Tak chodzi mi o ćwiczenia Kregla. A masaże to właśnie tą parafiną z witaminą E. Smarujesz, masujesz i rozciągasz -pani mówiła że rozciągać trzeba tak że ma aż szczypać szczególnie w kierunku tyłu... Przyniosła nawet sztuczną pochwę na zajęcia- śmiechu było trochę, ale to ważne!a jakie to masaże sa i ćwiczenia??mi tylko te kręgla udaje się zrobić, ale tez nie regularnie niestety
reklama
Hello!
Rany wkońcu was nadrobiłam!! Przez to, że nie siedzę eraz z wami na bierząco to mam tyle do czytania że nie wiem
Ja mam od wczoraj więcej wydzieliny.. Wczoraj miałam takiego gęstego upława, taki jak jest podczas jajeczkowania, taki jakby glutowaty (sorka że tak obrazowo) i ciagle mam mokro w gaciach i biała wydzielina. Na początku ciąży miałam taką białą wydzielinę (taka serwatka), ale infekcji żadnej nie było i nie miałam też takiego uczucia, ze popuszczam. A teraz mi ciagle leci. No i nie wiem czy to jakaś infekcja czy wszystko w porządku, czy to już organizm zaczyna się oczyszczać przed porodem (wyczytałąm w książce że kobiety kilkanascie dni przed porodem narzekaja na zwiekszenie wydzieliny z pochwy bo organizm sie oczyscza). Gina mam za tydzien. Mam tez globulki dopochwowe, ktore przepisal mi gin wrazie gdyby mnie jakas infekcja zlapala, no i sie zastanawiam czy sobie nie zaaplikowac.
Poza tym też mnie tak wczoraj na wieczór dziwnie brzuszek bolał, trochę jak na miesiączke, czasem to tak jakby mnie szpileczki od środka kłuły i tak na biodra i krzyż promieniowało. Musiałam sobie wziać nospe, no i przeszło.. tzn. zasnełam wiec nie czułam. Mam tylko nadzieje ze wszystko jest ok i ze małemu sie nie spieszy, bo ja jeszcze nie gotowa a i obronic sie chce jeszcze
Jak myslicie wziac sobie ta globulke???
Ja do gulaszu bardzo lubię kaszę gryczaną... no i poza tym jest bardzo zdrowa i ma dużo żelaza
Ja mam ochotę dzisiaj zrobić sobie szpinak z makaronem. Tylko nie wiem czy mi się chce pichcić cokolwiek. Mam dzisiaj totalnego lenia.
Miałam plan poprasować kolejną stertę ciuszków dla małego, ale też mi się nie chce
izulqa dobrze że już jesteś w domu i że zdrówko jako tako dopisuje
co do zakupów z facetami, to na samą myśl coś mi sie robi.. mój to taki maruda, że nie wiem, zaraz go brzuch boli i wogóle wszystko.. masakra jakaś.
Rany wkońcu was nadrobiłam!! Przez to, że nie siedzę eraz z wami na bierząco to mam tyle do czytania że nie wiem
Ja mam od wczoraj więcej wydzieliny.. Wczoraj miałam takiego gęstego upława, taki jak jest podczas jajeczkowania, taki jakby glutowaty (sorka że tak obrazowo) i ciagle mam mokro w gaciach i biała wydzielina. Na początku ciąży miałam taką białą wydzielinę (taka serwatka), ale infekcji żadnej nie było i nie miałam też takiego uczucia, ze popuszczam. A teraz mi ciagle leci. No i nie wiem czy to jakaś infekcja czy wszystko w porządku, czy to już organizm zaczyna się oczyszczać przed porodem (wyczytałąm w książce że kobiety kilkanascie dni przed porodem narzekaja na zwiekszenie wydzieliny z pochwy bo organizm sie oczyscza). Gina mam za tydzien. Mam tez globulki dopochwowe, ktore przepisal mi gin wrazie gdyby mnie jakas infekcja zlapala, no i sie zastanawiam czy sobie nie zaaplikowac.
Poza tym też mnie tak wczoraj na wieczór dziwnie brzuszek bolał, trochę jak na miesiączke, czasem to tak jakby mnie szpileczki od środka kłuły i tak na biodra i krzyż promieniowało. Musiałam sobie wziać nospe, no i przeszło.. tzn. zasnełam wiec nie czułam. Mam tylko nadzieje ze wszystko jest ok i ze małemu sie nie spieszy, bo ja jeszcze nie gotowa a i obronic sie chce jeszcze
Mam miesko na gulasz i chyba to zrobie.
tylko jeszcze nie wiem czy z ziemniakami czy z ryzem.
Ja do gulaszu bardzo lubię kaszę gryczaną... no i poza tym jest bardzo zdrowa i ma dużo żelaza
Ja mam ochotę dzisiaj zrobić sobie szpinak z makaronem. Tylko nie wiem czy mi się chce pichcić cokolwiek. Mam dzisiaj totalnego lenia.
Miałam plan poprasować kolejną stertę ciuszków dla małego, ale też mi się nie chce
izulqa dobrze że już jesteś w domu i że zdrówko jako tako dopisuje
co do zakupów z facetami, to na samą myśl coś mi sie robi.. mój to taki maruda, że nie wiem, zaraz go brzuch boli i wogóle wszystko.. masakra jakaś.
AniaSkrzat1
Fanka BB :)
Mirosia ja bym nie brała na twoim miejscu,upławy to normalna sprawa a nie jakas infekcja chyba tak "w razie czego" to niema co brać w końcu to globulki a nie rutinoscorbin
Agniesiak85
Te cwiczenia to chyba Kegla;-):-) A masaż mozesz wykonywac również oliwą z oliwek i rozciągac w kierunku odbytu i jak zaszczypie to potrzymac tak z 10s i puscic i tak cwiczyc.. no i najpierw jednym palcem w stronę odbytu, potem dwoma (żeby tez się w poprzek rozciągało) i tak aż dojdziemy do 4 palcyTak chodzi mi o ćwiczenia Kregla. A masaże to właśnie tą parafiną z witaminą E. Smarujesz, masujesz i rozciągasz -pani mówiła że rozciągać trzeba tak że ma aż szczypać szczególnie w kierunku tyłu... Przyniosła nawet sztuczną pochwę na zajęcia- śmiechu było trochę, ale to ważne!
Kochana ja tez tak mam Dziś szczególnie normalnie myślałam, że się zsikałam Ale wzięłam wczoraj globulke na noc to może i po tym taka wydzielina...? Bo jakąś infekcję miałam i gin mi globulki przepisał na noc 3szt. Jedna juz poszla to dzis nastepna i zostanie tylko jedna. Poczekam az wezmę ostatnią i zobaczę co się będzie dziac. Już sama nie wiem.. no i mam mokro.. dziwne uczucieHello!
AniaSkrzat1
Dziewczyny taka wydzieline (glutowato-galaretowato-upławową) ma co druga z nas i raczej niema co sie faszerować na zas,lepiej sie gina zapytać czy to infekcja czy normalny objaw
ja na początku ciązy brałam globulki ale to ze wzgledu na to że ewidentnie miałam infekcję (gin nie mógł mi przez to cytologii zrobić)i lekarz mi je przepisał
ja na początku ciązy brałam globulki ale to ze wzgledu na to że ewidentnie miałam infekcję (gin nie mógł mi przez to cytologii zrobić)i lekarz mi je przepisał
Agniesiak85
Ja nie miałam tego na początku dopiero od dwóch dni to mam. Ale mialam tez infekcję dlatego gin mi przepisał te 3 globulki. Jak zakończę stosowanie to wtedy poobserwuje czy dalej mam tą dziwną wydzielinę i w takiej ilościDziewczyny taka wydzieline (glutowato-galaretowato-upławową) ma co druga z nas i raczej niema co sie faszerować na zas,lepiej sie gina zapytać czy to infekcja czy normalny objaw
ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
Hej, nie mam siły niestety was nadrobić, synek powoli zdrowieje, natomiast teraz przeszło na mnie, czuję się jak w pierwszym trymestrze, ciągłe mdłości, w nocy wymiotowałam, drażnią mnie zapachy, na szczęście biegunki nie mam. Mam nadzieję, że u was wszystko w porządku.
Natalka w brzuszku strasznie rozrabia i się rozpycha, czasami aż się z bólu zwijam, może przy tej jelitówce mam bardziej wszystko czułe nie wiem :/
Miłego dnia życzę!
Natalka w brzuszku strasznie rozrabia i się rozpycha, czasami aż się z bólu zwijam, może przy tej jelitówce mam bardziej wszystko czułe nie wiem :/
Miłego dnia życzę!
AniaSkrzat1
Agniesiak jeżeli masz infekcję to pewnie że trzeba braćale jeżeli nie jest zdiagnozowana to tak na zaś niema sensu,więc nie martw się Mirosia to pewnie normalny objaw skoro większośc z nas to ma
AniaSkrzat1
ccaroline85-bidulko...i Ciebie dopadło,kuruj się i wracaj szybko do zdrowia
reklama
hej dziewczyny, ale ja bym chciała juz urodzić (tzn. nie teraz ale już mieć to za sobą) ehh
dziś miałam maraton - musiałam lecieć przez pół miasta pieszo i to dość szybkim tempem bo bym nie zdarzyła do przedszkola po Olka i całą drogę czułam rozpychanie w kościach miednicy... szok normalnie! A gdzie tam jeszcze cały luty!! ja się chyba rozsypie. W nocy to na siku nie potrafie wstać bo mam wrażenie, że mi te kości się posypią...
Acha, chyba kupujemy domek do remontu... boję się jak szlak tych kredytów, no i nerwów zaś z tym moim starym wogole nie mam ochoty na załatwianie tego wszystkiego, nawet może nie ochoty co siły... no cóż...
ccaroline współczuje tej jelitówki... to koszmar, jeszcze w ciąży, a jak ma dziecko - ehhh, pełono prania, wszystko w wymiocinach... współczuje. Dużo zdrówka
dziś miałam maraton - musiałam lecieć przez pół miasta pieszo i to dość szybkim tempem bo bym nie zdarzyła do przedszkola po Olka i całą drogę czułam rozpychanie w kościach miednicy... szok normalnie! A gdzie tam jeszcze cały luty!! ja się chyba rozsypie. W nocy to na siku nie potrafie wstać bo mam wrażenie, że mi te kości się posypią...
Acha, chyba kupujemy domek do remontu... boję się jak szlak tych kredytów, no i nerwów zaś z tym moim starym wogole nie mam ochoty na załatwianie tego wszystkiego, nawet może nie ochoty co siły... no cóż...
ccaroline współczuje tej jelitówki... to koszmar, jeszcze w ciąży, a jak ma dziecko - ehhh, pełono prania, wszystko w wymiocinach... współczuje. Dużo zdrówka