reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej :) nie moge spac bo juz sie wyspalam myszka dostaje na noc cycka i dodatkowo butle 120 ml Humana karmimy i spi do rana :)
Cala sie obsrala az po pachy :/ i trzeba bylo myc a teraz pije kawe i zaraz beda ja ubierac idziemy na ten ogromny flomark ktory jest 1 w miesiacu :) i juz sie ciesze bo wczoraj duzo rzeczy na e-bay wysprzedalam to co juz za male i teraz mamy miejsce na nowe :)

Wczoraj tez bylismy w przedszkolu na flomarku i reklamowke pelna do domu przytargalam :)a dzisiaj nas czeka wyprawa bo to az 20 km z tad :) i my autobusem w nosidelku jedziemy mam nadzieje ze uda mi sie dzisiaj chuste kupic :)

Milego dnia

reklama
Dzień doberek:)
Kamikaa- Ty masz tyle energi , naprawde podziwiam. Ledwo wstała i juz gdzies sie wybiera. U mnie poranek trwa do 9 hehe. Pamietaj ze jak przyjedziesz to musimy sie spotkać!!! Juz nie moge sie doczekać. No i nasze dzieciaczki sie spotkają. Ciekawe jak na siebie zareagują hihi.

My dzisiaj tez jedziemy po mebelki do kuchni do castoramy albo do Nomi, mam nadzieje ze do czwartku kuchnia bedzie gotowa. Juz sie doczekać nie moge. Trzeba jakieś sniadanko zjeść.

AAaaaaaa i ktoras pytała czy mozna stosować dietke karmiąc cycem. Otóż niby trzeba zjeść o 300-500 kcal więcej. Ale jezeli mama ma duzy nadbagaż to wcale nie trzeba. Bo to nie chodzi o to ze sie straci mleko czy bedzie nie wartościowe, tylko o to ze mama bedzie miała za mało. Karmienie jest jak ciąza. Dziecko bierze sobie i tak co mu potrzeba z zapasów mamy więc nic mu nie braknie. Ja jestem na diecie ( ale nie przeginam, bo kiedyś te zapasy sie skończą ) i jakoś mój mały je cyca nadal , pokarm mam, tylko ze dokarmiam ale tyle samo co przed dietką. W nocy cyc starczy więc jest ok. Niby przez samo karmienie sie chudnie...no ale ja tyłam.

Ide niedugo sobie hormony zbadać bo zauważłam ze roda mi rośnie w sensie ze zarost i miedzy cyckami i na brzuchu....fujjj jak facet...hehe. Na szczescie nie dużo.

dziewczyny ten bebilon pepti jest tylko na uczulenia prawda? to po jaki ciul mi lekarka zapisala przy podejrzeniu kolek?

tak mleko modyfikowane trzeba sie trzymac tego co jest na opakowaniu bo faktycznie moze prowadzic do otylosci i zbyt duzego przybierania dziecka wagowo

nam tez lekarka powiedziala ze to nie skaza tylko uczulenie na mleko krowie.

Pijemy Nutramigen i widze poprawe - :tak:

Gosia to Ty juz nie karmisz cycem? Bo mojemu zeszłoy krosty z czoła całkiem, a na buzi zostały takie pojedyncze, no i lekko szorstka buzi po tych zasuszonych krostkach.

Bo kolka może być objawem uczulenia.

uczulenia ale np. na co? niewiedziałam że tak może być, ale czy to może być tak, że tylko wieczorem się to objawia? bo jeśli byłoby na coś uczulenie to raczej maleństwo cały dzień by cierpiało, czy któraś z was ma bebilon pepti zapisane na kolki?

Hello.Ja juz na nogach o 6.30,synus jak wypił mleczko nie chciało mu sie spac,ale za to teraz spi,w nocy tez ładnie spał.Dzisiaj chcemy isc na cmentarz mojego tescia,a Bartka dziadek,tylko jakos pogoda sie psuje.Jak ten czas szybko leci juz za kilka dni Bartus ma 3 miesiące,wczoraj zwazyłam go i ma równe 4kg w 10 dni przybrał 320g ładnie mi przybiera.Zaraz wrzuce fotke mojego gigancika:-)

reklama
Wy Mamusie jesteście szalone ! o 7 rano wstajecie i tyle Wam się chce ;)

My dzisiaj spaliśmy od 22 aż do 3 - zaczynają się rekordowe drzemki Antonia ;D

Zaczynamy gaworzyć, a u Was jak z komunikacją?

Korzystając z przerwy Antka na sen pije kawkę i powolutku dochodzę do siebie do nocnych karmieniach ;)

Do góry