reklama
Tabasia
Podwojna marcowka :)
Ionka trzymam mocno kciuki!
My mamy juz aplikacje, tylko zdjecia zrobic i wyslac wszystko. Mam nadzieje, ze problemu nie bedzie, moj M jest juz tu 10 lat...
A my z Alexikiem zbieramy sie odstawic babcie na lotnisko. Miejmy nadzieje, ze lotnisko otwarte, ten pyl spedza sen z powiek
U nas nocka fajna, raz pobudka o 2:30, pozniej rano o 6 i dalej kimalismy do 9 :-)
Z zasypianiem nie mamy wiekszego problemu, najczesciej przytulam go wieczorem, a pozniej klade do lozeczka. Oczywiscie nie codziennie sie to udaje, ale nie jest zle ;-)
Pozdrawiam i milego dzionka zycze!
My mamy juz aplikacje, tylko zdjecia zrobic i wyslac wszystko. Mam nadzieje, ze problemu nie bedzie, moj M jest juz tu 10 lat...
A my z Alexikiem zbieramy sie odstawic babcie na lotnisko. Miejmy nadzieje, ze lotnisko otwarte, ten pyl spedza sen z powiek
U nas nocka fajna, raz pobudka o 2:30, pozniej rano o 6 i dalej kimalismy do 9 :-)
Z zasypianiem nie mamy wiekszego problemu, najczesciej przytulam go wieczorem, a pozniej klade do lozeczka. Oczywiscie nie codziennie sie to udaje, ale nie jest zle ;-)
Pozdrawiam i milego dzionka zycze!
sylviontko
Fanka BB :)
Co do smoczków, to mój też nie chciał ssać. Na spacerze spotkałam jednąbardziej doświadczoną mamę, która mi powiedziała, że większość dzieci nie lubi silikonowych smoków. Zakupilismy kauczuk i z tym ładnie zasypia.
Jeżeli używacie silikonowych, to spróbujcie kauczukowe, naprawde smoczek ułatwia nam zasypianie.
pozdrawiam
Jeżeli używacie silikonowych, to spróbujcie kauczukowe, naprawde smoczek ułatwia nam zasypianie.
pozdrawiam
AsiaKC
Just mama
A ja trochę nei rozumiem.
Jeśli nie macie ślubu kościelnego (bo nie chcecie), to po co chcecie chrzcić dziecko?
Bo jest zwyczaj? Bo prezenty na chrzest i komunię dostanie? Bo dziadkowie by chcieli?
Owszem bywa że rodzice nie mogą wziąć ślubu, ale jeśli po prostu nie chcą to nie dziwię się księdzu, że nie chce ochrzcić dziecka.
Jeśli nie macie ślubu kościelnego (bo nie chcecie), to po co chcecie chrzcić dziecko?
Bo jest zwyczaj? Bo prezenty na chrzest i komunię dostanie? Bo dziadkowie by chcieli?
Owszem bywa że rodzice nie mogą wziąć ślubu, ale jeśli po prostu nie chcą to nie dziwię się księdzu, że nie chce ochrzcić dziecka.
a moj dzisiaj stwierdzil ze mleka z butelki od mamy pic nie bedzie, a to samo mleczko z cycusia to i owszem chetnie bym sie napil
bylismy dzisiaj na kontroli bioderek i jest wszystko w porządku i juz wiecej na konrole nie musimy chodzic
bylismy dzisiaj na kontroli bioderek i jest wszystko w porządku i juz wiecej na konrole nie musimy chodzic
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Witam wszystkie mamusie.U nas nocka ok,synek zasnoł po 22,obudził sie o 3.30 i dopiero po 8 takze wyspana jestem.Dzisiaj mam w planach pójsc do fryzjera,zadzwonie tak po 12,bo dopiero jest czynne i sie umówie.Ciotka małego by popilnowała takze nie jest tak zle.Teraz synus spi a ja sobie klikam.Zaraz wrzuce fotki Bartusia.Dobrego i słonecznego dnia:-)
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
dobry u nas tez nocka spokojna maly o 2.30 sie obudzil i spal do 7 teraz sobie przysnął ładnie
strasznie sie zmienia z dnia na dzien rano juz nie chce spac i sie rozlaga..
dziewczyny znacie jakies fajne maty do zabawy godne polecenia. niestety na koszyk nie pasuje zadna karuzela a maly juz sie tak fajne rozglada i wszystko go ciekawi
strasznie sie zmienia z dnia na dzien rano juz nie chce spac i sie rozlaga..
dziewczyny znacie jakies fajne maty do zabawy godne polecenia. niestety na koszyk nie pasuje zadna karuzela a maly juz sie tak fajne rozglada i wszystko go ciekawi
ramari
Tabasia mój przybiera ok 700-800 gram na miesiąc.
Link do przyrostów wagowych WHO dla chłopców:
http://www.who.int/childgrowth/standards/WFA_boys_0_5_percentiles.pdf
Wg nich Przemek jak miał 2 m-ce powinien ważyć 4,1 kg, a waży 3,7. Chyba musze go troszkę podtuczyć
Link do przyrostów wagowych WHO dla chłopców:
http://www.who.int/childgrowth/standards/WFA_boys_0_5_percentiles.pdf
Wg nich Przemek jak miał 2 m-ce powinien ważyć 4,1 kg, a waży 3,7. Chyba musze go troszkę podtuczyć
reklama
k_aralajna
a moj 800-900 gramow na miesiac
a z innej beczki jak wygladaja teraz kupki waszych maluszkow?? tzn pyt dla mam karmiacych piersia
bo mojego sa jakies takie rzadkie
edit: a wiecie polozna poradzila zakupienie zelu na dziasla dla maluszka bo tak sie slini, stwierdzila ze zabki ida:-) ale moze to trwac kilka miesiecy
dentinox-zel
a z innej beczki jak wygladaja teraz kupki waszych maluszkow?? tzn pyt dla mam karmiacych piersia
bo mojego sa jakies takie rzadkie
edit: a wiecie polozna poradzila zakupienie zelu na dziasla dla maluszka bo tak sie slini, stwierdzila ze zabki ida:-) ale moze to trwac kilka miesiecy
dentinox-zel