reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam wszystkich!

U Was też noce coraz gorsze?? Bo mnie strasznie mocno brzuch boli już od dwóch, trzech dni, tak jak na okres. Ale rano jak wstaje wszystko wraca do normy i nic się nie dzieje.
Wczoraj w koncu przygotowaliśmy miejsce dla naszej Basi - ustawiliśmy łóżeczko, ubraliśmy pościelki, koronki, falbanki i inne gadżety:) więc już tylko czekamy na wielki dzień. Dzisiaj jeszcze tylko pozostałe porządki przedświąteczne, aby być na bieżąco ze wszystkim:)

Powiedzcie,jak wybudzić córę w nocy do karmienia jak ta się za nic nie daje.Dzioba nawet pod groźbą nie otwiera:)Przespała 5godzin i dopiero łaskawie zjadła.Fakt,że przed tym wyciągnęła oba cycki:)

Tak zmieniajac temat.
Pisalam na watku o lekarzach ze walczymy z zóltaczka mojej Malej bo sie niestety okazalo ze nadal ma.
W zwiazku z powyzszym musialam Mloda odstawic od piersi na 24 h. Ja naprawde nie wiem dlaczego niektorzy twierdza ze karmienie butelka jest latwiejsze i wybieraja to z wygody. To udreka jest jak dla mnie. Robienie tego mleka, wyparzanie, mycie.... O w zyciu. Jedyny plus to to ze nie ma takiej zaleznosci pomiedzy matka butelka i dzieckiem jak pomiedzy matka i jej piersia i dzieckiem :)
Ja kumam ze takie 6 miesieczne to moze i juz latwiej na butli, ale noworodek.... ?
Ja sie ciesze ze to tylko 24h....
A wogole to sobie specjalnie nigdy z tego nic nie robilam ale to jednak fajnie jak to dziecko malutkie takie przy piersi lezy, z butla to nie to samo. Tylko sie nie poobrazac mamy butelkowe czasem, nie dorabiam do tego filozofi, ot, takie moje odczucia :)

dziwne że kazali ci odstawić pokarm , mnie odwrotnie, kazali karmić piersią jak najczęściej i pomogło, mały miał wysokie stężenie bo aż 18 a wczoraj byliśmy na kontroli i rewelacyjnie mu żółtaczka spadła do 11 , no ale co lekarz to inna filozofia.

Witam wszystkich!

U Was też noce coraz gorsze?? Bo mnie strasznie mocno brzuch boli już od dwóch, trzech dni, tak jak na okres. Ale rano jak wstaje wszystko wraca do normy i nic się nie dzieje.
Wczoraj w koncu przygotowaliśmy miejsce dla naszej Basi - ustawiliśmy łóżeczko, ubraliśmy pościelki, koronki, falbanki i inne gadżety:) więc już tylko czekamy na wielki dzień. Dzisiaj jeszcze tylko pozostałe porządki przedświąteczne, aby być na bieżąco ze wszystkim:)

Oj to fajnie bo my to tak jeszcze w proszku troche jestesmy choc zostało mi tylko 4 dni:szok: ale spoko jakos dam rade:-)

Dodzwoniłam się w końcu do mojej gin. Opowiedziałam skróconą wersję wydarzeń i ona powiedziała, że to mogą być wody(moim zdaniem na pewno bo to wyglądało tak jakbym sobie gatki 1/4 szklanki wody oblała). Mam założyć wkładkę i jeśli to faktznie wody, to będą się sączyć dalej i wtedy powinien się zacząć poród. Jeśli się nic nie będzie działo, to mam się jutro pokazać w szpitalu kontrolnie.
Jak na razie nie mam skurczów, tylko bardzo dziwnie mnie bolą krzyże- nie miałam nigdy takiego bólu:baffled:
Czekam więc, oby się coś rozkręciło:tak:

kamikaa jak czytam ile Marcjanka je to normalnie szok...40-75ml?

to chyba ja coś robie nie tak bo mój potrafi 130 zjeść :baffled:
ile wasze małe jedzą????

drugi mój problem....echhhhhhhhh....mały musi być z 4-5razy dziennie przebierany bo zasikuje wszystko... ja chyba nie potrafię pampersów zakładać :-D:-D:-D - która da mi lekcje?

reklama
Ale ja to się stresuję:-( Dziś rano jak karmiłam to mała tak łapczywie piła że w pewnym momencie tak jej się ulało że się przestraszyłam. Nie wiem dlaczego, może za dużo wypiła w krótkim czasie:-(

A jak układacie swoje maluchy do snu- ma pleckach czy na boku? Ja czasem kładę na boku ale nie wiem czy to dobrze na bioderka nim jeszcze nie obejrzał ortopeda.

A i czy Wasze też czasem kichają? U nas jest 21 stopni więc raczek ok. , mała ma ciepły kark a kicha. Temperatury nie ma. Nie wiem o co chodzi?

Mam w piątek wizytę u pediatry i u położnej- tyle musiałam czekać aż będzie miała wolny termin:szok:

Czy pieluszki Waszych dzieci też są czsem takie ciężkie od siusiek? Nie wiem skąd ona tyle tego produkuje

Tyle pytań przy takim maluszku:szok:

Do góry