reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Orientacyjnie podaję:
6 - 180 ml mleka
10 - 180 ml mleka
13.30 - obiad
15 - 180 ml mleka
18 - deser
19.30 - 180 ml mleka (po kąpieli)

Wszystko zależy od pobudki, zdarza się , że jemy jakiś posiłek pół godz. później, wtedy trochę zmieniam pory reszty posiłków tak, żeby 19 - 19.30 kąpać.

Candy - będziesz spokojniejsza. Póki co nie martw się.

dziewczyny , ktore mialy juz chrzciny i wyprawialy w domu.
Powiedzcie ile mniej wiecej wynioslo Was wyprawienie przyjecia i na ile osob. Nie mowie o kosztach ciuszkow dla maluszkow i samego chrztu.

Pytam, bo u nas za rosol, 2 danie schabowy z ziemniakami i surowka, picie, troche ciasta i owoce, chca 60 zł/os. A osob do zaproszenia mam min 20. Wiec 1200 na start :eek:

my w knajpie robimy i jest 85zł za osobe, w tym 2 dania gorace, z 6 przystawek, ciasto, napoje. nie wiem jak z owocami, a tort we własnym zakresie.

wiecie co.... ja mam problem z chrzcinami :no: w tamtym tygodniu J był u księdza załatwiać... to ksiądz mu powiedział że może nam dac od razu ślub w kapliczce i bez dodatkowych kosztów... spodobało się to J... i strasznie się na tą opcje napalił....
no ale jako że jest jaki jest... - odmówiłam ślubu. Teraz on mi mówi że chrzciny mam sobie robić sama... nie mam jak załatwiać sal czy restauracji bo z wózkiem się nie da nic załatwić a po 2 mam dość bo robię wszystko (on spędza z dzieckiem 5min dziennie, a za swój obowiązek wychowawczy uważa tylko wyniesienie wanienki po kąpieli)
jeśli będę chciała zrobić w mieszkaniu przyjęcie to może 6 góra 10osób pomieszczę (tylko że moi rodzice i rodzeństwo to już jakieś 8osób) do tego kuzynka J (chrzesnta) z siostrą i jego mama z córką. 12 osób + ja i J - 14... jego matka zadowolona nie będzie bo ona by przecież wszystkie ciotki pozapraszała itd. eccch
:no:

gosia jak tesciowa chce swoich gosci zaprosic, to niech sobie za nich płaci, takie moje zdanie.

Hej mamuski ;-)

Prawdopodobnie mała zaraziła się OSPĄ w przychodni jak byliśmy z jej przeziębieniem, bo czas na to wskazuje…było to 2 tyg temu a po tylu akurat ospa wychodzi ale pewni nie jesteśmy. Kontaktu z dziećmi nie miała wiec to chyba to!! Najgorsze ze ja nie chorowalam:wściekła/y:Obsypało ja strasznie zwlaszcza na buzi ale już przysychają niektóre, najgorzej z tymi gdzie nie ma dostępu powietrza czyli szyjka, pupcia i paszki…nadal są owrzodziałe i zaognione przez nie dostałyśmy skierowanie do szpitala zakaźnego bo pediatra stwierdziła ze mala będzie musiała prawdopodobnie dostać lekarstwo dla dorosłych…na szczecie obyło się bez tego:-) jedynie gencjana i kąpiel w nadmanganianie potasu - i kisismy sie w taką pogode w domu-już nie moge wytrzymać-chce na spacer!!!:wściekła/y:Ale mala nie gorączkuje i nie jest jakoś bardziej marudna ale cała jest w gencjanie…JAGÓDKA moja :-D:-D Pocieszyli mnie w szpitalu tylko tym, bo powiedzieli ze: „dawno tak fajnej i rozwiniętej dziewczynki nie mieli jak na 3mce i ze wygląda na 5 mcy”:cool2:

Monika może ja zrobie chrzciny na Bloniach:sorry2: 60zł - TANIOCHA!! Bo ja znalazłam tanio wg mnie i cen warszawskich 120zł/os za obiad, deser lodowy, napoje i 3 przystwki:baffled: i bedzie u nas 14-16osob-najblizasza rodzina..wiec od pyty kasy wyjdzie....zobaczymy jak jeszcze zrobimy!!

Candy moja mała przytyła ostatnio przez 2 tyg 130gram...normalnie to jest mało ale przez upały doktor powiedziała ze jest ok:sorry2:

Nie pamiętam która chciała Chicco na komary w Smyku i w sklepie Dziecko jest:)

A wg mnie pampersy Sleep&Play są beznadzije-teście nam kupili wiec nie bede wybrzydzać ale sa mało chłonne :dry:

Hej mamuski ;-)

Monika może ja zrobie chrzciny na Bloniach:sorry2: 60zł - TANIOCHA!! Bo ja znalazłam tanio wg mnie i cen warszawskich 120zł/os za obiad, deser lodowy, napoje i 3 przystwki:baffled: i bedzie u nas 14-16osob-najblizasza rodzina..wiec od pyty kasy wyjdzie....zobaczymy jak jeszcze zrobimy!!

Nie pamiętam która chciała Chicco na komary w Smyku i w sklepie Dziecko jest:)

A wg mnie pampersy Sleep&Play są beznadzije-teście nam kupili wiec nie bede wybrzydzać ale sa mało chłonne :dry:

W Błoniu, W Błoniu ! :-D:-D

ja chcialam Chicco na komary, szkoda tylko ze w moim zakichanym miescie nie ma takich sklepow.

Ja jeszcze takich pampersow nie uzywalam, nawet szczerze powiem , ze jestem zaskoczona, ze tyle rodzajow ma Pampers w swojej ofercie. Ja widzialam do yej pory tylko zolte, biale i zielone w sklepach.. Zadnych fioletowych, pomaranczowych... hmm..

jak bym miala placic 120zł/os to na pewno bym w domu robila.
u nas 20 osob najblizsza rodzina i to jeszcze bez dzieci. A dzieci wychodzi 5 :eek:

candy nie martw sie bo Nikodem tez nic prawie nie je dzisiaj od 2 w nocy zjadł mi 250 ml eh:( przybra w miesiac 600 gram

ja z pampersow sleep and play jestem zadowolona ale i tak nr pampersy w tym bialym opakowaniu -premium care?

W Błoniu, W Błoniu ! :-D:-D

ja chcialam Chicco na komary, szkoda tylko ze w moim zakichanym miescie nie ma takich sklepow.

jak bym miala placic 120zł/os to na pewno bym w domu robila.
u nas 20 osob najblizsza rodzina i to jeszcze bez dzieci. A dzieci wychodzi 5 :eek:
A juz myslalm ze pisze sie na Błoniach:sorry2:a nie w Błoniu:-D
no wlasnie mamy zagadke bo jak przypomne sobie jak narobilam sie na pępkowym gdzie bylo 12 osob a tu dochodzi obiad jeszcze i wiecej osob to chyba nie szkoda mi tej kasy....chyba ze tescowka zrobi obiad to reszte ja moge zrobic:) jeszcze zobaczymy:dry:

Hej mamuśki troszkę mnie nie było, nie nadrobię wszystkiego niestety, ale postaram się już być na bieżąco :) Goście dzisiaj pojechali, został tylko mój brat także troszkę pomoże przy dzieciaczkach :)

Natalka mi się rozchorowała w piątek byliśmy u pediatry, miała zaczerwienione gardło, dostała Bactrim antybiotyk i ma katarek, jest lepiej, mam nadzieję, że na dniach minie.

Miłego dnia życzę!

reklama
Do góry