reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Trudno nadrobić ponad misieczną zaległość na forum i chyba wstrzelę sie w aktualne tematy :) Moje maleństwo choć nie takie bo już prawie 5kg jest niezwykłym aniołkiem po kąpieli wieczorenej zasypia o 19.30 i śpi do 2.00 ( a karmię go tylko cycem) w ogóle jest grzeczny. teraz śpi 3 godzinę, ale w wózeczku w dzień woli, w nocy zaś w łóżeczku. No i używamy smoczka :) bo by przy cycu wisial 24h

reklama
Ja mam chustę i bardzo polecam. Chusta jest przede wszystkim zdrowsza dla kręgosłupa dziecka. Jest też wygodniejsza i bardziej uniwersalna. Mam porównanie, bo dla starszego synka miałam nosidełko (dalej je mam zresztą). Poza tym nosidełka można używać dopiero jak dziecko trzyma główkę, czyli od 4 - 5 miesiąca życia.

to my:

20100423106.jpg

20100423107.jpg
hehehe Tobie to tylko kreska po ciąży zostala chyba...zero brzucha:szok:

A synek wygląda rozczulająco w tej chuscie....słodki widok!!!

Dziewczyny a jaką macie temperaturę w pomieszczeniu przy kąpieli? Jak było chłodniej to mocniej się napaliło i cieplejsze grzejniki były a teraz jak się nie grzeje to u mnie jest tak 20-21 st. do kąpieli trochę wydaje mi się mało:no: Jak to jest u Was?
Ja mam w domu około 22 stopni ( grzejemy piecem gazowym ) ale czasem jak czuję że mimo wszystko jest chłodnawo to kilka minut przed kąpielą ogrzewam pokój gdzie potem małą ubieram ( jak jej zimno to drze się w niebogłosy:-D).
Moja też czasem zakaszle ale to chyba normalnie!Jakby było to często w ciągu dnia to było by zastanawiające!
Moja dostała lekkiego katarku od starszej córy:no:- będzie pewnie problem z karmieniem!

A robcie co chcecie!!! Tylko ciekawi mnie jedno - PO CO??? :baffled:

tak czytam i czytam to co piszecie i dokładnie to samo pytanie mnie naszło. Po co pchac dziecku cos, skoro nie potzrebuje tego. Z ciekawosci? dla uciechy jak to smiesznie pluje marchewka czy co? dziecko nie zna innych smakow wiec na pewno nie teskni za niczym innym niz mleko.

dziewczyny podjęliśmy z moim M decyzje o zmianie mleka na ten bebilon pepti, poszlismy do apteki a tam szok puszka na receptę 7 zł, normalnie szok takie tanie mleko, a jak pomoże to już w ogóle rewelacja.

a jak ja mówię do mojego nakarm małego "butlą" on nie umie, cwaniak wie że jak już raz nakarmi to ma przesrane :) i będzie musiał częściej :) ale generalnie wieczorami on zajmuje się małym, w nocy mi pomaga jak są kolki itp. no ale takie uroki pracuje kiedy chce ile chce itp. jest taxi men :)

co do zatkanego kanalika w piersi to najlepiej stanąc nad zlewem (bo moze cieknąc mleko) i rozmasowac piers tak dlugo az zacznie porządnie z niej samo mleko cieknąć, ja tak mialam na początku maly nie chcial jesc z jednej piersi a ona sie robila coraz bardziej twarda bo mleko sie zbieralo i tak rozmasowalam zaczelo porzadnie mleko leciec i pozniej juz maly spokojnie z niej jadl

na razie nie pomaga:no:
czytalam ze mozna tez sprobowac przebic igla sterylna ale boje sie, na szczescie jeszcze nie ma zastoju

w sumie to nie kanilik sie zatkal tylko jego ujscie na samej brodawce:-(

witam Dziewczyny! jestem tu nowa ale czesto Was czytam:) mam pytanie, czy Wasze bobasy tez robia "glosne kupki"?

reklama
Do góry