reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Po prostu wyszły mi bakterie wmoczu, białko i coś tam. Ginowi się nie podobały, więc wysłał mnie na posiew i kazał też powtórzyć te ogólne. No i już wtedy bardziej zadbałam o to i wszedzie wyszło mi wszystko czyściutko.
Poza tym nie wszystkie te plastikowe pojemniki z apteki są sterylne, nie wiem czy wiecie. Sa i takie i takie. Musi pisać na spodzie, ze jest sterylny. Inaczej i tak trzeba go wyparzyć.
ha ha a ja sie wlasnie na tym zastanawiałam, ostatnio jak kupowałam w aptece to sie pani pytala czy ma byc sterylny czy nie no i wzielam ten zwykly, mowila ze na badanie ogolne moczu taki wystarcza, ale do glowy mi nie przyszlo zeby go jeszcze wyparzac i moze dlatego u mnie w moczu wszystko ok a tylko bakterii zawsze mam duzo, poza tym zadnych dolegliwosci nie mam

reklama
a tak wogole to musze zaraz wyjsc z domu na dluzszy spacer musze do bankomatu isc bo juz chyba tylko 10 zl w porfelu mi sie zostalo a musze na wizyte do lekarza miec gotowke, pogoda tylko troche nie zaciekawa i raczej bardziej sklania do przelezenia calego dnia w łozku niz wychodzenia na spacerki

moj był niby sterylny, ale nie mam pojecia dlaczego ciekło z niego. Pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo. I to jeszcze jak trzymalam go pionowo..:eek:

Na razie nie ma się co martwić. W razie gdyby Ci wyszło coś zbędnego w moczu to po prostu powtórzysz sobie badanie, zeby się upewnić co i jak. Ja się niepotrzebnie nastresowałam tyle wtedy, ale coż. Przynajmniej jestem mądrzejsza na przyszłość :tak:

ha ha a ja sie wlasnie na tym zastanawiałam, ostatnio jak kupowałam w aptece to sie pani pytala czy ma byc sterylny czy nie no i wzielam ten zwykly, mowila ze na badanie ogolne moczu taki wystarcza, ale do glowy mi nie przyszlo zeby go jeszcze wyparzac i moze dlatego u mnie w moczu wszystko ok a tylko bakterii zawsze mam duzo, poza tym zadnych dolegliwosci nie mam

No, ja właśnie tez wcześniej nie wiedziałam, dowiedziałam się przypadkiem przy tych wstrętnych wynikach. Powinni mówić według mnie o takich rzeczach, bo niby skąd człowiek ma wiedzieć? I tak jak mówilam, potem tylko niepotrzebnie się stresuje.

tak w ogole to moj dzisiejszy mocz był kurde metny i mial taki jakby osad. Wyczytalam w necie, ze moze miec to zwiazek z jakas infekcja drog moczowych.. tylko kurcze nie mam zadnych objawow.
Dobra.. poki co martwic sie nie bede.. w czwartek do gina :-)

tak w ogole to moj dzisiejszy mocz był kurde metny i mial taki jakby osad. Wyczytalam w necie, ze moze miec to zwiazek z jakas infekcja drog moczowych.. tylko kurcze nie mam zadnych objawow.
Dobra.. poki co martwic sie nie bede.. w czwartek do gina :-)
Mój zawsze tak wygląda. Aż mój gin nie chciał uwierzyć, że przestrzegam wszystkich zasad "zdrowego sikania" :D Czyli: sterylny pojemnik, podmycie się przed tym i mocz do badania pochądzący z pierwszego moczu, ale ze środkowego strumienia :-D:-D

hmm.. no to juz nie wiem :-)
w kazdym badz razie moj dzisiejszy mocz roznil sie wygladem, w porownaniu do poprzednich siuskow :-)

To tak jak mówię. Na razie się niczym nie przejmuj :tak: Dopiero jakby coś wyszło nie tak to będzie się kombinować. A ja trzymam kciuki, zeby wyniki były super :tak:

reklama
u mnie tez jeszcze wyplaty nie ma :wściekła/y::no: i na sniadanko tylko kromka chleba z dzemem bo masla juz nie mam :-p i dzidzia sie moja chyba upomina bo kopie od samego rana jak szalona haha :) ale to fajne uczucie :-)

a z tymi nerkami to tak jak dziewczyny mowia... ostatnio buszowalam na necie to lepiej isc do lekarza bo jedna miala cos z jelitem grubym i lekarze to bagatelizowali i co doszlo do strasznych rzeczy... oczywiscie u ciebie bedzie ok wszystko zobaczysz ale ten wczorajszy artykul to mnie powalil co znalazlam...

Do góry