reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie zaraz nadrobie weekendowe zaległości ale pochwalę się że naszej niuni nie wyrosły jajka i nadal jest DZIEWCZYNKA:-D ufffff

Ogólnie wsio ok, szyjka 3cm, ale jakaś niepocieszona jestem z usg-szybko, bez objaśnień. Zarezerwowane było 40 min a trwało niecałe 10 min. Moze już w tym tygodniu to tak powinno wyglądać ale jestem rozczarowana. Babka zrobila dosłownie 4 zdjęcia: obwód brzucha, głowy, kosci udowej i posłuchala bicia serca i nawet nie próbowała buzi pokazać na 3d ... a na2d wogle jej nie wychodzilo-wiec od razu zrezygnowala:baffled: a myślalam ze dostaniemy śliczny pyszczek żeby pokazać dziadkom w dniu Babci i Dziadka:dry:ale wiem jedno że nasza mała bedzie miala nosek po Tacie:-)

ok nadrabiam zaleglosci

Wiesz co, chyba nasze dzieciaczki są już zbyt duże. Moje USG też tyle trwało i dokładnie to samo mierzył, widocznie na tym etapie nic więcej sprawdzać nie trzeba:tak:
Znam przybliżoną wagę i wiem, że rośnie prawidłowo, z serduchem też wszystko ok także jestem spokojna:tak:

reklama
Kochana nie ma sie czym przejmować. Te kg w ciąży też są potrzebne i nawet nie zdążymy sie obejrzeć i wszystko spadnie. Ja też już jestem 18kg na plusie a termin mam na 2marca. Na poczatku strasznie sie przejmowalam wagą, a teraz już nie. Ostatnio tylko odstawiłam słodycze, bo przeraż mnie troszeczkę fakt, że synyś przy porodzie będzie ważyl ok 3800 więc nie chce zeby i jemu przybyło ponad wyliczaną norme :-)

a mnie ostatnio Pani ktora robila usg powiedziala, ze my nie do konca mamy wplyw na to jak szybko przybieraja nasze dzieci w brzuszku.
Ja przytylam 8 kg poki co, a dzidzia wazy juz ponad 2kg. I podobno jest wieksza o 2 tygodnie niz powinna.
Wiec nie wiem czy te slodycze maja bezposredni wplyw na wage dziecka :-)

a mnie ostatnio Pani ktora robila usg powiedziala, ze my nie do konca mamy wplyw na to jak szybko przybieraja nasze dzieci w brzuszku.
Ja przytylam 8 kg poki co, a dzidzia wazy juz ponad 2kg. I podobno jest wieksza o 2 tygodnie niz powinna.

8kg tylko pozazdrościć:tak::tak::tak:
Ja wole ograniczyć słodycze niż pózniej pluć sobie w brode, że mogłam coś zrobić a nie zrobiłam:zawstydzona/y: no i moj Synuś na ostatniej wizycie ważył 2400 kolos:-D:-D:-D ale to wszystko wina jego Tatusia, bo bartek przy porodzie ważyl ponad4kg a ja nie cale 3kg wiec we mnie sie Synio nie wdał :-D:-D:-D

też tak myślę dzidzia ściąga z nas to co jej jest potrzebne a zbędne ale pyszne kalorie nie są jej potrzebne zostają dla mamuśki

kciuki za rodzącą:tak::tak::tak::tak:

Ostatnio na USG pytałam lekarza o przybliżoną wagę urodzeniową. Powiedział, że jak nie będę przesadzać ze słodyczami, to duży nie urośnie i sobie to wzięłam do serca:-p
Pewnie to zależy od wielu czynników, w szczególności jak już na tym etapie widać, że dziecko jest większe, niż przeciętne płody:tak:. Mój Kubuś do gigantów nie należy, takze myślę, że 3500g nie powinien przekroczyć. Większego nie rodzę:-D

dziewczyny super zwierzaki :)
Ramari czy Ty udzielasz sie na forum molosy?
Ja mam dwa koty i psa i jesli nie moj maz, to pewnie w domu bylo by zoo ;-) tu link do galerii mojego dogo Almendra Nido de Condores pictures by wamapl - Photobucket

Pierwszy raz słyszę o tym forum, ale może zajrzę :-)
Świetny pies, zdjęcia powalające- szczególnie te koło kominka i choinki oraz te z synkiem. Już się nie mogę doczekać na zdjęcia mojego dziecięcia z miśkami.
A to jeden z moich psiaków z synkiem znajomych :-)

Pierwszy raz słyszę o tym forum, ale może zajrzę :-)
Świetny pies, zdjęcia powalające- szczególnie te koło kominka i choinki oraz te z synkiem. Już się nie mogę doczekać na zdjęcia mojego dziecięcia z miśkami.
A to jeden z moich psiaków z synkiem znajomych :-)

cudo:-D:-D:-D:-D

my zwierzaków nie posiadamy M ma alergię na wszytko:zawstydzona/y:
ale może kiedyś
marzeniem M jest mieć owczarka jak kiedyś bedziemy mieli dom i ogród:tak::tak::tak:

a CZARNUSZKA dawała znac jak po wizycie???

reklama
Do góry