reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam kobitki;-)

neska spokojnie wszystko bedzie dobrze... lez ladnie w wyrku i bedzie dobrze :tak:

a ja wlasnie rocilam od internisty i now sumie przepisala mi krople do nosa i kazala smarowac sie mascia dla dzieciaczkow najmniejszych taka rozgrzewajaca no ale ide do apteki i na masci pisze ze nie wolno kobieta w ciazy i karmiącym :no: no i zapisalam sobie nazwe i ide dzisiaj po zwolnienie do gina mojego to sie zapytam o ta masc... na goraczke paracetamol ... ale tez narazie nie kupialm... ehhh wykonczy mnie ten katar i to zle samopoczucie juz mnoe glowa zaczyna bolec powoli :zawstydzona/y: o! wlasnie skonczylam mierzyc temp i od wczoraj wieczor mi spadla do 36 i 9... dzisiaj mam 36 i 8 wiec fajnie ze goraczka znika tylko ten katar :wściekła/y: oddychac i spac w nocy nie moge :-( mam krople jakies o ktorych czytalam na necie i jedni lekarze pozwalalja inni nie na ulotce niby pisze ze w razie zalecen a tak to nie ... no i wezme je i tez sie popytam bo tabletki homeopatyczne na katar ni chu chu mi nie pomagaja...

reklama
Tak z dzidzią ok, serducho bije:tak::-)

Aha dowiedziałam się przy okazji, zupełnie niespodziewanie ,że to CHŁOPIEC!!!:szok::szok:
Drugi chłopak:szok: Mój starszy synek szaleje z radości , ja się przyzwyczjam do tej myśli, ale najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe...

Ja jestem w szoku dlatego, że w pierwszej ciąży nie miałam żadnych ani to żadnych problemów, w tej do tej pory też nie, wyniki książkowo, samopoczucie super. Wydawało mi się że jestem nie zniszczalna,:sad::sad:

I właśnie od paru dni czułam że ten brzuch tak twardnieje, ale nie myślałam że to coś poważnego.:sad:
Szyjka na razie ok.

Krwawienie ustało, w nocy brzuch trochę jeszcze twardniał, ale na razie jest ok.

Leże sobie, Igorek u mamy, więc nie muszę się martwić.

Tak z dzidzią ok, serducho bije:tak::-)

Aha dowiedziałam się przy okazji, zupełnie niespodziewanie ,że to CHŁOPIEC!!!:szok::szok:
Drugi chłopak:szok: Mój starszy synek szaleje z radości , ja się przyzwyczjam do tej myśli, ale najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe...

Ja jestem w szoku dlatego, że w pierwszej ciąży nie miałam żadnych ani to żadnych problemów, w tej do tej pory też nie, wyniki książkowo, samopoczucie super. Wydawało mi się że jestem nie zniszczalna,:sad::sad:

I właśnie od paru dni czułam że ten brzuch tak twardnieje, ale nie myślałam że to coś poważnego.:sad:
Szyjka na razie ok.

Krwawienie ustało, w nocy brzuch trochę jeszcze twardniał, ale na razie jest ok.

Leże sobie, Igorek u mamy, więc nie muszę się martwić.

Gratuluję synka :) Uzupełniam listę :)

neska kochana odpoczywaj i lez lez lez a bedzie dobrze zobaczysz :)
A ja myslalam ze do marca juz nam nic nie grozi zadne krwawienia itd :/ strach chyba nigdy nie minie :/
Moze sie przemeczylas albo cos bo tak samo z siebie to z kad ?
A jak malenstwo ?

Ja bylam ogladac te meble Nieeeeeeeeeeeee no bez przesady ja nie jestem tam jakas paniusia ale taki syf ze szokkkkkkkkkk :////
Echhhhhh chyba jak nic trzeba bedzie kupic nowa kuchnie :( a tak nie chcialam bo to nie nasze mieszkanie i nikt nie wie czy potem do innego bedzie pasowac itd :( i tyle kasy :/

No chyba ze zaczne gazety odstukiwac i uzywanej dobrej szukac :) ale znajac moje szczescie to napewno sie trafi taki syf jak dzisiaj szkoda bylo rano wstawac i jechac :(

Teraz czekam na listonosza i mam nadzieje ze choc to poprawi mi chumor ,dzisiaj mam wolne a na obiad robie smazone ziemniaczki i jajo sadzone i jak bede miec sile to wyskocze do sklepu po kefir i szpinak a jak nie bo deszcz leje to bedzie bez .
M do 16 w szkole wow jaki spokoj :)

Witajcie dziewczynki!
Ja na zakupki się wybieram i muszę się trochę przewietrzyć w końcu, bo zgnusnieję w tym domu. Patrze przez okno, a tu śnieg :|

Neska - dziewczyny mają rację. Leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć. Na tym etapie ciąży to już nie ma żartów.

Missis - Ty też do łóżeczka i się wygrzewać! Nie mam niestety sprawdzonych rad na przeziębienia, bo ja raczej nie choruję.

Kurcze, dziewczyny jak czytam o tych dolegliwościach to się zaczynam stresować. U mnie wprawdzie wszystko ok, gdyby mała nie kopała to bym nie wiedziała że w ciązy jestem ;) No ale to własnie teraz ten moment kiedy zaczynaja rożne dziwactwa wyłazić. Mam nadzieję, że mnie to ominie :zawstydzona/y:
Ja na obiad dzisiaj będę kotlety mielone z ziemniakami i jakimś zielskiem preparować- mój samiec wczoraj sobie zażyczył. Tylko najpierw muszę swoją szanowną czteroliterową ruszyć z domu :wściekła/y: a ja dzisiaj rano wstaje a tam za oknem......śnieg!! no bezczelny spadł w nocy! Całę szczęście, że plusowo to już resztki zostały... w zeszłym roku cieszyłam się jak dziecko jak się śnieg pojawił, ale że w tym o desce mogę pomarzyć to jakoś mi zima nie leży.

Witam!;-)

Neska - leż w wyrku i wykorzystuj wszystkich dookoła.. Nie ruszaj się nigdzie, a będzie dobrze ;-)

Dzisiaj obuudziłam się wyjątkowo wcześnie.. hehe, na 13stą do lekarza... A tak mi się nie chce z domku ruszać!

Oooo:szok::szok: fajna reklamę widziałam na travel&living programu "Ciąża z zaskoczenia" może być fajny :tak:

reklama
w TVN był test wózków, ale się nasłuchałam, że wózki są z materiałów rakotwórczych zrobiono ich testy można zobaczyć je ponoć na stronie http://www.pro-test.pl/, ale stronka nie wchodzi, może potem teraz wszyscy się rzucili, szkoda, że nigdzie nie pokazuję wózków dla bliźniaków, a wydaje mi się, że jest ich coraz więcej.

Neska zdrówka!.

Do góry