reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A ja niedawno wrocilam z Kosciola i z zakupow,bo lodowka pusta.I myslalam ze padne.W Kosciele na podniesieniu tak mi sie slabo zrobilo ze sprawdzalam czy wyjscie jest zaludnione.Niestety bylo tak ciasno ze tylko sciagnelam plaszcz i modlilam sie o koniec mszy.Potem zakupy.Robimy je niestety w niedziele bo caly tydzien pracujemy dlugo,a moj M jak nie pojdzie do sklepu i nie kupi tego na co ma ochote to potem marudzi ze nic nie kupilam i nie ma sie czego czepic.Gozej niz kobieta w ciazy.
Potem po powrocie tak kregoslup mnie rozbolal ze az slabo mi bylo i podejrzewam ze w Kosciele tez to od tego i perfum babek(wkurza mnie jak ide a tam jakby prysznic braly w perfumach).
Normalnie az z tego bolu sie roazplakalam a raczej wytrzymala jestem na bol.
Boje sie ze powtorzy sie sytuacja z poprzedniej ciazy.Wtedy przez ten bol to ani spac,lezec,siedziec ani stac nie moglam.Co chwilke musialam zmieniac pozycje.A najgorsze to noce byly.
Ide podbic zupke bo zachcialo mi sie kalafiorowej i tylko smietanke musze dodac bo juz sie gotuje,a maluchy krzycza ze glodne wiec spadam bo chipsow lub slodkosci podjedza zanim zupe dostana.

reklama
Tak, ja chyba z każdą ciążą mam mniej cierpliwości do czekania na narodziny maluszka :-D
Oj patrz ja nie zauważyłam, że Ty również trzeciej pociechy się spodziewasz! Ale to chyba przez późną porę! ale i tak spać się nie chce. Jakoś dziwnie mi dziś, wszyscy śpią tylko ja budzuję.

owlrene
u mnie też tak jest z M. na zakupach, dokładnie gorzej jak w ciązy!

Tabasia- ja biorę tylko Magne B6 + nospe - ale powiedziała mi że to właśnie na siare. Sama nie wiem czy to potrzebne - zaczynam mieć wątpliwości jak trochę poczytałam. Niby tylko dodatkowe witaminy bo ciągle łykam folik i od 4 mies. feminatal N - ale mam wrażenie że to za dużo tych tabletek . No nic na wizyte idę dopiero za 2 tyg - muszę się też dokładnie wypytać.Ja też mam bardzo mało - delikatne kropelki i to wieczorem tylko.

Cześć dziewczynki!
O matko ale sie naczytałam, od piatku mnie nie bylo...:-)
Czarnuszka co do wczasów all inc to warto sobie rezerwowac juz w listopadzie, wtedy jest duzo taniej. Nawet do 40 % . My tez w przyszlym roku chyba wybierzemy sie nad nasze morze, bo z malenstwem jakos strach dalej sie wybierac. Chociaz 2 lata temu bylismy nad morzem i obiecalismy sobie ze to ostatni raz...Drogo jak cholera, masa ludzi, tłok na plazy, zimne i brudne morze...beznadzieja!
A dzis sie troche martwie bo juz od wczoraj nie czuje dzidziusia..:-(Zawsze brykał po sniadaniu i wieczorem, a od wczoraj nic...

Witam w poniedziałkowy poranek :)

Wczoraj spędziliśmy dzień po za domem i czas minął bardzo szybko. Noc praktycznie nie przespana, cały czas drętwiały mi ręce i nie mogłam se znaleźć miejsca. Pięknie słonko świeci, trzeba się brać za codzienne sprzątanie, a tak mi się nie chce i nie mam pojęcia co na obiad wymyślić.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę!

Agniesiak85

Wszystkiego najlepszego życzę dziś ci,
by się spełniły twoje marzenia i sny.

Dzięki Kochana:)
Ja dziś wczesnie wstalam. Moja mama ma przechlapane bo była z facetem i sie rozstali a teraz ten ją nęka... Wczoraj przyjechał do niej i stał pod drzwiami, wysylal jej mmsy z grobem mojej babci, straszyl i mowil,ze sie nie ruszy do rana. masakra jakas! Mama na policje zadzwonila ale ten dziad zdazyl juz pojechac...do mojej cioci:szok: Ciotka go przepędziła i znów do mamy przyjechal, masakra jakaś. Wysyła jej ciągle smsy, straszy, że spotkają się w sądzie, wysyła maile, nawet profil na NK jej załozył i powymyslał na nia takie rzeczy, że głowa pęka...Napisałam do administratorów i mama ma na policje dzwonic. Wogole jej cv napisal i przeslal na maila, oczywiście same oszczerstwa itp. Cały czas pisze w listach na końcu, ze ja kocha, i kochac bedzie do śmierci.. Nawet do mnie wypisuje ten dziad...na nk i wogóle, eh..:wściekła/y::no:

Ja tez mam dzis strasznego lenia:-) Na szczescie obiadek mam z wczoraj, wiec nie musze sie głowic, ostatnio juz mi brakuje pomysłów..:-)

reklama
Do góry