reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moj maly jak ma robic kupe to sie zawsze obudzi, posteka chwile i jak przyladuje to cala pielucha :) tak samo podczas karmienia.
w ogole to pieluchy jak woda ida. kupilam dla testow huggies 1 (mam tez pampers premium care 1, ale przyznam ze jakies duze sa) i sa calkiem fajne. ladnie leza i nie trzeba tyle zaginac jak pepek jeszcze nie odpadl, mam tez wrazenie ze pupa po nich mniej czerwona niz po pampersach, ale moze mi sie tylko wydaje.

Moj maly od wyjscia ze szpitala przybral ok 0,5 kg (maz sie z nim wazyl na normalnej wadze, wiec to takie przyblizone), a jedzenia to moze wsuwac ilosci ogromne :)

reklama
Ja tez sie martwie, szczegolnie tymi bólami brzucha...Dziewczyny ponawiam pytanie którys raz....Czy miałyscie takie bóle jak na @ przed porodem ??????

Czytam o tych bólach jak na okres i niestety nie wiem o czym mówicie ... nigdy brzuś mnie nie bolał przed miesiączką.

Ja liczę ruchy Maleństwa. Wy też macie takie zalecenie?

Czytam o tych bólach jak na okres i niestety nie wiem o czym mówicie ... nigdy brzuś mnie nie bolał przed miesiączką.

Ja liczę ruchy Maleństwa. Wy też macie takie zalecenie?

Moja ginkolog kazała mi trzy razy dziennie usiąść i liczyć ruchy. Wystarczy, że w ciągu godziny wyczuję dwa ruchy to niby jest wszystko ok. Ale z tym u mnie nie ma problemu bo moja Basia rusza się prawie ciągle a już szczegolnie jak sobie usiądę i nic nie robię.
Nigdy nie bolał Cie brzuch przed miesiączką?? Naprawde zazdroszcze:) A teraz odczuwasz jakies bole podbrzusza czy skurcze?? Czy nie za bardzo??

Naughty a w czasie miesiaczki tez Cie nie bolał ??

:no: nie bolał ... powiększał się troszkę i tyle. Moja bratowa często narzekała na bóle przed @ a ja mogę sobie je tylko wyobrazić.

Moja ginkolog kazała mi trzy razy dziennie usiąść i liczyć ruchy. Wystarczy, że w ciągu godziny wyczuję dwa ruchy to niby jest wszystko ok. Ale z tym u mnie nie ma problemu bo moja Basia rusza się prawie ciągle a już szczegolnie jak sobie usiądę i nic nie robię.
Nigdy nie bolał Cie brzuch przed miesiączką?? Naprawde zazdroszcze:) A teraz odczuwasz jakies bole podbrzusza czy skurcze?? Czy nie za bardzo??

Teraz cisza - jak troszkę więcej latam w ciągu dnia to wieczorkiem czuję kucie w psioszcze i ból w kręgosłupie.

Ja tez sie martwie, szczegolnie tymi bólami brzucha...Dziewczyny ponawiam pytanie którys raz....Czy miałyscie takie bóle jak na @ przed porodem ??????

Dziewczyny nie martwcie sie tymi bólami brzucha, ja co prawda jeszcze nie rodzilam, ale wiem, ze to jest normalne. JA juz mam takie bóle chyba ze 3 tyg i wszystko jest ok. I nie bierzcie juz teraz zadnej nospy. Moj gin mi powiedzial, ze teraz to juz nie wolno brac no spy i co ma byc to bedzie, a nospa powoduje, ze hamujecie sobie skurcze.

ja przed pordem jakieś 3 dni miałąm takie bóle jak na miesiączk tylko że o wiele silniejsze:/ nasilały się z każdym dniem, to były skurcze(które w moim przypadku nie zapisywały się na ktg)

co do środków przeciw bólowych to nie warto, bo i tak nie pomogą jak to skurcze są...mi dawali w szpiatalu jak byłam na patologi i tak nic a nic nie działały, więc po co się faszerować

I jeszcze wam chcialam powiedziec, ze wlsnie wrocilam z ktg i oczywiscie cisza. Nic sie nie dzieje. Polozna powiedziala, ze pomalutku jakies skurcze sie zapisuja i ze moze w koncu sie cos zacznie, a gin powiedzial, ze jeszcze nic sie nie dzieje a zapis barfdzo ladny:-(Ciesze sie, ze zapis ladny,ale ja chce rodzic!!

reklama
kaaha Ty już na jutro masz termin:) może jednak niedługo coś się zacznie dziać
AGUS27 wychodzi na to, że te bóle brzucha to nie tylko my mamy więc nie warto się przejmować:)

Poszłam na krótki spacer, pogoda jest tak cudna, że od razu optymizm powrócił:)

Do góry