reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hello!

Ja jestem dzisiaj zestresowana. Wczoraj przekręcałam się na bok w łóżku i tak dziwnie zabolało w podbrzuszu. Od tamtej pory tak mam dziwnie w tym podbrzuszu, tak mnie kłuje. Nie przypomina to wogóle bólów, które miałam na samym początku, które były podobne do tych menstruacyjnych.
Strasznie się boję:-(. Powinnam iść do lekarza?? Miała tak któraś z Was??
.

Mnie tak kłuje jak coś zbyt gwałtownie zrobię, lub jak coś mnie zestresuje, ale potem mija i już nic nie odczuwam. Jak nie ma krwawień to chyba wszystko jest O.K.

reklama
Wiem że na tę grypę dobra jest cola, no ale w ciąży to chyba niebardzo.

Cola jest nie zdrowa, ale myślę, że nie zaszkodzi Ci, sama czasem mam na nią ochotę i wypijam, dodam, że przed ciążą nie piłam jej w ogóle. Podobno coca cola dobra jest na zgagę :) na razie mnie nie męczy, ale z Dawidem pod koniec ciąży miałam okropną, mówi się, że jeśli jest zgaga to dziecko będzie miało długie włoski :) nie wiem co ma z tym wspólnego zgaga, ale u mnie się sprawdziło Dawidek miał szopę włosków. Na zdjęciu jeden dzień po urodzeniu :)

właśnie siedzę na allegro i przeglądam ciuszki i akcesoria dziecięce i jestem przerażona:szok:

tych rzeczy jest tyle, że nie wiem, na co patrzeć
co więcej nie mam pojęcia, co powinniśmy kupić, a no co nie dać się naciągnąć

jak powinna wyglądać wyprawka dla maluszka i jakie akcesoria są mi potrzebne na początku? (bo musimy z M zrobić jakąś listę)

jak powinna wyglądać wyprawka dla maluszka i jakie akcesoria są mi potrzebne na początku? (bo musimy z M zrobić jakąś listę)

O Kochana na początek mase rzeczy potrzeba :D moja siostra rodzi w listopadzie i podpowiedziałam jej co jest potrzebne, bo sama kupiłam za dużo, za same kosmetyczne sprawy wyszło 400 zł, tak więc czeka nas duży wydatek, w sumie dużo rzeczy mam po Dawidku. A o jakie konkretnie rzeczy Ci chodzi abym mogła coś podpowiedzieć?

Hello :-)
Ja noszę 65E w numeracji angielskiej, czyli w polskiej 65F. A wcale nie mam ogromnych piersi. Założę się, że to 75 to jest o wiele za duży obwód dla większości z was ;-).Polecam kalkulator: ***Elektroniczny bra-fitter*** - Strona Główna. Na prawdę o wiele lepiej się nosi dobrze dobrany stanik :tak:.

Ja mam stanik dobrze dobrany. Pomagała mi pani w sklepie z bielizną, bo oczywiście wcześniej też nosiłam nie takie jakie trzeba. No, w sumie noszę 75D, powinnam mieć 70, ale podobno takich nie produkują. I u mnie w mieście na pewno nigdzie takich nie ma, bo szukałam. Ale jeszcze większy problem mam zawsze z kupnem dla siebie stroju kąpielowego.

Co do zakupów wózkowych i wszelkich innych dla dzidziusia, to ja na razie jakoś wcale o tym nie myślę. A wszelkie sklepy to po prostu mnie przerazają :-D To mój pierwszy dzidziuś, moja siostra ma juz duże dzieci, więc kompletnie nic nie mam. Ale jak przyjdzie na to czas to będę się martwić ;-)

Mnie tak kłuje jak coś zbyt gwałtownie zrobię, lub jak coś mnie zestresuje, ale potem mija i już nic nie odczuwam. Jak nie ma krwawień to chyba wszystko jest O.K.
na całe szczęście plamień nie mam (odpukać), może za gwałtownie się przekręciłam wczoraj. trochę mi ulżyło.. Jejku jak ja bym chciała żeby te pierwsze 3 miesiące były już za mną. Nie sądziłam nigdy, że ciąża jest tak stresująca.

Słuchajcie...przepraszam, ale mam wrażenie że trochę przsadzacie z tymi wyprawkami, wózkami itp w tym okresie ciąży....:baffled:Jest jeszcze bardz dużo czasu i jeszcze do marca 2010 dużo moze się wydarzyć, dużo nowości na rynku pokazać itp....Chyba nie ma co teraz szalec tylko się cieszyć, ze jeszcze brzuchole nam nie ciążą za bardzo:tak:

Moniat84 myślę ze możesz spokojnie wypić gastrolit i smectę. Te lekarstwa powinny pomóc w grypie żoładkowej, a można je podawać nawet 1 miesiącznym dzieciom, wiec kobietom w ciązy pewnie raczej też, ale moze podpytaj w aptece.

Caroline, rzeczywiście synek miał spor włosków!!:szok::-D

Cola jest nie zdrowa, ale myślę, że nie zaszkodzi Ci, sama czasem mam na nią ochotę i wypijam, dodam, że przed ciążą nie piłam jej w ogóle. Podobno coca cola dobra jest na zgagę :) na razie mnie nie męczy, ale z Dawidem pod koniec ciąży miałam okropną, mówi się, że jeśli jest zgaga to dziecko będzie miało długie włoski :) nie wiem co ma z tym wspólnego zgaga, ale u mnie się sprawdziło Dawidek miał szopę włosków. Na zdjęciu jeden dzień po urodzeniu :)

Jaki kochany, moja siostra też tak wyglądała po porodzie, teraz jest blondynką (Dawidkowi też chyba dosyć włoski rozjaśniały) Moja babcia podobno w szpitalu zrobiła panikę, że mamie dziecko podmienili na jakieś cygańskie:-p. Co do zgagi to zapytam czy też miała:-)

Słuchajcie...przepraszam, ale mam wrażenie że trochę przsadzacie z tymi wyprawkami, wózkami itp w tym okresie ciąży....:baffled:Jest jeszcze bardz dużo czasu i jeszcze do marca 2010 dużo moze się wydarzyć, dużo nowości na rynku pokazać itp....Chyba nie ma co teraz szalec tylko się cieszyć, ze jeszcze brzuchole nam nie ciążą za bardzo:tak:

Moniat84 myślę ze możesz spokojnie wypić gastrolit i smectę. Te lekarstwa powinny pomóc w grypie żoładkowej, a można je podawać nawet 1 miesiącznym dzieciom, wiec kobietom w ciązy pewnie raczej też, ale moze podpytaj w aptece.

Caroline, rzeczywiście synek miał spor włosków!!:szok::-D

:) Oj tak mamy bardzo dużo czasu, ale popatrzeć zawsze można zorientować się co ile kosztuje, a na pewno te kobietki, które będą miały pierwszego dzidziusia są bardziej ciekawe :) Rozumiem bo sama zaczęłam bardzo szybko oglądać, ale zakupy robiłam bodajże w połowie ciąży :) Wiadomo, ze nie kupi się wszystkiego na raz :)

Znalazłam fajną stronkę, gdzie obrazkowo pokazuje jak wygląda dzidziuś w poszczególnych tygodniach, ale niestety nie wiem jak se wstawić w sygnaturę, nic mi nie przychodzi na meila. :sorry2:

9 Weeks Pregnant - 3D Pregnancy Calendar

reklama
bo sama kupiłam za dużo, za same kosmetyczne sprawy wyszło 400 zł
O matko :szok:. Ja mam sprawdzony zestaw: mydło Bambino, oliwka Nivea, krem Penaten. No i spirytus do pępka.

No, w sumie noszę 75D, powinnam mieć 70, ale podobno takich nie produkują.
Produkują, tylko w sklepach nie ma ;-). Ja mam na szczęście jeden sklep sprawdzony, w którym mają porządną rozmiarówkę i potrafią dobrać odpowiedni rozmiar. A poza tym są sklepy internetowe :tak:.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry