reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie,
Mam wielką nadzieję, już być w domku :) także od piątku Kochana możesz zapisywać :) później ja będę dalej kończyła naszą listę :)

U mnie cisza chyba :-p co jakiś czas czuję ciągnięcie brzucha w dół i kłucia w brzuszku i to tyle :tak:

Cisza pewnie powoli zaczyna wk....ale masz o tyle dobrze, że wiesz, że w piątek zobaczysz Natalkę:tak:
Zdrówka dla synka!!!:tak::tak::tak:

Dziendobry !

Dzewczyny jakie ja mam spanie...!!! mgłabym spac i spac !! Z jednej strony fajnie, ale z drugiej moge przezyc szok, jak mała mi da popalic nocami ;))

Mi wczoraj w 3 sklepach ekspednientki powiedzialy ze w tym tyg urodze! ciekawe...mogłabym w piatek w moje urodzinki :)))

Wkurzylam sie wogole wczoraj, bo odebrałam te firanki, powiesiłam firane, góre i wszystko było ok, gorzej z bokami....okazały sie za krókie !!!! no myslalam ze mnie szlag trafi!! musze dzis z nimi jechac, ciekawe co ona mi z nimi zrobi..!!!! biora kurde kupe kasy za te komplety a nie potrafią nawet dokładnie wymierzyc...ehh..

ide poczytac inne watki
miłego dzionka

No i słusznie, niech wymienią komplet....dobijające jest tylko to, że kobieta w zaawansowanej ciąży musi do nich ponownie jechać:no: Daj znać, co załatwiłaś:tak:i życzę powodzenia:tak:

nie wszystkie są po :no: i chyba nie będą szybko :baffled:- tzn. piszę o sobie :-) więc dołączam do Was:tak:
Mi mama też dawała tydzień i teściowa - tylko że ponad 1,5 tyg temu a ja czuję że min tydzień albo dwa jeszcze będę się turlać.
A i ja chciałabym jednak urodzić po 21 :-D (wiosenka) - no może nie dokładnie w dzień wiosny /wagarowicza -choć podoba mi się bardzo ta data , ale żeby tego mojego syna nie kusiło w taki dzień robić sobie urodziny :szok: bo jak zrobi sobie wagary to już zaczynam się bac :szok::szok::szok:

oj, zdaje się, że się spotkamy na porodówce:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny mam pytanie, czy ktoras z was stosowala w ciazy tabl dopochwowe clotrimazolum? Mi lekarz na ostatniej wizycie mowil zebym brala po jednej na noc co drugi dzien. Wizyte mialam tydzien temu i przyznam, ze do tej pory nie wzielam ani jednej tej tabl ale to dlatego, ze czytalam w necie, ze to sie stosuje jak jest jakies swedzenie lub pieczenie okolic intymnych a ja nie czuje nic takiego, wiec po co mam brac te tabl? Lekarz nie powiedzial, ze np mam jakies bakterie czy cos tylko zapytal czy mam w domu jakies tabl dopochwowe to powiedzialam, ze mam wlasnie ten clotrimazolum, to on na to, ze moze pani sobie brac po jednej co drugi dzien:/

nie wiem, nie pomogę:-:)zawstydzona/y:ja brałam antybiotyki, ale miałam bakterie:tak:a teraz też skończyłam serię tzw. na wszelki wypadek....gin uznała, że skoro wcześniej były to zawsze mogą wrócić i przed porodem lepiej dzidziusia zabezpieczyć:tak::tak::tak:

reklama
Tylko ja wlasnie nie wiem czy mam jakas infekcje bo gin mi nic nie powiedzial:/ ale mysle, ze to mi nie zaszkodzi i chyba dzis wezme pierwsza tabl.

Wiesz ja wychodze z zalozenia,ze jesli mi lekarz zaleci jakis lek to biore. Może masz jakis lekki stan zapalny albo coś zaczyna sie dziać. Spokojnie mozesz brac te czopki. Możesz poczuć lekkie pieczenie po tym ale pozniej mija

ja to na pewno zostane na sam koniec. wczoraj z usg termin na 3.04 wyszedł. niby gin mówi że szyjka w ogole nie przygotowana do porodu ale ze w ciagu 2 tyg powinnam urodzić................................ eh.... a do tego chciała mnie do szpitala dać bo nie mogła "zważyć" małego. Coś jej tam za mało wychodziło ale wkoncu wyszło 2900 g (39 tydz) :dry: i powiedziała ze damy spokój..... mój kruszynek kochaniutki. mam nadzieje ze wszystko ok z nim...

kaaha ja to brałam a przepisała mi to bo skarżyłam się na dużą ilość białej wydzieliny z pochwy. zreszta ona co wizyte mi coś daje i nic nie pomaga

Wiesz ja wychodze z zalozenia,ze jesli mi lekarz zaleci jakis lek to biore. Może masz jakis lekki stan zapalny albo coś zaczyna sie dziać. Spokojnie mozesz brac te czopki. Możesz poczuć lekkie pieczenie po tym ale pozniej mija

No ja tez mysle, ze nie kazal mi tego brac bo mial taki kaprys, ale ja tak nienawidze brac lekow, a juz tym bardzie zadnych dopochwowych bo to caly sdzien pozniej leci, ze jak mnie nic nie boli czy cos to strasznie ciezko mi sie zebrac to brania, ale od dzis zaczne, do porodu juz niedlugo, a jak sobie pomysle, ze tym moglabym w jakis sposob zaszkodzic mojej corci to bym soie nie darowala.

Hej nadrobiłam szybko Wasze wpisy-qrcze czuć ze już wiekszość z marcóweczek rozpakowana;)

Marry nawet nie kracz że zostaniemy kwietniówkami....Ja podobnie jak Marela czekam na wiosne;) po 21 moge sie rozpakować!!

Wczoraj na wizycie u gina dowiedziałam sie, że mam ładną gotowość porodową, "rozwarcie na luźne 1,5 palca" no ale skurczy brak;/ na 30min KtG był tylko 1 30%skurcz wiec cisza i oznak porodu brak:( i kazała sie stawić jak przenosze ciaże tydz na patologii-wqrzyła mnie tym bo ja 6 kwietnia mam zamiar cieszyć się różową kruszynką:) Kolejne ktg w pt...moze cos do tego czasu sie zmieni:)

mi 5 dni do wizyty zostały ciekawa jestem co mi tam powie...karoola nie martw sie nie zostaniesz sama na sam konie jest jeszcze pare osob, ktore maja termin na koniec marca. Dopiero połowa miesiaca wiec 3ba sie uzbroić w cierpliwość :)

No ja tez mysle, ze nie kazal mi tego brac bo mial taki kaprys, ale ja tak nienawidze brac lekow, a juz tym bardzie zadnych dopochwowych bo to caly sdzien pozniej leci, ze jak mnie nic nie boli czy cos to strasznie ciezko mi sie zebrac to brania, ale od dzis zaczne, do porodu juz niedlugo, a jak sobie pomysle, ze tym moglabym w jakis sposob zaszkodzic mojej corci to bym soie nie darowala.

tez nie lubie brać leków ale siła wyzzsza. ja biore jeszcze tabletki na tarczyce bo mi zeswirowała w połowie ciazy urosept i zelazo ;/

ja to na pewno zostane na sam koniec. wczoraj z usg termin na 3.04 wyszedł. niby gin mówi że szyjka w ogole nie przygotowana do porodu ale ze w ciagu 2 tyg powinnam urodzić................................ eh.... a do tego chciała mnie do szpitala dać bo nie mogła "zważyć" małego. Coś jej tam za mało wychodziło ale wkoncu wyszło 2900 g (39 tydz) :dry: i powiedziała ze damy spokój..... mój kruszynek kochaniutki. mam nadzieje ze wszystko ok z nim...

kaaha ja to brałam a przepisała mi to bo skarżyłam się na dużą ilość białej wydzieliny z pochwy. zreszta ona co wizyte mi coś daje i nic nie pomaga

w ogóle się tym usg nie sugeruj, mój mały 2 tygodnie przed porodem miał 2750 też się martwiłam itp. i po 2 tygodniach przy urodzeniu miał 3,5 kg także usg naprawdę nie jest miarodajne.

Dzieńdoberek:-)
No i my już po KTG- gin powiedziała, że szyjka się trochę skróciła- no to jest chyba jakiś postęp:confused:
Na zapisie żadnych skurczy nie było, a mnie przecież ciągle boleśnie spinało, nie wiem dlaczego tak jest. Następne ktg w piątek- jejku ta ciąża dłuży mi się niemiłosiernie...

Zabieram się za jakąś robotę, bo już najwyższa pora:tak:
Miłego dzionka:tak:

reklama
no to spora różnica. z tym, ze usg może się też mylić w drugą stronę i maluszek może ważyć jeszcze mniej... co ja gadam, bedzie dobrze. dronka-oby Twój zamiar się spełnił ;) a tak swoja droga jakoś tak mi się wydawało że Ty już urodziłaś

Do góry