reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dobry wieczór :)

Wróciliśmy z rodzinnego weekendu - było super i przede wszystkim chłodno :)
Nie ma to, jak drewniany domek na wsi :)

Ale Kuba zaliczył pierwsze ugryzienie komara i to w głowę:dry:

Niestety nie mam siły Was nadrabiać. Czekam na koniec prania i idę spać.
Do jutra:tak:

reklama
i ja sie witam.
w domu poradzili sobie świetnie beze mnie :)
a ja nawet nie taka zmęczona, chociaż wstałam o 4ej rano.
no ale idę sie położyć ;)
do jutra!

heja...
ja bylm z małym na doraźnej bo mega mi kaszle...wszystko wporząsiu tmp ok osłuchowo czysty nic nie zapisała...i potem skojrzalyma ze moze to byc od nadmiaru sliny.....

Dobry wieczór :)
Ale Kuba zaliczył pierwsze ugryzienie komara i to w głowę:dry:

Nasz ma z 5 ugryzien na glowce. Co z tego , ze ja mam moskitiere w oknie, jak moi rodzice wieczorem otwieraja balkon i maja zapalone swiatlo. Wczotaj to sie tak z nimi o to poklocilam, ze mama chodzi teraz obrazona na mnie. No kurde.. to ja dbam, zeby mi dziecka nie pogryzly komary, a oni sobie kupili elektryczna lapka i mysla , ze jak nawpuszczaja komarow to je wszystkie wybija ta lapka.. ehh...
chcialabym sie juz stad wyprowadzic... :-(

Hejka Kochane.Byłam wczoraj na BB,napisałam długiego posta i mi się skasował ale się wpieniłam:wściekła/y:...
ionka potówki też ma ale one schodzą przy kąpieli a reszta zostaje...

blueberry77 raczej go to nie swędzi bo się nie drapie,w poniedziałek była u nas pielęgniarka środowiskowa odemnie z przychodni i stwierdziła że to skaza białkowa,ale ja wolę iść do lekarza i się upewnić ( zapisałam małego na 17)

moniSkaBe współczuje Ci tych przygód z rodzicami...i wogóle ich nie rozumiem...powinni chcieć dla wnuka jak najlepiej...

A jak mały był przeziębiony to P.Dr przepisała : oscilococcinum w granulkach (homeopatyczny), drosetux (homeopatyczny) i euforbium taki spray do noska na katar i zapalenie zatok,do tego wit. C w kropelkach ( Cebion ) sporo tego ale pomogło:)
Teraz niestety ma zatkany nosek i to gdzieś dalej bo frida tego ściągnąć nie może więc spacerek do apteki bedzie grany...

Hej, a u nas nocka super, o 6 sie troche powiertasil, ale ja bobodent w pogotowiu, posmarowalam i usnal jeszcze :happy2: Teraz se bawimy, za chwile sniadanko i znowu spanko :-) Nie chce zapeszac, ale jak na razie dobrze znosi to zabkowanie :blink:

dziewczyny , ktore mialy juz chrzciny i wyprawialy w domu.
Powiedzcie ile mniej wiecej wynioslo Was wyprawienie przyjecia i na ile osob. Nie mowie o kosztach ciuszkow dla maluszkow i samego chrztu.

Pytam, bo u nas za rosol, 2 danie schabowy z ziemniakami i surowka, picie, troche ciasta i owoce, chca 60 zł/os. A osob do zaproszenia mam min 20. Wiec 1200 na start :eek:

Tabasia a ty karmisz małego przepisowo 8,12 itd. bo u mnie to kiepsko wychodzi... po każdym jedzeniu Alek idzie spać???
My na butli, wiec Mlody wytrzymuje 4h, a nawet dluzej. Wiec to inna bajka. A piersia, to niby na zadanie, zatem jest ciezko chyba wprowadzic stale pory karmien :sorry2: Ale mozna probowac, np. co 3h i pozniej wydluzac... Tak mi sie wydaje, ale moze jestem w bledzie.
A jak z zasypianiem? Dajecie rade?
Mojego klade przewaznie do godziny po karmieniu.

Mi sie smiac chce, bo czasem po kapieli Alusiowi w brzuchu burczy, a on dalej zadowolony poddaje sie zabiegom pielegnacyjnym :-D

A mam kilka pytan:
1. Czy Wasze Maluszki nadal tak "skacza" w lozeczkach? Moj tak robi tylko w nocy, jak go odkladam po karmeniu. Wyglada to jakby mial jakies drgawki :baffled:
2. Czy tez tak szaleja, tzn. wierzgaja nogami, ze az stopy maja czerwone (jedna o druga sie ociera)?
Alex biega i skacze po calym lozku :szok: a pozniej mu sie ulewa :sorry2: przewaznie przed kapiela i rano po sniadaniu tak robi, do tego macha raczkami, bije sie po brzuchu i glowie.

No i zauwazylam ostatnio, ze strasznie poca mu sie stopki, czasem az z nich kapie. Nie wiem co to jest, martwie sie. Dodam, ze nawet jak lezy w samym body, a w domu nie jest goraco, to ma mokre. M mowi, ze to od tych jego szalenstw :sorry2: A ja sie naczytalam o krzywicy :baffled: Ale to przeciez nie moze byc to, bo wit. D mamy w mleku i lekarze juz nie kazali podawac dodatkowo...

Poza tym mam dziecko z ADHD :-D

reklama
witam

quote_icon.png
Napisał dorotka_m
Ja mam podobny problem jak Candy, tylko nie z mlekiem,a suchą skórą. Mała ma taką suchą skórę na nóżkach, rączkach a na pleckach to normalnie są takie popękane bąble, mimo,że myję ją w emolium i nacieram balsamem. Skóra też łuszczy się za uszkami i szyjce troszkę. Byłam u pediatry to powiedział, że to nic takiego,że skóra dziecka jest delikatna i się przyzwyczaja. Nie wiem co robić...
--------------------------------

Dawno mnie nie było i natknęłam się na ten post.
Dorotka, może spróbuj tego, co kiedyś się stosowało - rób kąpiele w kiślu. Do wanienki z wodą wsyp garść mąki ziemniaczanej. Podobno super nawilża. My stosowaliśmy, zresztą mąką jest w użyciu cały czas jako zasypka do pupki.
Zaszkodzić nie zaszkodzić a istnieje szansa, że to pomoże Waszym dzieciom.

Do góry