reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

eh dziewczyny normalnie nie moge uwierzyć, nasze dziecko które zasypiało w wielkich trudach ok 23-24 z płaczem itp. od 5-6 dni kładzone o 22 do łóżeczka po jedzeniu chwilkę marudzi albo nawet wcale i zasypia , normalnie szok, aż trudno uwierzyć ( odpukać oby tak dalej ) :)

:-) to zazdroszczę:-) u nas nadal najlepsza pora na zasypianie to północ, chociaż 2 razy już się zdarzyło, że po 22 więc może z czasem będzie lepiej? mam nadzieję

reklama
a ta marchewka to gotowana?? czy surowa ja poczekam do lipca az mamie marchew w ogródku urośnie :)
Gotowana! Najlepiej na parze. Potem trzeba zmiksować i dodać odrobinę masła albo oliwy z oliwek :tak:. Na pierwszy raz podaje się łyżeczkę lub dwie i jeżeli dziecko dobrze zareaguje, to na drugi dzień można więcej. A po kilku dniach dokłada się kolejne warzywo - np ziemniaka.

mysza m sama nie jesteś z tym spaniem ;)

a tak w ogóle mój troche mnie niepokoi , kurcze czy to normalne że płacze po butelce wiem że się najadł bo troszke zostawia przeważnie i płacze dość mocno po jedzeniu:(

Co do spania, to u mnie byl cud dzis w nocy, maly jak zasnal o 7.30 to obudzil sie tylko raz o 3 a potem o 6.30. nie wierzylam wlasnym oczom, zawsze mam problemy z nocka, czasami budzi sie nawet o 5 i nie chce dalej spac....

mozesz sprobowac nosic go na rekach na brzuchu, wtedy tez bedzie glowe podnosic zeby sie porozgladac. moj w takiej pozycji non stop ma glowe w gorze, a w pionie jeszcze mu lata troche glowa

Jednak się zrobiła piękna pogoda i dopiero co wróciliśmy:-) Kuba spędził cały dzień w wózeczku na świeżym powietrzu i praktycznie cały czas smacznie sobie spał. A do tego jest dziś taki pogodny, że na prawo i lewo śle uśmiechy:-D

reklama
U nas za to piekna pogoda :-) Hankok spał chwilkę w wózku na ogródku a ja posadziłam pnacza które czekały na to od miesiaca i oskubałam sosnę :tak:
Zaraz bedę sie pakować bo jak małż wróci z pracy to jedziemy na weekend do tesciów.

Ja kupiłam Hankokowi na dzien dziecka chustę. Ale to chyba taki prezent dla nas obu :-D

Do góry