reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Z tego co wiem czasami to spojenie lonowe moze bardzo bolec ale wcale sie nie rozchodzi, moja kuzynka tak miala, bolalo ja pod koniec ciazy tak ze chodzila w pol zgieta . Zreszta ja gin z tego co pamietam to wyslal do ortopedy bo on sam tego stwierdzic nie umial czy sie rozchodzi , a ortopeda powiedzial ze trzeba przeswietlenie zrobic a jak wiadomo w ciazy przeciez nie mozna przeswietlac i na tym sie skonczylo ze urodzila naturlanie corke 4 kg. Gorzej by bylo jakby naprawde jej sie rozchodzilo.....

Caroline dobrze, ze Wam sie nic nie stalo!!! Ale nerwow to pewnie sie najadlas :no: W takich przypadkach najlepiej zawsze wezwac policje, bo dogadac sie czesto ciezko z ludzmi :eek:

hej dziewczynki,
dziś byłam u gina i mam rozwarcie na opuszek :baffled: A najlepsze jest to że już ostatnio miałam tylko mi o tym nie powiedział, a ja mądra okna przed świętami przecierałam...ehh wogóle nasiedziałam się w kolejce bite 4godziny!!!:wściekła/y:
O matko! Rozwarcie? :szok: I co teraz? Musisz lezec? Czemu nie powiedzial na poprzedniej wizycie? :shocked2: Trzymaj sie Milkshake!

Ech, ale tu po świętach ruch...nie nadrobię was....przejrzałam tylko ogólnie, co się dzieje. Z tego co pamiętam: rybka trzymaj się dzielnie, wierzę, że synek będzie zdrowy - trzymam kciuki za niego!!!
Moja gin mówiła mi, że orientacyjna wielkość i waga dziecka jest podobna do tej, jaką mieli jego rodzice przy urodzeniu - w skrócie - jeśli rodzice byli dużymi noworodkami to prawdopodobnie dzidzia też będzie duża;-)
Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam:sorry2:....a ja wprawdzie mam już wózeczek, łóżeczko i wanienkę....ale za to żadnych ubranek i przeraża mnie to...i raczej na "spadkowe" po kimś nie mam co liczyc
Ja wazylam 2700 a Mezu 3300 wiec na 3kg zywej wagi Alexa bym sie nie obrazila ;-);-) Nie wiecej! :-D

Ania powiedz o tym lekarzowi koniecznie i pokaz mu w ktorym miejscu Cie boli jak bedziesz na wizycie, wtedy wyczuje czy jest zmiana w kosci lonowej czy nie
lepiej nie bagatelizowac , ja to mialam od 1,5 miesiaca a dopiero teraz na wizycie mu o tym powiedzialam, gdyby wzrok zabijal lezalabym martwa..:szok:

tyle ze wczesniej bolalo dużo mniej, bo bolalo najczęsciej wieczorem , w nocy jak sie chcialam obrocic z boku na bok, badz przy wstawaniu , a teraz juz boli caly dzien:/
Wavejka a to Twoja pierwsza dzidzia? Mnie zaczelo tam bolec od kilku dni, w nocy tez jest nieciekawie jak sie wlasnie przekrecam z jednego boku na drugi. Ale gin nic nie mowil. Dobrze, ze przynajmniej wiesz, ze bedziesz miec cesarke. Tu tez chodzi o Twoje zdrowie :tak: Bedzie dobrze :happy2:

My juz spakowani, budzik na 5:30 nastawiony. Pewnie zawitam jutro wieczorem.
Spokojnej nocki zycze ;-) U mnie jak zawsze, Alex szaleje, w nocy tez jak sie przebudzam to cos tam w srodku w kolko kombinuje :-D:-D Achhhh :-)

Dziendoberek!
Budzę sie rano, patrzę w okno a tu zima na całego :szok::szok::szok:wczoraj nie było śladu śniegu a dzis bielusieńko!!
Rybka trzymaj sie dzielnie, mocno scickam kciuki zeby było wszystko w porzadku!
Pozostałym dziewczynkom gratuluje super wyników USG :-)
Wavejka strasznie Ci współczuje, trzymaj sie jakos dziewczyno !!!
Caroline dobrze ze nic powaznego Wam sie nie stało !
Milkshake rozwarcie?? Jejku to uwazaj na siebie i oszczedzaj sie proszę!!
AniaSkrzat nie przejmuj sie ja tez jeszcze praycznie nic nuie mam dla małej, oprócz paru ciuszków, w styczniu mamy w planach ruszyc na łowy. Moj M juz na allegro ogladal łózeczka, wozki i tp, wiec to dobry znak hehe. Bo zarzekał sie ze dopiero w styczniu bedziemy kupowac :)

Musze wymyslic dzis jakjis obiadek, ciasto i sałatkę na jutro ,macie cos fajnego ??

Witajcie :-)

wstałam dzis po 6...teściowa nas obudziła...zadzwoniła do nas bo całą noc myślała nad tym naszym mieszkaniem...otóż...przed nami wynajmowała to mieszkanie parze z 2 dzieci...W Wielkanoc tego roku Ci państwo uciekli bez słowa i nie dość że zostawili syf, rachunki nie oplacone (prąd i gaż razem 600zł)...to jeszcze zadłużyli mieszkanie za wode - 1800zł...

byliśmy wczoraj u teściowej i mój "mądry inaczej" J pochwalił się jej że od moich rodziców dostalismy 1000zł (chciał jej wejsc na ambicje)...a ona przez noc obmyśliła żebyśmy jedną rate zapłacili za tą wode :no: i obudziła nas po 6...nawet mojemu J nie dała sie do pracy wyszykować.

Jestem cholernie zła...bo to pieniądze na łóżeczko i inne rzeczy dla dziecka które muszę już kupić...a że to ona nie dopilnowała tamtych lokatorów z płaceniem to nie moja wina,...jeszcze jakbysmy to my tak zadłuzyli mieszkanie to co innego...mogłabym zapłacic - ale za czyjeś długi nie mam zamiaru. NIby powiedziała że odda nam później te pieniądze, no ale ciekawe kiedy będzie to "później" :wściekła/y:

Powiedziałąm mojemu J że nic nie zapłacimy i dziś chyba pojdziemy wydać te pieniądze, kupimy łóżeczko, wanienkę, ze 2 butelki.

a ona niech się sama martwi...moi rodzice już dość kasy wrzucili w to mieszkanie (jej mieszkanie)...wczoraj mój J jej oznajmił żeby mnie zameldowała...i powiem wam że nie miała zachwyconej minki...no ale muszę miec jakies zabezpieczenie, skoro nawet mój już o ślubie nie myśli :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

no to się wyzaliłam :dry::dry::dry::dry:
a ten polski film co czarnuszka88 wrzuciła - popłakałam się :sorry2:

Mcgosia niezle sobie to wymysliła ta twoja tesciowa nie ma co :no: ja bym jej ani złotówki nie dała, niby z jakiej racji!!! Masz racje idz i wydaj najlepiej tą kase;-);-)​

Zapomniałam zapytać : drętwieją Wam ręce w nocy??? ja czasem sie budze i rąk nie czuje, tzn dłoni:szok: i bardzo długo trwa zanim dojdą do siebie...pewnie to brak czegos...

reklama
Tak zrobię AGUŚ

wiecie zastanawiam się nad laktatorem.... widziałam wczoraj w SMYKU ręczny Tommee Tippee za 160zł :confused: a na allegro chodzi za ok 80zł
TOMMEE TIPPEE LAKTATOR + AKCESORIA NOWY MODEL 09 (861943552) - Aukcje internetowe Allegro

myślę też nad tym:
Laktator ręczny ISIS Avent PHILIPS+POJEMNIK 95zl (856729150) - Aukcje internetowe Allegro

w ogóle poogladałam w SMYKU akcesoria dla dzieciaczków i powiem wam że te z firmy Tommee Tippee wygladają solidnie no i ładne są, a cena przystępna (oprócz laktatora) :-D także kupię też butelki i smoczki tej firmy :-)

Do góry