reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja zakładam na pole tylko na pajacyka polarową bluzę, czapkę bawełnianą, kocyk i osłona gondoli.
Też tak ubieram młodego :)

Peperka a próbowałaś tych osłonek na piersi? Mój Przemek miał na początku problemy z przyssaniem. Moje brodawki nie są chwytne :( Ja używam nakładek silikonowych medeli i jestem bardzo zadowolona. Mały ładnie ssie a mnie nie bolą piersi.

Byliśmy dzisiaj na kontroli i mój malec waży już 2540gram. Wiem, że to nic w porównaniu z Waszymi pociechami, ale mnie cieszy ten przyrost wagi. Jak wychodziliśmy ze szpitala to ważył 2200, a teraz już ponad 2,5 kg. Dumna z niego jestem.

reklama
probowalam nakladek ale strasznie lapczywie przy nich pil i non stop czkawke mial i duzo ulewal. w sumie w nich tez troche mnie bolaly. zauwazylam ze nie same sutki mnie bola, a bardziej otoczki. wieczorem postanowilam (po kolejnym "piekacym" i bolacym karmieniu) ze bede odciagac. jutro ma mi przyjsc elektroniczny laktator wiec jakos latwiej bedzie. a jak sie mleko skonczy to przejdziemy na modyfikowane i tyle.
przyznam ze od razu mi jakos lzej jak decyzja zostala podjeta :)

Ja powoli znikam spać...bo jutro raniutko do szpitala:tak::tak::tak:i pewnie już tam zostanę...może też jutro będzie wywołanie, więc trzymajcie kciuki:sorry2::sorry2::sorry2:.
Dobrej nocki wszystkim:tak::tak::tak::tak:

mcGosia83 zajebista opiwieść..aż łzy miałam w oczach jak ją czytałam:)

Misia kciuki zaciśniete:)

JA też jutro na KTG do szpitala mam na rano wiec niedługo tez spadam

dronka83 załatwialiście może już żłobek??? bo kurde u nas lipa... byliśmy wczoraj i dostaliśmy papiery ale od razu Pani dyrektor wyprostowała nam sny... że w tym roku nie ma szans na miejsce w żłobku bo jest ponad 270 zgłoszeń a tylko 15 dzieci takich małych przyjmują :szok::szok::szok:

nie wiem co to bedzie jak mi się macierzyński skończy...nie wyżyjemy z jednej pensji :dry:

Dziewczyny a jak to jest z tym mlekiem sztucznym...z tymi Bebiko itp... same wybierałyście czy radziłyście sie pediatry??? :sorry2:

ja zauważyłam ze jak daję małemu rozmiękczoną brodawkę (smaruje je Bepanthenonem) to nie boli tak jak przy podaniu suchej - tak jak to w szpitalu było :tak:

Mleko mama kupiła w aptece i wyszło drogo...ale to było pilne bo musiała być u mnie w ciągu pół godziny jak leciałam nagle do lekarza.Właśnie,trzymajcie kciuki aby poprawiło mi się z raną bo może skończyć się szpitalem,tak znajoma położna powiedziała:(

Mleko mama kupiła w aptece i wyszło drogo...ale to było pilne bo musiała być u mnie w ciągu pół godziny jak leciałam nagle do lekarza.Właśnie,trzymajcie kciuki aby poprawiło mi się z raną bo może skończyć się szpitalem,tak znajoma położna powiedziała:(

oo a co z Twoją raną?:sorry2::sorry2:
też jestem po cesarce... ta rana po cięciu sie taka twarda u mnie robi ...dziś była położna i oglądała - nic nie mówiła więc chyba dobrze :dry: a boję się że jakiś bliznowiec się zrobi ech :shocked2:

reklama
Hej marcówki :) w końcu znalazłam chwilkę. Mamy problem, mam za mało pokarmu, dzisiaj mija 5 dzień, ja nie czuję pełnych piersi, jedynie gdy przyciskam co nie co cieknie, wczoraj musiałam dokarmić córcię, bardzo płakała, denerwowała się ciągnąc cyca, że nic nie leci, jadła z jednej piersi 20 min później z drugiej 20 min, a następnie jeszcze wsunęła 30 ml mleka z butelki. Kiedy dostałyście nawału pokarmu, nie mam pojęcia co mam robić chciałam karmić piersią, ale widzę, że mogę mieć taki sam problem jak przy Dawidzie, miałam mało mleka, może należy wybrać się do poradni laktacyjnej?
KOchana nawał najczęściej jest w 3-4 dobie ale nie ma na wszystko zasady. Pamiętaj że stres tez robi swoje więc nie denerwuj się, może będziesz najwyżej dokarmiała. Tylko nie poddawaj się, trzeba czasem cierpliwości:tak:!
My chyba w 6tygodniu życia mamy kontrole bioderek... ale to chyba u pediatry...

Kiedy idziecie pierwszy raz do pediatry?? bo my chyba właśnie wtedy z tymi bioderkami :sorry2:
My mieliśmy tzw bilans w piątym tygodniu. A na bioderka oddzielnie idziemy do szpitala do ortopedy 29.03.

Mała miała dziś pierwszy raz prawdziwą kolkę i wysłałam tatę po ten Infacol który niektóre z was używają i jednak jest skuteczniejszy niż woda koperkowa!:tak:

Do góry