reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
madzia84 trzymam kciuki za Bartusia, na pewno wszystko będzie dobrze:tak: Bądź dobrej myśli:tak:

Co do zasypiania nocnego, to ja młodego karmie tak między 20-21 biorę do odbicia, kładę do łożeczka i Franko zasypia sam, przeważnie bez smoczka, bo smoczka to lubi ale na spacerze, tak to nie bardzo:blink: zreszta Franko jeszcze czesto budzi sie na nocne karminie, ale za to spi do 8 albo i dluzej, wiec nie narzekam :-)
W dzień ze spaniem jest różnie albo spi caly czas albo wcale:-pale generalnie to w dzien jak zaczyna ziewac to biore go na lozko, daje troche cyca, potem smoka, glaszcze po glowie i po kilku minutach zasypia, ale czasami takich podejsc do jednej drzemki jest kilka:sorry2:

no u nas dzięki temu, że mały zasypia ok 22-24 to śpi to 12-13 :) z przerwami na butlę i śpi dalej

czy wasze maluszki też tak się kręcą w łóżeczku chodzi mi konkretnie o to że tak się wypycha nóżkami że moment jest tak wysoko, co jakiś czas muszę chodzić i go obniżać, bo wtedy krzywo leży
Kuba się tak kręci, że zwykle budzi się przekręcony bokiem, z głową przy szczebelkach. Do tego się strasznie rozkopuje - dobrze, że noce są już ciepłe.
A do tego nie lubi chyba być w chuście. Próbowałam go przez kilka dni wiązać, ale wytrzymywał 10-15 minut, a potem był krzyk i wyginanie się.
Ale będę jeszcze próbować, może się przyzwyczai...

Madzia, to prawda - te maleństwa są takie bezbronne i ufne... serce się kraje :-(. Trzymam kciuki za was.

E no, jak zrobił kupę, to chyba dobrze że przebrała :confused:. Ale z was zosie-samosie ;-). Wtrącania też nie lubię, ale moja teściowa na szczęście się nie wtrąca zbytnio. W sprawach Adasia się w ogóle nie wtrąca, bo pomaga mi tylko (albo aż :-)) przy Karolku, a Adasiem ja się zajmuję sama.

to nie chodzi o to, ze zosie-samosie. Jestem jej wdzieczna, ze czasami rano sie zajmuje malcem, to moge chociaz sniadanie zjesc. Ale niech nie przewija, nie przebiera, nie karmi i nie rzadzi sie moim dzieckiem :-)
jezeli zrobil kupe to ok, ja pojde i go przebiore. :-)

My juz po chrzcinach wszystko wyszlo super:))))

Ja tam jestem wdzięczna za każdą pomoc.Moja mama jak jest w domu to praktycznie ciagle zajmuje sie malym,i ja jestem zadowolona i ona.Nie raz przebiera malego,kąpie,smaruje itp itd nie widzę w tym nic z rządzenia ,po prostu chce mi pomoć odciążyć mnie.Nie rozumiem jak mozna sie o to gniewac,czy robic awantury.

Ja jestem całe dnie sama w domu z Kubą, jak czasem przyjdzie Mama czy Tata i mi pomogą, to zupełnie nie mam nic przeciwko. Nawet bardzo się cieszę:tak:

ja bym sie nie pogniewala jakby ktos wziął Krzysia i przewinął wszyscy go tylko chcą nosic ale jak tylek trzeba przebrac i wyczysici to chetnych brak i zostaje sie sama do "brudnej roboty" :)

reklama
Moja mama lubi karmic Bartusia,ale przebieranie to mówiła ze to mamy rola,ale tesciowa gdyby miała pilnowac Bartka to on by musiał cały dzien spac,byc nakarmiony i przebrany,ale swoje 5 groszy zawsze musi wtracic.

Do góry