reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Słuchajcie...przepraszam, ale mam wrażenie że trochę przsadzacie z tymi wyprawkami, wózkami itp w tym okresie ciąży....:baffled:Jest jeszcze bardz dużo czasu i jeszcze do marca 2010 dużo moze się wydarzyć, dużo nowości na rynku pokazać itp....Chyba nie ma co teraz szalec tylko się cieszyć, ze jeszcze brzuchole nam nie ciążą za bardzo:tak:

Moniat84 myślę ze możesz spokojnie wypić gastrolit i smectę. Te lekarstwa powinny pomóc w grypie żoładkowej, a można je podawać nawet 1 miesiącznym dzieciom, wiec kobietom w ciązy pewnie raczej też, ale moze podpytaj w aptece.

Ja o wyprawce też narazie nie myślę. Chyba zaczniemy kupować wszystko, jak któraś z was pisała w połowie ciąży.

Rozwolnienie trochę przeszło, także nic narazie nie będę brać. Zmusić się do jedzenia nie mogę. Suchą bułkę jem chyba już z godzinę. Muszę coś przekąsić bo mdli mnie blee.

reklama
dziewczyny czy Wy macie jakies poradniki odnosnie tego jak pielegnowac dziecko przyjsciu na swiat?

Przed przyjściem na świat synka czytałam dużo gazet i książek na temat pielęgnacji niemowląt, na pewno można z nich się dużo dowiedzieć, ale myślę, że wszystko wychodzi w praktyce, osobiście dużo pytałam w szpitalu położnych, które pokazywały jak kąpać, przewijać, a reszta wyszła w praniu :)

dzieki za odpowiedz Karolinko :)

mysle czy by nie kupic sobie jakiegos poradnika typu "pierwszy rok zycia dziecka" czy czegos w tym stylu.
nigdy nie mialam stycznosci z tak malutkim dzieckiem od strony ze sie tak wyraze "technicznej" :)

Dla mnie marzec to jeszcze jakaś abstrakcja. Narazie dużo czytam o ciąży i rozwoju maleństwa w brzuszku. Sądzę, że jak dopiero zacznie, kopać to wyda mi się wszystko blizsze i wtedy się zainteresuję co dalej. Poza tym, jeszcze nie będąc w ciąży zaglądałam na różne tematy BB, między innymi na majówki 2009 i troszkę czytałam jakie są kłopoty z maluszkiem w 1 miesiacu. Z tego forum naprawdę dużo idzie się dowiedzieć. My także będziemy się wspierać, będąc już mamami na podforum dzieci urodzone w marcu 2010:-)

Ja też narazie skupiam się tylko na wiadomościach o samej ciąży. Kupiłam sobie gazety "m jak mama" i "Twoje 9 miesięcy" oraz taką książeczkę: "Gdy stajesz się mamą", gdzie jest opisane tydzień po tygodniu ciąży, co się dzieje z maluszkiem, organizmem mamy, porady itp. Bardzo fajna.
O pielęgnacji niemowląt i na całej reszcie zacznę się skupiać jak już przetrwam ten pierwszy trymestr, który mnie tak teraz zaczął stresować, bo do wczoraj czułam się naprawdę znakomicie, a teraz stresuję się tym kłuciem w brzuchu, no i w krzyżu mnie znowu rwie:-( i co chwilę latam do kibleka sprawdzać czy nie plamię.. ehhh

reklama
Wiem że na tę grypę dobra jest cola, no ale w ciąży to chyba niebardzo

na takie grypy żołądkowe najlepszy jest wygazowany 7up.
po prostu woda z glukozą :tak:
zawsze tego używamy w razie potrzeby :tak:

mysle czy by nie kupic sobie jakiegos poradnika typu "pierwszy rok zycia dziecka" czy czegos w tym stylu.
nigdy nie mialam stycznosci z tak malutkim dzieckiem od strony ze sie tak wyraze "technicznej" :)

na codzień mam doczynienia z dziećmi od 6 miesiąca, więc z przewijaniem, karmieniem i pielęgnacją raczej sobie poradzę :tak:
ale przeraża mnie to DO 6go miesiąca :szok:
także poradnik raczej sobie sprawię.

a nie przeraża Was ta ogromna odpowiedzialność??

Do góry