reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mnie to czasem bez powodu, nic nie robie w ciagu dnia, niby nie boli, klade sie i wstac nie moge bo tak boli! ;/ albo w nocy sie nie moge przelozyc z boku na bok...szok normalnie, ja mam zamiar sprobowac basenu raz w tygodniu, moze cos pomoze, bo jak nie to nie wiem jak ja wytrzymam kolejne 26 tygodni w ciazy z tym bolem...;/

reklama
To moge isc do innego gina jak nie ma mojego?

kochana leć prędko na izbę przyjęć, nie czekaj na wizytę u gina
moja koleżanka w ciązy tez miała taki brzuch twardy i okazało się, że to jakies tam stawianie się macicy, dostała leki i było ok.
nie zastanawiaj się, tylko bierz kartę ciązy i juz cie nie ma ;-)
trzymam kciuki

ja tam niedlugo jade na basen :) :-)jupiiii!!!!!! juz chyba w czwartek albo w piatek pojedziemy do wro ;-) poprostu chyba nie wiem jak wejde tak mnie beda musieli sila wyciagac tak dawno wody nie widzialam :-D tzn kapac i myc sie myje oczywiscie :-D
musze sobie poplywac :-)

mnie tez dokucza czasem dokucz rwa, ale szybko przechodzi
może to bardziej jakiś skurcz:tak:

właśnie wsunęłam sałatkę krabową z ananasem i jak się nie pohaftam, będę niezwykle wdzięczna;-)

a od tygodnia chodzi za mną (cholerne reklamy:wściekła/y:) kanapka a Mc Donalda z ostra papryczką i bekonem, a do Wrocławia 40 km
i kto mi po nią skoczy?:-D
normalnie chyba się jutro po południu wybiorę po kanapkę;-)

sylviontko - moj synek (nie wczesniak) po urodzeniu tez dostawal antybiuotyk przez tydzien (dlatego tyle bylismy w szpitalu) wlasnie przez jakas infekcje wewnatrzmaciczna. Ja tez mialam w 6-7 miesiacu ciazy jakas infekcje bo mialam CRP podwyzszone - potem spadlo...

Ale ja mam ochotę na kopytka ze smażoną cebulką;-) Kopytka są ale cebulki brak:-D Hmm.. albo pomidorówkę zrobię, matko jakaś taka głodna jestem;-)
Już wiem:-) Ugotuję kalafiora i usmażę bułki tartej:-)Mniami..:-D

Jak juz mówimy o obiadach, to ja właśnie piję ekstra pikantny barszczyk czerwony, a na drugie robię ziemniaczki, kotlet mielony i buraczki:) Moje ulubione danmie:)
Co do basenów, ja przec ciązą miałam baardzo często zapalenie pęcherza i jajników, także baseny odpuszczam. Teraz bardzo dbam żeby tego nie złapać, tzn. noszę ciepłe gatki i skarpety i piję dużo wody niegazowanej z cytryna. No i zero basenów:)

zawsze mi takich smaków narobicie opowiadaniami o obiadach i jedzeniu...:-D
a ja ciągle głodna i jem więcej niż zwykle,
ostatnio mój Darek mnie nazywa "smoczycą" :laugh2: że niby pożeram jedzenie jak smok...
za półtora tyg mam wizytę u gina, to się zważę na wadzę, bo może już od tego pożerania coś utyłam w końcu
i cieszę się, że już jestem w 13 tyg czyli II trymestrze, bo czekam na urośnięcie brzusia :happy:

Hehe a ja właśnie zjadłam pomidorówkę, i z chęcią się podzielę;-)
Zjadłam tez pyszne nalśniki , ale nie zgadniecie czym??
....z serkiem wiejskim,ogórkiem , rukolą i pomidorkami, pychaaaaaaaaaaa
Znalazłam ten przepys w jakieś gazecie, i mama spełniła moje życzenie i mi zrobiła, bo ja niestety stać w kuchni i kucharzyć nie mogę:-(
A słuchajcie, czy w ciązy możemy jeśc ryby wędzone,? bo od rana chodzi za mną pasta rybna na kanapki

reklama
rybki?
chyba tak
coś tylko czytałam, żeby nie jeść pangi i takich samemu wyłowionych, bo woda zanieczyszczona, ale ogólnie są zdrowe:-)
ja tam na rybę nie mogę spojrzeć, a co dopiero wąchać:-(

Do góry