reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kuba też na butli, ale je co 3 godziny, bo więcej nie wytrzyma. Ale przynajmniej jak zje o 20, to potem dopiero o 8 rano:-D
Za to podobnie jest u nas z poceniem się - pocą mu się dłonie i stopy. Wit D daję mu tylko w pochmurne dni, kiedy zupełnie nie ma słońca. Muszę o tym pogadać przy najbliższej okazji z pediatrą.
A ja odkad zageszczam mleko, to Alex 4h na luzie. A przeciez Wy tez na Nutritonie... Moze inaczej na Kube dziala. Ja sypie 3 miarki na 180ml.

reklama
Ja sypie 4 na 180 ml ;) Ale mimo, że je co 3 godziny, to i tak nie przekracza tej "dziennej dawki", bo je dokładnie 5x180 ml wg tabeli na opakowaniu bebilonu.

kupilam jakis srodek przeciw komarom dla dzieci od 1 miesiaca i poki co nowe ugryzienia sie nie pojawiaja. Tego urzadzenia Chicco szukalam we wszystkich sklepach dzieciecych i aptekach i nie maja u mnie w miescie, a nawet robia wielkie oczy jak sie o nie zapytam.. Zastanawiam sie nad nim dosc mocno.
Ja kupowałam na allegro, ale widzę, że już nie ma... Znalazłam tylko takie do gniazdka: CHICCO ZANZA Urządzenie odstraszające komary (1103477747) - Aukcje internetowe Allegro

mój jeszcze 150 je (tak mu ostatnio na noc butle dałam bo chciałam swoje mleko oczyścić bo znowu go wysypało eeech) i nawet troche zostawia :sorry2:

Cześć dziewczyny :happy2:

U nas zanosi się na deszcz, co cieszy, bo ostatnie dni były bardzo ciepłe. Może jeszcze zdążę z małym wyskoczyć na szybkie zakupy do najbliższego sklepu.

Tabasia, mój Szymek czasami tak rusza szybko rękami i nogami, robi mostki, że aż całe łóżeczko podskakuje. Na przewijaku tak samo. Nie zauważyłam, żeby nadmiernie pociły mu się stopy. Co do witaminy D (już kiedyś pisałam), podaję ją co 3 dni kropelka, ale tylko dlatego, że ortopeda na kontroli bioder marudził, że nie daję, więc pediatra pozwoliła mi podawać. Ale ilość tej witaminy w mm jest wystarczająca.

Moniskabe - my robiliśmy imprezę w domu, niestety nie potrafię Ci powiedzieć, ile nas to kosztowało. Było 9 osób, tylko najbliższa rodzina. Chrzestnymi byli mój brat i siostra mojego P. Ale w zasadzie gotowaniem zajęła się moja mama i ciocia, w sobotę przygotowały wszystkie te dania, które mogły być zrobione wcześniej, w niedzielę ziemniaki, surówka. Ciocia pomagała też w niedzielę tzn. zmywała itp. Jedzenia było aż za dużo. Bez tej pomocy nie dałabym rady sama :no: Tort zamówiłam. Ciasto upiekła znajoma.

Patinka_1985 dziś chyba w Brennej też będzie lało. To niedaleko ode mnie.

Candy6, może przejdź się do innego lekarza z Miłoszkiem. Warto się skonsultować. Mój nawet w upały wypija 180 ml bez problemu.

reklama
Asia Ty w nocy nie karmisz, pisalas jaki macie rozklad dnia, mozesz jeszcze raz przypomniec, z godzinami karmien? plizzzzzzzzzz :blink::blink:

My dzis sie zaopatrzymy w lyczeczki i talerzyki, no i oczywiscie jakies jabluszko i chyba od jutra zaczniemy :-)

Do góry