reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Wiecie co zadzwoniłam do mojego gin, i powiedziałam jej o tych kłuciach, i kazała mi jechać na izbę, powiedziała że może mieć to związek z szyjką, ale oczywiście nie musi, ale lepiej to sprawdzić- więc zaraz jadę, ale sie denerwuję, 3majcie kciuki

Kochana na pewno wszystko będzie dobrze, najważniejsze to żebyś się nie stresowała, bo to jeszcze gorzej. Daj znać jak wrócisz, żebyśmy były spokojniejsze.

marry76 wszystkiego najlepszego przede wszystkim dużo zdrowia:-)

reklama
Marti8 jedz szybciutko do szpitala i sie nie martw bo napewno wszytko będzie dobrze...ja też wylądowałam dziś na izbie przyjęć bo przeraziło mnie to co stało się z Missiiss więc wolałam się upewnić ze Nam nic nie grozi . Po 2,5 godz czekania zostalam przyjęta...ale najawazniejsze ze wszytko ok tzn nadal miękka szyjka ale zamknięta i wg ręcznego sprawdzenia szyjka ma ok 2-3cm wiec spoko;-) Na moje "bóle miesiączkowe" i dzisiejsze kucie po lewej stronie dostałam zwiekszoną dawkę no-spy i magnezu. Uspokoiłam się i najważniejsze to się oszczedzac i miec pozytywne myślenie...teraz to tylko odpoczynek w wyrku:-)
Wiecie co :-D w ciązy moje jedynka zachcianka to spaghetti...qrcze czekajac w tej kolejce wyobrazałam sobie ze jem taki pyszniutki obiad...wiec zamiast sie połozyc bo z zalecenia powinnam lezec to ja do garów i gotuje mega wielką porcję:tak: pysznościiiiiii

Ciekawe co z MISSIISS:-(

Wiecie co zadzwoniłam do mojego gin, i powiedziałam jej o tych kłuciach, i kazała mi jechać na izbę, powiedziała że może mieć to związek z szyjką, ale oczywiście nie musi, ale lepiej to sprawdzić- więc zaraz jadę, ale sie denerwuję, 3majcie kciuki
- kochana daj znac jak wrócisz!!!!! trzymam kciuki!!!

tak jestem z Gliwic, mieszkam tu od urodzenia. I się zastanwiam czy rodzić tutaj czy w Knurowie... bo tam jest moj lekarz.
- ojjj tego to Ci nie poradze bo jedne moje znajome mowia ze lepiej w knurowie a inne ze w gliwicach.... wiec niewiem...a z jakiegos osiedla?? ja sikornik

Wiecie co :-D w ciązy moje jedynka zachcianka to spaghetti...qrcze czekajac w tej kolejce wyobrazałam sobie ze jem taki pyszniutki obiad...wiec zamiast sie połozyc bo z zalecenia powinnam lezec to ja do garów i gotuje mega wielką porcję:tak: pysznościiiiiii

U mnie dzisiaj na obiad mega wielka patelnia spaghetti z mięskiem:-p:-p Od kilku dni mi już chodziły po głowie hehe. Chyba ze trzy dni będziemy to jedli:-p

czekamy na wiesci od Marti i Emilki. :-(

a my wlasnie sie wbieramy do hurtowni dla dzieci. Nową otwarli wZabrzu i jesesmy ciekawi czy moze jakes ciekawe promocje beda:tak: mysle ze dzisiaj zaszaljemy botroche kasy zostalo :-)

Ps wybaczcie mi błędy literowe ale nie wiem czemu klawiatura wariuje mi na forum:eek:

a ja zaraz zbieram sie na wizyte. Tez powiem ginowi o kluciach w pochwie i brzuchu. O twardniejacym brzuchu i lekkich skurczach..

aaa.. mialam Wam napisac, ze dowiedzialam sie co z moja pensja i zusem. Zaplacili mi tylko za jedno zwolnienie i kawalek. Reszte mam dostac na poczatku grudnia :-)
tylko ze wtedy juz beda mieli znowu dwa moje zwolnienia :-)

dziewczyny dajcie znać jak tam po wizytach,ja dwa tygodnie temu mimo różnych kłuć skurczów miałam zamkniętą szyjkę wszystko ok, ale dorobiłam się infekcji grzybicznej przy której też występują takie skurcze i kłucia nie wiem skąd się wzięło dziadostwo bo seks był zakazany od okresu krwiaka.

czytając to wszystko też umówiłam się na wizytę, ale dopiero na poniedziałek, ale jutro juz piątek a weekend szybko minie

co się porobiło...

dziś pomyślałam, że jak człowiek zajdzie w ciąże to zaczynają się dopiero zmartwienia do końca życia, najpierw żeby ciąża się utrzymała, potem żeby dzieci rosły zdrowo, potem, żeby zdrowe się urodziły itd....i tak aż do śmierci

ciekawi mnie czy sa takie dziewczyny/kobiety, które nie przejmują sie swoim stanem w ciąży?...hm chociaż ze swojej pracy wiem, że są rodzą dzieci rok po roku zostawiają i mają gdzieś...ale zadałam sobie pytanie retoryczne

lecę po kanapę z ogórasem kiszonym chodzi za mną już od wczoraj

miłego wieczorku brzucholki:-)

Wróciłam,
szyjka twarda zamknięta dobrze uformowana , długa, macica na odpowiednim poziomie i odpowiednio napięta:-)wszystko dobrze, powiedziałą mi że to pewnie od rozciągających się więzadeł, że nie które kobiety odczuwają takie kłucia...
Myślałam że jak juz przyjdę to będą wieści od mississ że wszystko wporządku, a tu ciszaaaaaaaaaaa:-(

czekamy na wiesci od Marti i Emilki. :-(

a my wlasnie sie wbieramy do hurtowni dla dzieci. Nową otwarli wZabrzu i jesesmy ciekawi czy moze jakes ciekawe promocje beda:tak: mysle ze dzisiaj zaszaljemy botroche kasy zostalo :-)

Ps wybaczcie mi błędy literowe ale nie wiem czemu klawiatura wariuje mi na forum:eek:
- a gdzie ta hurtownia? pojade do GL to moze skocze na jakies zakupki :))

Wróciłam,
szyjka twarda zamknięta dobrze uformowana , długa, macica na odpowiednim poziomie i odpowiednio napięta:-)wszystko dobrze, powiedziałą mi że to pewnie od rozciągających się więzadeł, że nie które kobiety odczuwają takie kłucia...
Myślałam że jak juz przyjdę to będą wieści od mississ że wszystko wporządku, a tu ciszaaaaaaaaaaa:-(
- to swietnie!!!! super ze wszystko dobrze:)) przynajmniej jedna dobra wiadomosc

Ciekawe co u Missis dalej nic nie wiadomo :((

reklama
witajcie mamuśki

nie mam dobrych wieści:-:)-:)-:)-(

dziś mieliśmy usg i okazuje się że naczyniak u małego w główce powiększył się przez 2 tygodnie o 2mm:-( poza tym ma poszerzoną lewą komore mózgu aż o 11mm:szok::szok:

więc wszystko wskazuje jednak na wodogłowie llub inne zaburzenia które się jeszce mogą rozwinąć:-:)-:)-(

jakaś masakra poza tym zanika mu czasami tętno a potem za bardzo przyspiesza ale podobno w tym wieku ciąży może tak być z Natalką też tak było

najgorsze jest to że nic z tym nie możemy zrobić i na nic nie mamy wpływu

sorki że się tak żale ale mam spadek:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ważne że mały jest spory bo waży 615gram:tak:

Do góry