reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET!!!
u mnie nocka jakos minelo, wieksze problemy mialam z zasnieciem bo maly strasznie szalal i podraznial moj pecherz i musialam przed zasnieciem co chwila na siusiu leciec :) dopiero jak sie uspokoil to udalo mi sie zasnąc
ja mam przeczucie ze ta godzna zero to juz niedlugo troche zaczynam panikowac dzisiaj mam plan pranie porobic bo sie ciuchow nazbieralo troszke prasowania mam no i torbe koniecznie spakowac, ale musze jeszcze przynajmniej tydzien wytrzymac bo w sobote ukruszylo mi sie kawalek zeba i jeszcze mnie czeka wizyta u dentysty musze sie tylko do niego dodzwonic nie pamietam tylko od ktorej przyjmuje ale bede probowac co jakis czas no i oby mnie przyjał w tym tygodniu bo w nastepnym to nie wiadomo co moze sie wydarzyc
za chwile siostra do mnie przychodzi :) to sobie troszke poplotkujemy
ja zabieram sie do pracy milego dnia babeczki :)

reklama
apropo soczewek trzeba koniecznie zdjac na czas porodu? bo ja mam prawie -3 i jakos w okularach nie wygodnie a chciałabym dobrze widziec cała akcje ;)
ja rodzilam w soczewkach. Nawet specjalnie przed polozeniem sie pod KTG poszlam do lazienki je zalozyc. I nie zaluje. Czulam sie o wiele swobdniej niz mialabym rodzic w okularach, ktorych nie lubie.

u Nas dzisiaj kiepska noc. Ja spalam 15 minut, bo Pawełek marudzil, a Karol 4. Strasznie bylo mi go szkoda. I jednego i drugiego.
Zastanawiam sie, czy ja przypadkiem nie mam dwoch brodawek roznego kształtu. Z jednej piersi Pawełek ciagnie jak ta lala, a z drugiej nie. Jak zlapie, to zaraz puszcza. Albo tak mocno ja gryzie, ze mi lzy do oczu naplywaja. Juz sama nie wiem. Staram sie zrobic mu dogodne warunki, odciagam troche przed karmieniem, zeby otoczka byla miekka i nie musial sie meczyc.. a tu jest coraz gorzej.

no ale mam nadzieje , ze bedzie juz coraz lepiej.

Wszystkiego Naj kobietki. Lekkich i szybkich porodow, zeby Wasze dzieciatka byly zdrowe i grzeczne :-) !!

Kochane, co do dopajania, mi położna zaleciła dwa razy dziennie w przerwach między karmieniem, ale nie zamiast karmienia. Powiedziała że najlepiej letnią, przegotowaną wodą :) A co do kperku, to ja dostalam próbke i na niej pisze że od pierwszego miesiąca dopiero.. Piszecie że Wasze maleństa mają jeszcze pępuszek nieodpadnięty.. Kurcze, moja niuśka w drugiej dobie w szpitalu już straciła ten kikucik. U nas w szpitalu tak jest.. A ja mam tylko zalecenie po kąpieli przemywać to spirytusem 70 %. Ale widac że co szpital to inaczej.. heh.

tak szybko? az niemozliwe. Przeciez to ranka jest, ktora musi sie zagoic. Wow :-)

wiecie co ? ja chyba zglupieje. Karol poszedl do przychodni zglosic dzidzie i zapytac kiedy przyjdzie polozna. Odpowiedz -> mam czekac na telefon. Tylko kurka ja bym chciala jak najszybciej bo mam kilka pytan do niej. A znajac zycie to przyjdzie jak Niuniowi zoltaczka zejdzie i pepek odpadnie :-D
to wtedy niech spada na drzewo :-D

dobra.. ide odciagnac troche z cycka.. :-)

Hej dziewczyny mam pytanie bo ja jetem ubezpieczona w krusie ale nie wyrobiłam sobie jeszcze ksiazeczki ubezpieczeniowej to przyjmia mnie do szpitala jak nie mam tej ksiazeczki tylko np mam ostatnia wpłate.????

tak szybko? az niemozliwe. Przeciez to ranka jest, ktora musi sie zagoic. Wow :-)

wiecie co ? ja chyba zglupieje. Karol poszedl do przychodni zglosic dzidzie i zapytac kiedy przyjdzie polozna. Odpowiedz -> mam czekac na telefon. Tylko kurka ja bym chciala jak najszybciej bo mam kilka pytan do niej. A znajac zycie to przyjdzie jak Niuniowi zoltaczka zejdzie i pepek odpadnie :-D
to wtedy niech spada na drzewo :-D

dobra.. ide odciagnac troche z cycka.. :-)

No poważnie.. Ja sama byłam zdziwiona.. Ale wszystkie noworodki tak miały u nas w szpitalu. Ja przechodze drobne załamanie bo po porodzie wszystko ok, krwawienie było już fajnie słabe, nic mnie nie bolało.. A wczoraj nagle mnie brzuch zaczął boleć i polało się ze mnie jak nie wiem co, i tak dalej to trwa.. Tylko już mniej niż w nocy.. Normalnie przerażona byłam że coś sobie tam naderwałam.. :( Ale na szczęscie przechodzi ;)

Ja dziś po południu malutką zostawiam na chwilę z mamą i jade zgłosić małą w ośrodku.. Jakie dokumenty mi będą potrzebne?

Dobry:tak:
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet i dla forumowiczek i dla córeczek:-D Małe bidulki jeszcze nie wiedzą jak to będą musiały się z życiem kopać ;-)

Ja dziś idę do gina :szok: Trzymajcie kciuki, żeby orzekł SN a nie CC, bo tego obawiam się najbardziej:dry:
Miłego dnia dziołchy:tak: i dużo tulipanków w prezentach:tak:

witajcie;)

wszytskiego co dobre z okazji dnia Kobiet....:-)

wczoraj sie nie odzywalam bo bylam w szpitalu....Skurczybyczki sie pojawily i sie przestraszyam....ale jak narazie wszytsko oki i Bercia nie ma ochoty wychodzic z brzuszka....

gratki dla Dziewczyn....

Dokładnie - woda najlepiej z szarym mydłem, tak nam położna mówiła.
A na świeżą bliznę to chyba i tak nic nie można stosować, tylko jak się porządnie zagoi.
I tak, jak pisze neska, oni robią nacięcie w tym takim rowku między włosami, a brzuchem, tam nic nie widać;-)

hmmm... nie mam pojecia co moze ci byc potrzebne bo ja mialam o tyle fajnie ze jak jeszcze lezalam to przyszla pielegniarka (srodowiskowa chyba) i spytala czy chce nalezec do przychodni przyszpitalnej no i nas zapisala.
Wez na pewno dowod osobisty, legitymacje ubezpeiczeniowa jesli masz, ksiazeczke RUM (jesli masz), Ksiazeczke zdrowia dziecka no i w sumie to nei wiem co jeszcze, PESELu jeszcze przeciez nie ma...

reklama
Dzień dobry i wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet:-)

Zobacz załącznik 222422

Ach, jak ja lubię tulipany:-) Może coś dziś dostanę od M, ale już na to nie liczę po wczorajszym obiedzie w restauracji;-)

Byłam dziś dla świętego spokoju powtórzyć badania w kierunku cholestazy. Wyniki o 14, mam nadzieję, że będą dobre...
A jutro chyba ostatni raz do gina, bo potem jej nie ma. Ciekawe ile ten mój brzdąc waży.
Naprawdę boję się rodzić ponad 4 kg dziecko, a tu się zanosi, że tak będzie:dry:

Do góry