Y
yra245
Gość
Dziewczyny jak czujecie sie karmiac piersia? I jakie odczucia macie jak dziecko ssie? Chyba psychicznie jestem zle nastawiona i jak daje piers to czuje na poczatku lekki bol, po calym karmieniu podraznienie brodawek i ogolnie psychicznie sie gorzej czuje. Ogolnie to dawalam juz raczej butelke z moim odciagnietym pokarmem na zmiane z mlekiem modyfikowanym, ale teraz niby mam wiecej pokarmu wiec chcialam dac piers. Ale jak mowie - jakos mi z tym zle, nie wiem czemu. Maly bierze cala brodawke, przelyka itp wiec wydaje sie ze z przystawianiem jest wszystko dobrze. Podraznienie to moze dalszy efekt hartowania brodawek?
Maz mowie ze to moja decyzja jak bede karmic, czy piersia czy butelka, ale nie chce podjac zlej decyzji i potem zalowac :/
dla mnie generalnie największy problem był w tym, że mały budził się co 30 minut, zasypiał przy cycku, chwilę pojadł i na tym koniec, a do tego miał żółtaczkę więc kazali mi jak najczęściej karmić i wtedy zaczęłam odciągać pokarm i dawać małemu w butelce. żółtaczka spadła, przybrał na wadze więc przestaje mieć wyrzuty sumienia, że mały nie czuje mojej piersi. myślę, że w dużej części jest jakiś taki nacisk z każdej strony co do karmienia piersią, " jak możesz karmić butelką" " jak możesz dawać sztuczne mleko itp" a jak myślę że najważniejsze aby dziecko i mama dobrze się czuły, żeby dziecko było najedzone i szczęśliwe, i sama musisz dojść do tego jak chcesz karmić i nie przejmuj się nikogo opiniami TWOJE DZIECKO TWOJA DECYZJA