reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

madzia wszystko będzie dobrze z synkiem, zobaczysz - dobrze, że tak wcześnie udało się wykryć wadę, będziesz mogła to kontrolować, no i gratuluje synka :tak:
agus mam to samo od kilku dni czuję się bardzij opuchnięta, piję też więcej wody, ale mam wrażenie, że zostaje ona w moich rękach i nogach, tutaj czuje największy obrzęk :-( nie mogę już nawet obrączki założyć :-( ani niektórych butów założyć:-(

reklama
Dziewczyny czy myslicie ze nam sie w ciazy zatrzymuje woda w organizmie i ze to ma wpływ na wage ciała..? bo ja sie zastanawiam skad u mnie tyle kilogramów...a spuxchnieta jestem jakas od paru dni, buzia jak ksiezyc w pelni, masakra jakas...:/

a ile juz przytylas?? ja przytylam 20 kg mam 173 cm wzrostu i tez sie wszyscy dziwia skad u mnie tego tyle bo brzuch mam maly, no w udach troche widze ale zeby 20 kg?? juz waze 90kg:baffled::baffled::baffled: a wody specjalnie nie widze, owszem wlasnie twrz nieco opuchla, ale kostki i rece jakos nie bardzzo, tylko ze to dretwienie palcow u rak to ponoc spowodowane wlasnie woda...

ale moja gin mowi ze przy moim wzroscie to moze jeszcze byc...

Dziewczyny czy myslicie ze nam sie w ciazy zatrzymuje woda w organizmie i ze to ma wpływ na wage ciała..? bo ja sie zastanawiam skad u mnie tyle kilogramów...a spuxchnieta jestem jakas od paru dni, buzia jak ksiezyc w pelni, masakra jakas...:/

Myślę, że ma wpływ.Mi gin mówił , że ok 5 litrów więcej płynów jest w organizmie i to się też zatrzymuje m.in. jako opuchlizna. JA widzę, po sobie, że jednego dnia kostki widoczne, a innego od rana baloniki, a wieczorem mega balony. Piję sok pomidorowy, bo jest moczopędny, tak mi połozna mówiła w przychodni - i widzę poprawę. Ja mam 16kg na plusie, a jak ktoś mnie widzi i pyta o wagę, to nie wierzy. Generalnie sam brzuch widoczny i uda grubsze, a taki przyrost wagi.

Jasne, że tak. Ja kiedyś sprawdzałam i miałam 3 kg różnicy w wadze rano i wieczorem, kiedy byłam najbardziej spuchnięta...

Czesc dziewczynki.Dopiero teraz moge pisac.W szpitalu siedziałam 3 tyg włacznie z patologią.Dostałam silna infekcje z krwią i temu musiałam urodzic,w tą sobote maluski wieczorem jechał na Zaspe do Gdanska bo wyczuli jakies szmery na serduszku i okazało sie ze ma maluską dziurke na serduszku kontrolowac musimy co 2 lub 3 m-ce,moze sie sama zrosnąc lub operacyjnie.Jestem dobrej mysli ze wszystko bedzie dobrze z Naszym Skarbkiem.Ogólnie jest spokojnym dzieckiem prawie wogóle nie płacze,lubi duzo spac ze wzgledu ze jest wczesniaczkiem.Modle sie codziennie zeby wszystko było dobrze.
I na pewno będzie dobrze! My mocno trzymamy kciuki!!:tak:

Ja całą ciąże duzo piłam, a teraz to juz wogole litrami leci ta woda, z tym ze tez bardzo czesto siusiam, wiec nie wiem czy ta woda mi sie zatrzaymuje czy nie ..:/ kostek nie mam juz od paru dni, wogole całe ciało mam jakies napompowane...nie podoba mi sie to cholercia!

Kochana ja myślę że woda która zatrzymuje się nam teraz w organizmie na pewno ma wpływ na nasza wagę, ja mam duże obrzęki i przez 3 tygodnie przybrałam 3 kg, a bardzo mało jem bo mały mi uciska na żołądek. Zresztą moja siostra jak była w ciąży to bardzo mało sikała a dużo piła i dostała obrzęków i w szpitalu kazali jej zapisywać dokładnie ile wypiła i ile wysikała no i codziennie musiała się ważyć.
Więc jeśli jesteś spuchnięta to na pewno parę kilo to woda, ale nie martw się po porodzie szybko Ci spadną te kg jak stracisz wodę.
Madzia trzymaj się kochana, na pewno z Bartusiem będzie wszystko dobrze.

A tak w ogóle to witam się z wami dziewczyny.
Dzisiaj to juz nie wiem co mam ze soba zrobić, jakaś taka niespokojna jestm no i na dodatek coś zaczął mnie pecherz piec:-(. Wczoraj byłam na KTG w szpitalu bo mały się nie ruszał i troche się niepokoiłam, pielegniarki w szpitalu powiedziały że moge nawet codziennie przychodzic żebym była spokojna, ale dzisiaj to raczej nie pójde bo mały był dość aktywny.

madzia84 - witaj :-)
Wiem ,ze takie niewielkei dziurki w serduszku najczesciej sie same zrastaja - trzeba byc dobrej mysli :-)

alescie sie rozpisaly - z trudem nadazylam.
Objadlam sie kluskami slaskimi z sosem pieczarkowym (zjadalm chyba 8 sztuk...) i zjadlam tez 2 paczki sezamkow... teraz ide sie polozyc :-D

Mi lekarz mowil ze do spzitala to jak bede miala skurcze co 5 minut - nie wczensiej - no ale ja mam szpital bardzo bisko. Fakt, ze to drugie dziecko ,ale az tak szybko mi sie cala akcja nie rozkreci na pewno.

Nic nikomu nie wroze bo od tego jest mcgosia :p Ale sobei tylko wywroze ze urodze w przyslzym tygodniu - raczej pod koniec :-D Bylam dzis odwiedzic kolezanki w pracy - stwierdzily ze m isie brzuch obnizyl - ja przez moment tez mialam taka mysl, no ale jzu sama nie wiem - momentam iwciaz m isie ciezko oddycha wiec mzoe tylko ta ksie wydaje i Adas wysoko siedzi.

Milego popoludnia :-)

reklama
a ile juz przytylas?? ja przytylam 20 kg mam 173 cm wzrostu i tez sie wszyscy dziwia skad u mnie tego tyle bo brzuch mam maly, no w udach troche widze ale zeby 20 kg?? juz waze 90kg:baffled::baffled::baffled: a wody specjalnie nie widze, owszem wlasnie twrz nieco opuchla, ale kostki i rece jakos nie bardzzo, tylko ze to dretwienie palcow u rak to ponoc spowodowane wlasnie woda...

ale moja gin mowi ze przy moim wzroscie to moze jeszcze byc...
Witaj w klubie...tez 20 kg...i tez ponoc nie widac...mam nadzieje ze chociaz 5 kg z tego to ta woda wlasnie...brsuch co prawda mam duzy, ale nogi wogole mi nie przytyły, bardziej od pasa w gore przytyłam, na plecach sie zrobila fałdka, no i biust ciezszy...ja mam 167cm,

Do góry