reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witaminy zalecił mi ginekolog w pierwszej ciąży również brałam, myślę, że witaminy na pewno nie zaszkodzą mi ani dziecku, a wręcz dostarczą to co potrzebne, po za tym nie łykam żadnych innych leków.
Zgadzam sie z Toba w 100% :tak: Tez zazywam tylko witaminy i nic wiecej.

Witajcie!! Ja już po lekarzu:) Wszystko z dzidziolkiem oki, zbadał mnie na fotelu i słuchałam serduszka malucha:) Cudowne uczucie:) Dudniło na cały gabinet, haha:)
A w czwartek mam usg na 11:00 :) Już nie mogę się doczekac, może płec poznamy wreszcie:) Jestem taka radosna, że góry mogę przenosic:)

Ja tez teraz się więcej pocę :/ Głupia sprawa bo wystarczy, że przejdę sie kawałek i już gotowe, ble.. No ale takie uroki ciąży..;-)
Trzymam kciuki, zeby Malenstwo okazalo sie Tomaszkiem ;-)
Ja sie poce tak samo, zadnych problemow z tym nie mam.

ja tak jak mag349..zero pocenia sie:blink: ale czy to dobrze czy zle..nie wiem..martwie sie ze ta woda cala zostaje w organizmie a przez to zaczna mi puchnac mogi rece i masakra w ogole:)))

słuchajcie..wychodze za mąż:)))) odbylismy z moim J powazna rozmowe ;) i doszlismy do wnosku ze bierzemy slub ( w koncu to juz dwoje dzieci:D)..on chcialby juz teraz zaraz, ale ja chce poczekac na "po porodzie" zeby sobie jakas fajna sukieneczke zalozyc i napic sie szampana :-p slubu nie bierzemy koscielnego bo nie jestesmy katolikami, natomiast mam pytanie..jesli chcemy sie pobrac powiedzmy w maju , to do urzedu mozna juz teraz sie zglosic i ustalic sobie dogodny termin, czy raczej gdzies w okolicach marca??

:cool2:
No gratuluje :-)
Termin w USC zaklepujesz najwczesniej 6 miesiecy, a najpozniej miesiac przed.
My bralismy slub w kwietniu, a w grudniu ustalalismy termin i powiem, ze juz bylo duzo chetnych, przynajmniej w Krakowie :-D
Slub mielismy cywilny, w dworku. Ja wystapilam w bialej sukni z trenem i welonem. Pozniej weselisko. Kazdy robi tak jak uwaza, a slub to slub, przeciez wychodzimy z zalozenia, ze bierzemy go raz w zyciu, wiec my mielismy gdzies stereotypy, ze to cywil i ze nie wypada w bialej sukni i takie tam :happy2:

A w pracy afera, afera :szok: Hiszpanka jutro idzie na dywanik do HR-u, bo ludzie sie na nia zala. Ja dzisiaj mialam rozmowe z szefostwem na temat mojej ciazy i tego co ona wygaduje... No i jeszcze jedna taka akcja, a inaczej sie to zakonczy... Bo ona nie ma prawa takich rzeczy opowiadac na moj temat. To moja prywatna sprawa komu mowie i czy aplikuje na jakies stanowisko czy nie. Czuje sie jak w przedszkolu! :eek: Chyba sie bardzo dzisiaj zdenerwowalam, bo ledwo dojechalam do domu, takie bole brzucha mnie dopadly :-( Normalnie myslalam, ze sie porycze! Ale dotarlam jakos szczesliwie i od razu hop do lozia i przeszlo. Teraz herbatka z melisy, prysznic i do spanka :happy2: Alex malo sie rusza.
Trzymajcie sie cieplutko dziewczynki! ;-)

reklama
Ja odstawiłam etiaxin jak zaszłam w ciąże zaprzyjazniona pani magister odradziła i pytałam też gin akurat tego antyperspirantu nie wolno używać w naszym stanie.

Witam rano :) synek dał pospać mamusi, dzieciątko w brzuszku również :tak:

Widzę, że u niektórych z was nie wesoło, to złe wyniki, to przeziębienie, wszystkim poprawy życzę!!
U mnie na szczęście wszystkie wyniki książkowo, jak u konia ginekolog skomentował, w pierwszej ciąży też miałam książkowo, także jestem zadowolona.
U nas strasznie zimno, pochmurno i bardzo mocno wieje wiatr, dzień spędzę w domku, nigdzie się nie chcę wychodzić.

evellcia Gratuluję córeczki.

Trzymam kciuki za mamusie, które mają dziś wizytę u ginekologa, czekamy na relacje!

Dzisiaj mam obiad z głowy, został z wczoraj, rosołek z makaronem, ziemniaczki z kurczakiem i warzywka na patelnię, także ten problem mam z głowy, a jutro chyba zrobię krokiety, część z mieskiem, a część z pieczarką i serem :)

Dzień dobry!

Ja też nie wiem jeszcze co dzisiaj na obiad...

U mnie wyniki takie, że lekarz mówi, że za dobre :-D, bo bez ciąży takie rzadko się zdarzają... ;-)

Idziemy do przedszkola. Papa

Moj lekarz powiedzial ze mam najlepsze wyniki w całej dzielicy :-)
Juz wiem co zrobie na obiadek : Kapuśniaczek :tak::tak:
CCaroline na te krokieciki tez mi przyszedl smaczek:)

reklama
Do góry