reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej!
ja już po wizycie. pęcherzyk ma 5 milimetrów, noi wiadomo jak to jest na tym etapie. Narazie nie iwdac za bardzo nic. Mam przyjsc za miesiąc, mialam nadzieję zobaczyc serducho ale jeszcze za wcześnie. Buziaczki dla wszystkich!!!;-):-)

reklama
hej!
ja już po wizycie. pęcherzyk ma 5 milimetrów, noi wiadomo jak to jest na tym etapie. Narazie nie iwdac za bardzo nic. Mam przyjsc za miesiąc, mialam nadzieję zobaczyc serducho ale jeszcze za wcześnie. Buziaczki dla wszystkich!!!;-):-)

gratuluje kochana strasznie sie ciesze!!!! ja tez niedługo ide zobaczyc moja kruszynke :) juz nie moge sie doczekac......uwielbiam usg w ciazy :))

hej!

Mycha super, to na kiedy termin? Juz cos wiadomo? :-) Ja w 6tyg i 1 dniu jak wyszlo na USG slyszalam juz serduszko ;-) Niesamowite wrazenie. I tez nie moge sie doczekac kolejnej wizyty :tak:

Co do tych mdlosci raz jeszcze, to ja dzis caly dzien jem BÓB :-D:-D:-D aaa i jeszcze lody waniliowe :-D:-D:-D
Tylko to dzis przyswajalam i mnie nawet bardzo nie mdlilo. Chociaz rano myslalam, ze polece do kibelka :baffled: Teraz jest tak srednio. Gdyby nie te mdlosci, to w ogole zapomnialabym o mojej Fasolince :-D
Co do ubranek, to wczoraj ogladalam w sklepie, ale jeszcze sie wstrzymamy troszke. Najpierw to musimy kupic kolejna komode, zeby je gdzies skladowac. A co do wozkow, powiem szczerze, ze jestem tak ZIELONA ze szok :szok: nie mam bladego pojecia co jest teraz na topie... I jaki jest najlepszy...

Nie powiedział mi nakiedy termin, bo jest jeszcze za wcześnie. Według moich obliczeń jest 30 marzec ale on mówił że do zapłodnienia mogło dojść pózniej tzn. nie w połowie cyklu ale trochę pózniej. Mówił że jakbym przyszła za dwa tygodnie a nie teraz to mógłby mi powiedziec o wiele więcej. Następna wizyta za miesiąc - jak ja wytrzymam???

Witam Was Marcóweczki:-)
Życzę miłego kolejnego tygodnia. Witam wszystkie "nowe" mamy i trzymam kciuki;-)

Stanika nie znalazłam - szukam jakiegoś bawełnianego bez drutów, a teraz wszędzie są fiszbiny, push up-y itd. Może jakaś wersja sportowa - ale jeszcze muszę poszukać.

Mnie w ogóle nie nachodzi na ciuszki, łóżeczka i wózki - na razie czuję nierealność sytuacji bliźniakowej i czekam do 13 sierpnia na badanie przezierności karkowej.
Powiedzcie mi czy ja dobrze rozumuję: jedna kosmówka znaczy, że będzie jedno łożysko, czyli dzieci są jednojajowe?

maborka no jedna kosmowka to jeden pecherzyk i jedno lozysko. takze dzieci nie sa niczym ddzielone.... tak mi sie wydaje. ja tak mam a 17 ide zobaczyc czy moje malenstwa maja osobne naczynka czy nie oby miay bo sie troche denerwuje ... bo jak jeden wciagnie drugiego to... ehhh dobra nie mysle o zlych rzeczach juz :wściekła/y:

Hej :-)

Wczoraj byliśmy w górkach trochę pooddychać świeżym powietrzem :-). A za tydzień URLOP! W środę mam USG i muszę w tym tygodniu badania zrobić, bo od razu po powrocie z wakacji planuję wizytę :tak:.

Co do wózków, to ja mam po Karolku bardzo fajny wózeczek Casulaplay S4. Muszę tylko dokupić gondolę i fotelik.

Witam w poniedziałkowy poranek :) Wózek mam po Dawidku coneco v3 :) więc będzie jak znalazł, chyba, że i synek będzie chciał jeździć wózkiem to wtedy pomyślimy :) A tak po za tym Dawid zaczął sam chodzić :) jaka dumna z niego jestem :) przemieszcza się teraz na nóżkach :) i z dnia na dzień jest więcej kroków, wczoraj pokonał cały dom na stópkach :) Pozdrawiam i miłego tygodnia.

A tu mój synek :)

Rozumiem, dzięki. Lekarz na ostatnim usg powiedział, że jeszcze trzeba się przyjrzeć owodniom, czyli jednokosmówkowe, ale mogą być dwu- lub jednoowodniowe.
Chciałabym by były dwie owodnie, tak po cichu...

reklama
hej!
Miesiąc szybko zleci i ujrzysz serducho małego bejbika:tak:
A co do wózków to mi się takie podobają:

_TOLEDO_CONECO +GONDOLA +2xOCIEPLACZ +TORBA+FOLIA (671800974) - Aukcje internetowe Allegro

NOWY Matrix na pompowanych kołach +Fotelik GRATIS (702668257) - Aukcje internetowe Allegro

ten drugi w szczególności mi się podoba tylko inny kolor;-)

A mnie dziś muli od samego rana...normalnie cud, że kibelka nie zaliczyłam bo już mi sie odbijało..
A w nocy u nas była taka burza, że spac nie mogłam:szok:

Do góry