reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie!
U nas tez pada i pada, ale to standard...W nocy za to masakra. Maly nie moze zasnac, jak juz zasnie, to jest bardzo niespokojny....Nie spimy juz od 3.30:no:.Teraz troche przysnal, ale cos nie widze tego...ech.Troche sie denerwuje o niego, bo wczesniej tak nie mial....
MoniSkaBe z tym ulewaniem u nas jest czesciej jak wiecej zje, potrafi tez zwymiotowac kilka razy, wtedy po prostu musze go powstrzymac od jedzenia. Bo ja raczej staram sie na zadanie i takie efekty, wiec od wczoraj staram sie co 3 godzinki go karmic, mimo ze nie lubie takiej rutyny, bo dla mnie dziecko wie lepiej kiedy glodne....Ale zobaczymy, co z tego wyrosnie...

ja rowniez karmie na zadanie, no i czasami wychodzi ze je nawet co godzine. A potem wymiotuje.

reklama
Hejka,
u nas to chyba tej asymetrii nie ma, maly lezy raczej prosto, na szczescie....
A mam pytanko do dziewczyn, co wylacznie karmia piersia, podajecie cos dzieciom jeszcze do picia?Np. herbatke?Bo ja bym chciala sprobowac z rumiankowa, podobno to tez uspokajaco dziala?Co o tym myslicie?

Ja nic nie daję...chociaz zdarza sie ze w upaly mam przygotowana na spacerze koperkowa herbate i czasem podam...ale na ogół zdzarza sie zadko:)

Monika super ze udalo ci sie oszukac Pawełka...ja po herbacie dawalam cyca bo ona wzmazala tylko apetyt i mala domagala sie cyca:/wiec herbatka poszla w odstawke:)

A ja butli sie nie boje..Zyzia to po butli chetniej jeszcze cyca ciagnie:):)

dziewczyny to jest jakiś obłęd z tą asymetrią, czasami myślę, że to jest trochę naciągane, a takiej asymetrii dowiedziałam się dopiero od was, że coś takiego istnieje, nie chce mi się tylko wierzyć wiecie co, kiedyś nie było takich wymysłów jak asymetria, a ludzie chodzą normalnie itp. zdaję sobie sprawę że taka asymetria może powodować problemy z kręgosłupem itp. ale znowu sprowadza się do tego, że kilkanaście a nawet kilka lat temu nie byłó czegoś takiego.

Ja sie butli tez nie boje, bo z racji moich wkleslych brodawek z reguly mam silikonowe nakladki, wiec maly przyzwyczajony do "plastiku", i czasami musze mu dac moje mleczko z butelki....

czy jesli w nocy mam taka dluga przerwe miedzy karmieniami, do 9h a druga piers nawet do 12h, bo wieczorem karmie z dwoch a rano jak sie obudzi o 6 to z jednej a jak sie obudzi drugi raz to z drugiej, to czy w takim wypadku powinnam odciagac mleko albo cos takiego?? dzis rano jedna piers byla baaardzo duza, czy nie dojdzie do zastojow albo czegos takiego?? mleka chyba nie strace bo z tego co wiem piersi sie dostosowuja...?:tak:

hmm u mnie raczej sie maly wygina do tylu, szczegolnie na rekach jak jest przodem do mnie. mam wrazenie ze koniecznie musi zobaczyc co jest za nim i to jest powod. jak odwracam go twarza do swiata to juz sie nie wygina. mam nadzieje ze nie jest to nic innego..

reklama
Cześć ale pogoda ciągle pada kiedy w końcu będzie słoneczko?
Moje szczęście pije herbatkę średnio raz dziennie i oprócz tego jeszcze mleczko bo w cycach za mało:zawstydzona/y: ale nie ma problemu czy to butla czy cyc ssie ładne na szczęście.
Dzisiaj rozbawiłam małego tak bardzo że zaśmiał się w głos aż mi ze szczęścia świeczki w oczach stanęły:-)

Do góry