reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

powiedzcie mi dziewczyny jak sie liczy te cale skurcze to tylko te silne i dlugie czy te krotsze i slabsze tez? o juz sama nie wiem czy mam co 5-6 minut czy co 10:|:-:)-(

reklama
renif moze ty tego meza wyslij na studia medyczne:):) tez mialam tak jak ty... w nocy sie rozkrecalo... a w dzien lipa hehe:) a teraz cos wiecej sie w ciagu dnia zanosi to moze wkoncu doczekam:)

hhehe, wolę, żeby podwozie tylko mi przeglądał, chciałam się wczoraj trochę pomigdalić, ale nie chciał:-(dziś to go muszę dopaść, jakoś samozadowolenie nie zdaje egzaminu. skaczę na piłce, sprzątam, stoję przy garach i nic, tyle tylko, że czuję, że mała jest juz bardzo nisko. no i czyści mnie ciągle...a buuu

Wiecie co, ja mam taki zwykły spirytus z monopolowego i te gaziki nasączone.
Ja przy mojej córci, to delikatnie przemywałam pępuszek, a jak przyszła polożna na wizytę patronażową, jak wzięła ten spirytus i chlusnęła nim po pępku malej to dwa tygodnie i nie było po nim śladu.:szok: A moja koleżanka to ostatnio 4 tyg. sie z nim męczyła.
Na szkole nam położna mówiła, że w szpitalu używają zwykłego spirytusu, tylko trzeba uważać, żeby polać sam kikut, a nie skórę, bo wiadomo, że kikut jest martwy, a skóra żywa.
Ja jeszcze sama nie wiem, czego będę używać.

Ja po nocy mam trochę więcej tej wydzieliny, potem nadal jest, ale trochę mniej.
Nawet lekarka mi mówiła, że tak to będzie wyglądało - będzie się nasilać.

renif ja w nocy jak szlam do toalety to mialam wrazenie ze mala mi zaraz glowka wyjdzie... ale sie przestraszylam ze przespalam skurcze czy cos... ale to ustapilo...

witajcie marcóweczki!
aneczka powodzenia, życze szybkiego porodu.
aniaskrzat wielkie gratulacje i zazdroszczę Ci tej szybkości, ekspresowo poszło:tak:

reszta widze czeka, moniskaBe tuż, tuż, a co z Patinką?
Kurcze, ja tez próbuję to wszystko przyśpieszyc i nic...mąż mnie wczoraj znowu badał, rozwarcie się powiekszyło, brzuch w nocy bolał a teraz nic:wściekła/y: ja już chcę tulić moją Ksieżniczkę!
Napisałam Patince sms-ka
a jak wyczuc ze jest rozwarcie?? ja ponad tydzien temu mialam na 1 palec i ciekawa jestem czy od tamtego czasu cos sie zmienilo..

Co do kocyków to ja mam dwa polarowe i 1 rożek. Pewnie dokupie kiedyś tam. Uwielbiam kocyki.

A Te zasiwadczenie to mą dostał ta kartke do wypełnienia jak był w urzedzie po wniosek o becikowe to do tego dostal i jutro mam wizytke wiec odrazu jej dam zeby mi wypisała. U nas tez nie trzeba peselu zeby uzyskac becikowe trzeba tylko zarejstrowac dziecko w urzedzie miasta i miec ze soba akt urodzenia , u nas daja odrazu :)

normalnie ile mozna leżeć uuuuh, leże od 8 i nie mogę zasnąć , koniec juz tego leżenia :wściekła/y:

patkinkakrk no ja ci nie odpowiem bo sama nie wiem jak z tymi skurczami:zawstydzona/y:

aneczka powodzonka! wszystko pójdzie gładko tego ci życzę :tak:

czarnuszka a nie odpis aktu raczej do becikowego?

w nocy miałam jeden mocny skurcz z 2 min. i na tym koniec a szyjka jak stoi w miejscu tak stoi e tam :crazy:

Ewcia30 - mi przy 1 ciazy jak mialam cukrzyce gin mówila ze dzieci cukrzycowe moga miec jakies wady no i duza wage urodzeniową i dlatego podobno sie robi CC...ja rodzilam SN mimo ze dostalam skierowanie na CC. Ale to co lekarz to inna opinia.0

Ewcia moj gin pracuje w szpitalu w ktorym bede rodzic, wiec chyba wie co robi, to polozna zlecila mi te badanie...tak na wszelki wypadek....

Ja wlasnie dzis zamowilam na all poscielke do wózka, niedroga bo 22 zl, a urocza jest i zawsze sie przyda :)
To ja narazie nie bede kupowala kocyka akrylowego, mam jeden taki gruby, rozek i taki spiworek polarowy, wiec chyba spokojnie wystarczy co sadzicie ?

reklama
patinkakrk licz sobie tylko te silne skurcze, one powinny byc wszystkie jednakowo silne i regularne, mogą się ciut różnić długością.
ewcia30 masz rację, rozpakowują się dziewczyny z dalszym terminem i raczej pierworódki, co to się porobiło?
ciekawe jak tam kingusia też bidulka czeka?

Do góry