reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a mój mi dał dziś popalić budził się co godz!!! i nie chciał usnąć, dziesiąt razy mu smoka dawałam, masakra i od 6.20 juz w ogóle spać ! co za czort jeden ://

wiecie co (do tych co karmia jeszcze piersią) mi pomagało na wiekszą ilość mleka - ciepłe mleko z miodem , spróbujcie może czy u was podziała jak u mnie:)

reklama
tak z innej beczki - byla kiedys mowa o rozszerzaniu diety i ktos - chyba koza napisal cos w stylu ze chcialby poczekac z rozszerzaniem diety az dziecko samo bedzie jako tako jadlo. znalazlam taka nowosc babyledweaning.pl

Dziewczny nie wiem co sie dzis dzieje z moja corcia. Od jakiegos czasu spala mi w ciagu dnia kilka razy ale tak po 20-30 min, a dzis pierwsza drzemka trwala ok 30 min a potem kolejna 2,5 h po tym czasie obudzila sie, posmiala troszke, zjadla i znow poszla spac na 45 min, po czym znow sie obudzila na jedzenie, posmiala si etroche i za jakis czas zasnela i spi juz prawie 1,5 h. Nie wiem czy cos jej sie poprzestawialo z tym spaniem czy moze cos jej dolega?
Moj tak ma od 3 dni -juz zastanwialam sie czy nie isc do lekarza ale poczytalam troche w necie i to raczej normalne. Ja za to wymiekam z usypianiem , jak sie dobrze przebudzi to juz nie usnie sam,meczy sie jak diabli i nic nie pomaga tylko cycek , zaczyna mnie to przerazac bo nikt go nie uspi ;(, a jak zmeczonyi chce spac to oczy tzn powieki i pod oczami cale czerwone .

laski, cieszcie się, że Wam dzieci tak ładnie w nocy spią :) nie ma co wynajdywać chorób i lecieć do lekarza :) moja zasypia około 21, potem około 3-4 żarcie i śpi do 9 rano :) i mam nadzieje, że sie to nie zmieni :) no kiedyś bez jedzenia o 4ej ;)

niedługo wprowadzamy żarełko, co proponujecie na pierwszy ogień? :)

laski, cieszcie się, że Wam dzieci tak ładnie w nocy spią :) nie ma co wynajdywać chorób i lecieć do lekarza :) moja zasypia około 21, potem około 3-4 żarcie i śpi do 9 rano :) i mam nadzieje, że sie to nie zmieni :) no kiedyś bez jedzenia o 4ej ;)

niedługo wprowadzamy żarełko, co proponujecie na pierwszy ogień? :)
Super z tym spaniem :-)
Alex wczoraj usnal po 21 i o 3 obudzil sie na jedzonko, pozniej o 8 :-) i jeszcze troche pokimalismy razem w lozku :-) Tak jak kiedys pisalam, ze rytm z Ola maja podobny hehe.

Ten katar jakby mniejszy dzisiaj, ale pluc juz nie czuje przez fride :-D Mlody jak ma dobry humor, to nawet podoba mu sie to odciaganie :szok: smieje sie i gaworzy :-D
Ale i tak jedziemy do tego lekarza.

Ja juz sie nie moge doczekac jak bede mu wprowadzac inne jedzonko, echhh jak bedzie fajnie :happy2: Jeszcze troszke.

A tak z innej beczki - wlazlam w spodnie z przed ciazy :szok: jeden guzik sie tylko nie dopina, ale fajnie sie czuje :-) Tylko jeszcze mam brzuszek i on najwolniej schodzi :eek:

Jezuuu kiedy moj Franko tak zacznie spac, no kiedy????:dry: Usypianie go w dzien to mordega, oczy ma cale czerwone bo tak trze, ale nie potrafi sie wyciszyc:eek: wiec mecze sie czasem godzine, zeby ta gadzina pospala pol godziny:wściekła/y: Ale staram sie byc twarda i zmuszam go do snu w dzien, bo inaczej marudzi, placze i drapie sie po calej twarzy:zawstydzona/y: A w nocy dalej mam pobudki co dwie godziny, bo glodny:zawstydzona/y: zalamac sie idzie z tym jego niespaniem:zawstydzona/y: najdluzsza jego przerwa senna to od 20-24:dry:

Hej mamuśki :)

Dzisiaj moja mała w ogóle spać nie chcę!! Nie wiem co się dzieję, ale jestem strasznie zmęczona :p

Co do dnia dziecka, nie wiem co bym mogła kupić Natalce :) wszystko ma po braciszku, a ubrań to mam do 3 lat :) hihi także nie mam pomysłu :)

reklama
U nas na szczęście w nocy śpi ślicznie, wczoraj jak usnęła o 22 wstała o 4 rano na cyca, chyba się nie najadła bo o 5 znowu pobudka na butelke i później wstała o 10, ale teraz mi w ogóle nie śpi od 10 przespała pół godzinki.

Co do wprowadzania jedzonka, myślę, że można zacząć od marchewki, później jabłko :)

Do góry