reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie!
U nas tez pada i pada, ale to standard...W nocy za to masakra. Maly nie moze zasnac, jak juz zasnie, to jest bardzo niespokojny....Nie spimy juz od 3.30:no:.Teraz troche przysnal, ale cos nie widze tego...ech.Troche sie denerwuje o niego, bo wczesniej tak nie mial....
MoniSkaBe z tym ulewaniem u nas jest czesciej jak wiecej zje, potrafi tez zwymiotowac kilka razy, wtedy po prostu musze go powstrzymac od jedzenia. Bo ja raczej staram sie na zadanie i takie efekty, wiec od wczoraj staram sie co 3 godzinki go karmic, mimo ze nie lubie takiej rutyny, bo dla mnie dziecko wie lepiej kiedy glodne....Ale zobaczymy, co z tego wyrosnie...

ja rowniez karmie na zadanie, no i czasami wychodzi ze je nawet co godzine. A potem wymiotuje.

reklama
Hejka,
u nas to chyba tej asymetrii nie ma, maly lezy raczej prosto, na szczescie....
A mam pytanko do dziewczyn, co wylacznie karmia piersia, podajecie cos dzieciom jeszcze do picia?Np. herbatke?Bo ja bym chciala sprobowac z rumiankowa, podobno to tez uspokajaco dziala?Co o tym myslicie?

Ja nic nie daję...chociaz zdarza sie ze w upaly mam przygotowana na spacerze koperkowa herbate i czasem podam...ale na ogół zdzarza sie zadko:)

Monika super ze udalo ci sie oszukac Pawełka...ja po herbacie dawalam cyca bo ona wzmazala tylko apetyt i mala domagala sie cyca:/wiec herbatka poszla w odstawke:)

A ja butli sie nie boje..Zyzia to po butli chetniej jeszcze cyca ciagnie:):)

dziewczyny to jest jakiś obłęd z tą asymetrią, czasami myślę, że to jest trochę naciągane, a takiej asymetrii dowiedziałam się dopiero od was, że coś takiego istnieje, nie chce mi się tylko wierzyć wiecie co, kiedyś nie było takich wymysłów jak asymetria, a ludzie chodzą normalnie itp. zdaję sobie sprawę że taka asymetria może powodować problemy z kręgosłupem itp. ale znowu sprowadza się do tego, że kilkanaście a nawet kilka lat temu nie byłó czegoś takiego.

Ja sie butli tez nie boje, bo z racji moich wkleslych brodawek z reguly mam silikonowe nakladki, wiec maly przyzwyczajony do "plastiku", i czasami musze mu dac moje mleczko z butelki....

czy jesli w nocy mam taka dluga przerwe miedzy karmieniami, do 9h a druga piers nawet do 12h, bo wieczorem karmie z dwoch a rano jak sie obudzi o 6 to z jednej a jak sie obudzi drugi raz to z drugiej, to czy w takim wypadku powinnam odciagac mleko albo cos takiego?? dzis rano jedna piers byla baaardzo duza, czy nie dojdzie do zastojow albo czegos takiego?? mleka chyba nie strace bo z tego co wiem piersi sie dostosowuja...?:tak:

hmm u mnie raczej sie maly wygina do tylu, szczegolnie na rekach jak jest przodem do mnie. mam wrazenie ze koniecznie musi zobaczyc co jest za nim i to jest powod. jak odwracam go twarza do swiata to juz sie nie wygina. mam nadzieje ze nie jest to nic innego..

reklama
Cześć ale pogoda ciągle pada kiedy w końcu będzie słoneczko?
Moje szczęście pije herbatkę średnio raz dziennie i oprócz tego jeszcze mleczko bo w cycach za mało:zawstydzona/y: ale nie ma problemu czy to butla czy cyc ssie ładne na szczęście.
Dzisiaj rozbawiłam małego tak bardzo że zaśmiał się w głos aż mi ze szczęścia świeczki w oczach stanęły:-)

Do góry