reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

nowa18 witaj, ja niestety nie znam sie na tych wydrukach, bo sama ich nie mialam. Ale pociesze Cie ze juz kilka dziewczyn z terminem po Tobie sie rozdwoilo. Jest tez kilka ktore sa i po terminie i si ebiedne doczekac nie moga, wiec wszystko zalezy od Twojego dzidziusia. A imie dla dzidziusia juz wybralas?

reklama
cześć dziewczyny,
nie mogę doczekać się mojego maluszka.
termin mam na 23.03

wniektóre z was sa bardziej doświadczone wiec jak przeczuwacie, kiedy moge zaczac rodzić?
1_jezyk.gif
1_jezyk.gif
1_jezyk.gif

od kilku dni bolą mnie strasznie pachwiny, mam też więcej wydzieliny z pochwy (biała). brzuch prawie cały czas twardy,ostatnio nie mam siły w ogóle, nawet iść na spacer..... do tego ból ud straszny w nocy i częste wizyty w toalecie. no i tydzien temu byłam na ktg. zamieszczam zdjęcie i proszę o komentarz, bo usłyszałam tylko ze wszystko ok i moge wracac do domu. tylko tyle bo szykowali sie na cesarkę jakas i mnie powiedzmy olali. z góry dzieki za odpowiedz

FOTKI. Zdjęcia, darmowy hosting zdjęć, album, fotka, wrzuć zdjęcie -SP_A0417.jpg

Ja też mam termin na 23.03, a co ci gin powiedział? Bo u mnie szyjki już nie ma, rozwarcie na 2cm, dziecko bardzo nisko, więc powiedziała, że do terminu nie donoszę. Ale ktg nie miałam, więc tutaj nie pomogę :/

cześć dziewczyny,
nie mogę doczekać się mojego maluszka.
termin mam na 23.03

wniektóre z was sa bardziej doświadczone wiec jak przeczuwacie, kiedy moge zaczac rodzić?
1_jezyk.gif
1_jezyk.gif
1_jezyk.gif

ja mialam juz 4 ktg i przyznam ze na twoim widze sporo skurczy i to niektore takie konkretne po 100% (dolny wykres), tyle ze nieregularne. tetno dziecka w porzadku w dobrym zakresie, po skurczu powinien byc chwilowy spadek i wlasnie tak jest. obiecujace te twoje skurcze, u mnie niestety ich brak na wykresie :/ chociaz duzo dziewczyn mialo juz tu skurcze i nic z tego nie wychodzilo, bo nieregularne, wiec mimo wszystko moze sie okazac ze trzeba jeszcze na dzidziusia poczekac :)

jutro kupimy herbatke z kopru i poki co ja zaczne ja pic.
poki co gazy przeszly.. ale strasznie sie patrzylo na placzace i wijace sie z bolu dziecko.
dlatego mam nadzieje, ze to pomoze.

a powiedzcie od czego takie gazy moga byc?
oprocz diety matki, bo jestem pewna ze nie zjadlam nic wzdymajacego..

Hej,

Siedzę przed kompem i liczę. Chyba mi się wody sączą, wylatuje tyle że zalewa wkładkę, później przestaje i po jakimś czasie znów. No i skurcze też są, narazie od godziny takie trochę nieregularne co 3, 6, 9 minut. Jak się uregulują i to sączenie nie ustąpi to jadę na IP. Także w razie czego udanych i szybkich porodów :tak:. Trzymam sama za siebie kciuki żeby to było to :-D. Skurcze bolą ale narazie znośnie, sprawdzam czy się wyregulują.

ajentka83 "trzynastego wszystko zdarzyc sie moze...." ja tez trzmam kciuki ze to juz to. Pamietam jak dluzyly mi sie dni po terminie w pierwszej ciazy i nikomu tego nie zycze... nawet mysle ze lekarze powinni dodawac extra tydzien do ptp tylko po to zeby kobiety nie mialy takiej nerwowki czekajac na TEN dzien.

moniskabe kolki moga byc spowodowane nie do konca rozwinietym ukladem pokarmowym jak i choroba refluksowa. Czasami tez spowodowane sa przez jedzenie na ktore maluszek moze miec uczulenie. U mojego synka stwierdzili refluks dopiero po 3 mies, a biedny plakal codziennie po kilka godzin do 6 mies. n ie zycze tego nikomu...co mi pozwlalo przetrwac to mysl ze jest on taki malutki ze nic nie bedzie z tego pamietal. Na bolacy brzuszek mojemu pomagalo bujanie go na dloni i przedramieniu , gdzie on elezal na brzuszku, cos jakby samolot. Dodatkowo robienie "roweka" nozkami dziecka pomaga na uwolnienie sie gazow.

Kejcik powodzenia zycze i szybkiego i bezbolesnego porodu..... wszystko bedzie swietnie.

Ja tez bym chciala zeby mi wody odeszly, chyba najlepszy i najbardziej pewny znak ze sie porod zaczyna.

reklama
Kejcik powodzenia!

Kochane dziewczyny 1 marca przyszlo na swiat nasze kochane slonko. Corcia ma na imie Jacqueline wazyla 3550 i 52cm dl.Godz porodu 9.45 (polskiego 10.45)porod sn
Przepraszam ze nie napisalam od razu ale lezalysmy w szpitalu przez tydzien.A jak wrocilysmy mialam nie mialam dostepu do internetu.
Zycze powodzenia wszystkim nie rozpakowanym mama i rozpakowanym rowniez

Do góry