reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej dziewczyny, a ja juz myslalam, ze dzis sie cos rozkrca. Wstalam o 5:30 wyszykowac meza do pracy. Jak zwykle poszlam siusiu. Wychodze z wc wstawilam wode na herbatke i nagle cos mi zaczelo leciec po nogach i zrobilo mi sie mokro a ja bez bielizny zawsze spie:). Budze szybko meza i mowie wstaj bo mi chyba wody odchodza i biegne do kibelka. A tak oczywiscie w kroku cala mokra, ale to nie byly wody tylko taki mega sluz az mi po nogach polecial. To chyb abyl ten czop tylko, ze byl bialy. Wytarlam sie, zalozylam wkladke i poszlam spac dalej. I teraz niedawno wstalam i cisza, jedynie brzuch mnie boli jak na @ ale to u mnie nie nowosc, a i chyba jak sie wtedy polozylam to moze ze dwa skurcze mialam takie delikatne. Dzis ide do gina to mu to wszystko opowiem. Dziewczyny a ile mozna chodzic bez czopa zanim sie cos zacznie?

reklama
fiołkowa no wlasnie tak myslalam , ja juz mialam taka wielka nadzieje ,ze to wody. tylko sie tak zastanawiam, czy roche wód tam nie bylo, moze sie sacza bo ogolnie bylam cala mokra a na jednej nodze mialam ten sluz, ale moze juz soie wmawaim, bo tak bym juz chciala urodzic. No nic zobaczymy co mi dzis gin powie. Wizyta na 11 wiec tyle to jeszcze wytrzymam:)

ramari bede sie trzymac wojej wersji bo juz chce rodzic:p

ramari bede sie trzymac wojej wersji bo juz chce rodzic:p
Tylko, że u mnie czop był zabarwiony krwią. Dodam, ze bóle jak na okres też miałam i to tak do ok 13, a potem zaczęły się prawdziwe bóóóóóle. Ale i tak szybko poszło. Od rozwarcia na 3 cm ok 15 do finału jakieś 1,5 godziny. Tobie też tego życze :)

Witajcie:)

ale mnie tu dlugooo nie bylo...Ojojo...

sorki dziewczyny...

ale bylam z mala w szpitalu bo dostala zapalenie plucek...:( ale juz w domku i jest dobrze...:)

trzyma kciuki za nierzopakowane mamusie...

ps;dzis by byl moj termin porodu...

Sluchajcie dziewczyny ...ja idąc na spacer odciągalm mleko do butelki na wszelki wypadek zeby gdzies 2 km od domu nie wył alarm bo niewiem co bym wtedy zrobila no i ....karmie malego raz z jednej piersi raz z drugiej i np dzisiaj rano lewym cycem karmilam o 7 rano a o 9 jak chcialam odciagnac z tego cycka mleko to prawie nic nie było.!!! jakies 20 ml sciagnelam. Z porawego karmilam malego wiec to wiadomo ze nic nie bylo. Czyli na to wychodzi ze moje cycki potrzebuja 4 godzin zeby nazbierac mleko :/ Albo trace pokarm. Wczoraj wieczorem tez byla dziwna sytuacja bo maly zjadl i z jednego i z drugiego i nadal mu było mało. No ale cos tam pozniej jeszcze wyciagnal i usnal. Bez sensu. Raz mam tyle ze sie leje a raz nie ma wogole. Na czym to polega cholera!!

:)) dzięki za ciepłe słowa

ja kupiłam nan 1 tez na wszelki wypadek, póki co ma przybrał 700g w 1,5 tyg to chyba niezle :)
Kochana z tego co mi mówily kolezanki mleko nan powoduje najczesciej kolki u dzieci.

dronka83 załatwialiście może już żłobek??? bo kurde u nas lipa... byliśmy wczoraj i dostaliśmy papiery ale od razu Pani dyrektor wyprostowała nam sny... że w tym roku nie ma szans na miejsce w żłobku bo jest ponad 270 zgłoszeń a tylko 15 dzieci takich małych przyjmują :szok::szok::szok:

nie wiem co to bedzie jak mi się macierzyński skończy...nie wyżyjemy z jednej pensji :dry:

Dziewczyny a jak to jest z tym mlekiem sztucznym...z tymi Bebiko itp... same wybierałyście czy radziłyście sie pediatry??? :sorry2:

Nam polozna mowila ze najlepsze jest bebilon i bebiko. Sebus dostawal bebiko i bylo ok wiec dla Krystianka tez mam mleko bebiko i mam nadzieje ze sie nie przyda. A moje kolezanki ktore mialy mlaeko nan musialy odstawic bo dziecko albo mialo duze kolki albo skaze bialkową.No ale niewiem jaka zaleznosc. Ja mam bebiko. i jest ok .

reklama
kurde, z tymi żłobkami to rzeczywiście lipa :( bez sensu i jak młodzi rodzice mają wracać do pracy, skoro im sie zycie utrudnia?

wiecie, ja jeszcze chyba się nie odnalazłam w nowej sytuacji, codziennie żołądek mnie boli, codziennie biegunka i tak myślę, że to z nerwów :( moje dziecko jest grzeczne i nie sprawia problemów, ale chyba jednak odpowiedzialność mnie zżera...
do tego dom ogarność, iść na długi spacer i obiad zrobić...
no i wyspać się jakoś mniej- więcej... wie któraś jak sie zorganizować?

ostatnio nawet się z M. ścięłam, bo wrócił z pracy, a ja nie miałam obiadu... za to było poprane, poprasowane, dziecko nakarmione i wyprowadzone na spacer.
nie wiem, może faktycznie on ma racje?
:(

Do góry