXCLUSIVE + GRATIS (893455240) - Aukcje internetowe Allegro

a kojarzysz czy ten zestwa jest w tej hurtownii??

milkshake ponoć to objaw że główka dziecka wstawia sie w kanał rodny a dokłanie do wchodu miednicy brrrr
ooo to dobrze - może jedno mi się w kanał wciśnie, bo Olo nie chciał i miałam przez to CC :-D

Właśnie wróciłam z tesco... kupiłam pampersy, chusteczki nawilżane, linomag, podkłady i pare jeszcze innych pierdułek.... jeju jakie te pampersy maleńkie :blink: (acha te "1" nie mają jednak wycięcia na pępek :dry:- chyba, że te droższe - premium).
I kupiłam takie cóś do dezynfekcji... w saszetkach, możena nawet smoczek tym przecierać i nadaje się od wieku 0+ :tak: fajne chyba

Cześć Dziewuchy.
Nie było mnie kilka dni,czego i tak nikt nie zauważył:-(
Nie ma tego złego...przynajmniej wróciłam do czytania książek.Ktoś ostatnio wspominał o SAGACH O LL...pozdrawiam te z was,które tak jak ja zakochały się w książkach M.Sandemo:blink:
Dzisiaj czytałam wasze posty na głównym wątku,było tego niesamowicie dużo,nawet mąż z ciekawości pytał ile na klikałyście i jak usłyszał,że ponad 1000postów to przeżył szok:sorry2:Na inne tematy dopiero zajrzę.Chwilę to zajmie:tak:
KOchana zauważyłyśmy że Cię nie ma i trzymałyśmy kciukasy!
Ja tez jestem fanką M. SAndemo i mam prawie całą Sagę o ludziach..

a ja dziś zauważyłam takie dziwne rozpieranie, rozpychanie w kościach , jakby w kanele rodnym, może sie tam coś rozchodzić zaczęło :szok:
Ja tez to mam i to juz jakiś czas! Maluch naciska na kości łonowe by mieć miejsce podczas porodu- normalne!
Dziewczyny mam pytanie.

Wiecie może na jak długo przyłączają oksytocynę??
tzn. na 2 czy 6 czy 12h??(wiem dopóki się nie zacznie, ale chodzi mi czy z przerwami czy cały czas)

I czy jak ją podają czy z tą kroplówką można chodzić czy trzeba leżać??
Ja dostałam tylko 1 dawkę ( zbiorniczek) i była przyczepiona do stojaczka na kółkach , więc nie trzeba leżeć!

Lecę zrobić małej kolacyjke i włożyć do wanny i może uda mi się troszkę was wtedy poczytać :)

Pościel superancka ... do łózeczka Safari bedzie pasowala idealnie:-) żyrafka do żyrafki;-)My jak sie zdecydujemy wkoncu na to lozeczko to tez zamowimy tą pościel tylko exclusive
3413 AMY POŚCIEL E3 SWEET BABY EXCLUSIVE + GRATIS (893455240) - Aukcje internetowe Allegro

a kojarzysz czy ten zestwa jest w tej hurtownii??
wiesz co w tej hurtowni jest nawet spory wybór i chyba coś dla siebie znajdziesz na pewno:)
a jak nie to chyba możesz u nich zamówić

patrzcie co na tej stronce od candy6 znalazłam:
"Doktor van der Schoot opracowała test z krwi pozwalający niemal ze stuprocentową pewnością określić płeć dziecka. Dowodem są testy próbne wykonane przez badaczkę w latach 2003 - 2009. Wśród 201 przebadanych kobiet, u 189 udało się przewidzieć płeć potomka i u wszystkich prawidłowo."

reklama
patrzcie co na tej stronce od candy6 znalazłam:
"Doktor van der Schoot opracowała test z krwi pozwalający niemal ze stuprocentową pewnością określić płeć dziecka. Dowodem są testy próbne wykonane przez badaczkę w latach 2003 - 2009. Wśród 201 przebadanych kobiet, u 189 udało się przewidzieć płeć potomka i u wszystkich prawidłowo."
słyszałam gdzieś o tym

Do góry