reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie zaraz nadrobie weekendowe zaległości ale pochwalę się że naszej niuni nie wyrosły jajka i nadal jest DZIEWCZYNKA:-D ufffff

Ogólnie wsio ok, szyjka 3cm, ale jakaś niepocieszona jestem z usg-szybko, bez objaśnień. Zarezerwowane było 40 min a trwało niecałe 10 min. Moze już w tym tygodniu to tak powinno wyglądać ale jestem rozczarowana. Babka zrobila dosłownie 4 zdjęcia: obwód brzucha, głowy, kosci udowej i posłuchala bicia serca i nawet nie próbowała buzi pokazać na 3d ... a na2d wogle jej nie wychodzilo-wiec od razu zrezygnowala:baffled: a myślalam ze dostaniemy śliczny pyszczek żeby pokazać dziadkom w dniu Babci i Dziadka:dry:ale wiem jedno że nasza mała bedzie miala nosek po Tacie:-)

ok nadrabiam zaleglosci

Super, że dobre wieści. Krótkim badaniem się nie martw, grunt, że wszystko gra:tak::tak::tak:

dziewczyny super zwierzaki :)
Ramari czy Ty udzielasz sie na forum molosy?
Ja mam dwa koty i psa i jesli nie moj maz, to pewnie w domu bylo by zoo ;-) tu link do galerii mojego dogo Almendra Nido de Condores pictures by wamapl - Photobucket
Fajowy piesek, a co to za rasa?

Ostatnio na USG pytałam lekarza o przybliżoną wagę urodzeniową. Powiedział, że jak nie będę przesadzać ze słodyczami, to duży nie urośnie i sobie to wzięłam do serca:-p
Pewnie to zależy od wielu czynników, w szczególności jak już na tym etapie widać, że dziecko jest większe, niż przeciętne płody:tak:. Mój Kubuś do gigantów nie należy, takze myślę, że 3500g nie powinien przekroczyć. Większego nie rodzę:-D

Dziecko dziedziczy po rodzicach ich wagę urodzeniową - tak mniej więcej wyjaśniła mi to gin. Słodycze pewnie mają wpływ przede wszystkim na mamusię, choć widzę, że moja mała uwielbia słodkie - wczoraj szalała po lodach:tak::tak::tak:

O rany, nie zazdroszczę Wam codziennego odkurzania po pieskach:no::no::no:my chcielibyśmy kiedyś mieć labradora, ale na pewno nie w mieszkaniu, tylko w domku...no ale to też podobno bardzo wrażliwe psy:-(

reklama
Moje pierwsze objawy to:
- bóle podbrzusza jak na okres, mimo, że po terminie miesiączki
- bolesne i tkliwe piersi
Po paru dniach doszły:
- mdłości
- zmęczenie i senność
- podwyższona temp. ciała
- siusianie dosłownie co pół godziny i min. dwa razy w nocy

ramari to ja chyba zla rase wybralam ;-), ja musze odkurzac codziennie, bo biala sie sypie jak choinka po swietach i jej krotka ale szorstka siersc bardzo zle sie wybiera z ubran czy z dywanu. Wiec odkurzanie mam przynajmniej raz dziennie.:-( No ale co sie nie robi dla przybrancyh "dzieci";-)

To wyobrażcie sobie, że moi wyżej wspomniani teściowie nie przejmują sie kudłami na podłodze tapczanach i fotelach, odkurzaja jak im sie zachce, ale napewno nie robią tego przed naszym przyjazdem. Obstawiam, że raz w tygodniu to góra.

dziewczyny ja z innej beczki

czy myślałyście już o antykoncepcji po ciąży???

ja po ciąży z Natalą po 6tygodniach zaczęłam brać cerazzette (tabletki które można brać przy karmieniu piersią) a teraz się zastanawiam czy tabletki czy wkładka???

jakie macie doświadczenia i zdanie ???

Ja myślałam o wkładce hormonalnej (Mirena) ale nie wiem co moja gin o tym sądzi. Przez najbliższe lata nie planujemy rodzeństwa dla Kubusia i ta metoda wydaje mi się najlepsza. Minipigułek sie boje, bo trzeba pilnować godzin przyjmowania, na temat zwykłych wkładek naczytałam się okropieństw. Nawet jeśli nie będę karmiła piersia to nie chcę wracać do pigułek antykoncepcyjnych, bo osłabiaja moją ochotę na sex:-(wiem cos o tym bo brałam już różne rodzaje przez dobre 6 lat. Do plastrów nie mam przekonania, poza tym nie chcę paradować z czymś takim, a po zastrzykach hormonalnych może być problem z powrotem do płodnosci, Takze chyba tylko ta mirena zostaje:baffled:

ja po ciąży z Natalą po 6tygodniach zaczęłam brać cerazzette (tabletki które można brać przy karmieniu piersią) a teraz się zastanawiam czy tabletki czy wkładka???

To jest moja pierwsza ciąża i doświadczenia nie mam:confused: ale ja zapewnie wybiorę tabletki antykoncepcyjne;-)

Cześć dziewczynki!!!
O widzę, że tematem przewodnim dzisiejszego dnia są zwierzaczki. Ja mam jednego kotka, ale wydaje mi się jak bym ich miała w domu co najmniej 3. Wszędzie pełno sierści i co najgorzej moja kotka jest długiej sierści na dodatek białej, więc jest ona wszędzie, o czarnych ubraniach to mogę zapomnieć:-(.
Trochę się obawiam o reakcje mojej kici na dziecko, ale mam nadzieję że będzie dobrze.Czytałam gdzieś, że kocice mogą różnie reagować na płacz dziecka bo przypomina on płacz małego kotka, zresztą potwierdziło się to u moich rodziców którzy mieli kociczkę. Jak urodził się mój siostrzeniec i zaczął płakać to ona myślała, że coś złego mu się działo i zaatakowała moją mamę, która trzymała małego na rękach. Pocieszam się jednak faktem że moja kicia jest głucha od urodzenia.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które mają dzisiaj wizyty. Ja idę jutro i jeśli coś nie tak będzie z moja szyjką to niestety będę musiała iść do szpitala.

Hej Kochane,witam się popołudniowo,wstyd się przyznać ale ja się niedawno z łóżka zwlekłam,mam dziś takiego lenia że szok...nic mi się nie chce,to cud że was wogóle nadrobiłam.Śliczne macie zwierzaczki.A zmieniając temat to ja mam dzisiaj jakiegoś doła,płakać mi się chce i jakaś taka rozżalona jestem,najlepiej to bym ten cały dzień przespała:-(

Ja też ostatnio o tym myślalam, z drugim dzidziusiem chce przynajmniej z 3 lata poczekać więc zabezpieczać jakos sie trzeba:tak: Ja zawsze byłam przeciwniczka tabletek więc napewno nie bede ich brała, co do wkładki nie mam zdania (musze poczytać na ten temat) na to wyglada ze pozostają mi ...prezerwatywy, których mój mąż nienawidzi:wściekła/y: i metody naturalne:sorry2: tylko ze po nich moze szybko pojawic sie drugi dzidzior:-)

Tak wogóle to sie troche wkurzyłam dzwonie do mojej gin a ona mówi że prawdopodobnie w szpitalu w którym ona pracuje nie da rady zrobić usg brzuszka dzidzi w 3 dobie, ale pogada jeszcze z ordynatorem i mam dzwonić jutro o 16. Czujecie co za szpital, mają pracownie usg a nawet usg zrobić nie mogą :wściekła/y: chyba będe musiała jednak szukać innego szpitala :-(

AniaSkrzat1 ja mam tak od dłuższego czasu, też mam doła, czasmi śmieje się za chwile rycze, ale to chyba przez to że nie wiem co czeka moja dzidzie po urodzeniu a do tego jeszcze te problemy za szpitalem :-(

reklama
Do góry