reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie marcóweczki!
aneczka powodzenia, życze szybkiego porodu.
aniaskrzat wielkie gratulacje i zazdroszczę Ci tej szybkości, ekspresowo poszło:tak:

reszta widze czeka, moniskaBe tuż, tuż, a co z Patinką?
Kurcze, ja tez próbuję to wszystko przyśpieszyc i nic...mąż mnie wczoraj znowu badał, rozwarcie się powiekszyło, brzuch w nocy bolał a teraz nic:wściekła/y: ja już chcę tulić moją Ksieżniczkę!

reklama
renif moze ty tego meza wyslij na studia medyczne:):) tez mialam tak jak ty... w nocy sie rozkrecalo... a w dzien lipa hehe:) a teraz cos wiecej sie w ciagu dnia zanosi to moze wkoncu doczekam:)

Wiecie co, ja mam taki zwykły spirytus z monopolowego i te gaziki nasączone.
Ja przy mojej córci, to delikatnie przemywałam pępuszek, a jak przyszła polożna na wizytę patronażową, jak wzięła ten spirytus i chlusnęła nim po pępku malej to dwa tygodnie i nie było po nim śladu.:szok: A moja koleżanka to ostatnio 4 tyg. sie z nim męczyła.

agama zawsze lepiej jechać i sprwadzić:)
A ja już mam dośc tej mojej wydzieliny, nie chce mi się chodzić w kładkach i pare razy dziennie muszę zmieniać majtasy. Może to jakiś masakrycznie długi czop:) Mam już tą wydzielinę od dwóćh ponad miesiąca, więc to chyba nie to
Ja mamm kocyk polarowy, ale taki cienki no i kupiłam jednak akrylowy gruby
Jaki kupić ten spirytus, 70 czy 90%? I ile? I jak go rozrabiać? Musze sobie to zapisać bo mam skleroze

Sory, że pytam, ale Ty tą wydzielinę masz lejącą i bezbarwną czy raczej ma konsystencję inną niż woda? Bo moja jest zupełnie przeźroczysta. Kurcze, ale tematy....:zawstydzona/y:

Ja używam gazików LEKO ale powiem szczerze że wkurza mnie moda nowa że teraz w szpitali każą tylko używać wody z mydłem i kurcze nie myją bobasów wogólę - bzdura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiesz co, ja tez mam taką wydzielinę, najwięcej jest jej do polowy dnia potem ustępuje. Jest raczej przezroczysto- żółta, ale kiedyś czytałam, że to normalne iż trzeba często zmieniać wkładki (duża ilość wydzieliny), bo po prostu w ten sposób w ciąży pochwa jest chroniona przed bakteriami.

Dziewczynki mojej małej okropnie ropieje oczko!! Byłam u lekarza to dał antybiotyk ale to mnie bardzo martwi!!Zabroniła przecierac rumiankiem tylko jak coś to solą fizjologiczną- kurcze a bilans dopiero za 2 tygodnie!!

witajcie babeczki:)

Trzyma kciuki za dziewcyzny ktore sie rozpakowuwuja...."):)

U mnie nocka malo przespana....bo cos ulozyc sie nie moglam...

dziewczyny a macie zaswiadczenie od lekarza do tego becikowego juz????

ja oczywiscie za pozno sie zorientowalam, w tym tyg mojej gin nie bedzie:baffled: wiec dopiero na nastepnej wizycie moge zalatwiac a kto wie moze jednak urodze do tego czasu heeee

ja też nie mam...ale zaobserwowałam, że do mojej gin po prostu dzwonią po porodzie kobitki i proszą o jego przygotowanie a odbiera mąż:tak::tak::tak:

Witam Kobietki!
Ja tylko na chwilke być może to będzie jeden z ostatnich postów kiedy nie jestem Mamusią. Niedługo jadę do szpitala. Mam stresa narazie delikatnego ale pewnie jak stane przed szpitalem to dopiero dopadnie :-]

Trzymam kciuki i daj znać co i jak:tak::tak::tak:

Ja póki co mam rożek, pościel do łóżeczka, trzy kocyki polarkowe i jeden gruby z wełny owczej (będzie na sanki za rok:-D:-D) - to taki co jeszcze mnie nim okrywali:tak::tak::tak: pościeli do wózka nie kupowałam - odradzili mi w sklepie:tak::tak::tak:

reklama
AniaSkrzat zaszałala, co? Jestem w szoku jak szybko jej poszło. Super! Oby reszta tez miała takie tempo. Swoja drogą chciałabym zauwazyc ze pierwsez rozpakowuja sie nie tylko te z końca marca ale przede wszytskim pierworódki! A wieloródki jak te sieroty czekają do terminu albo i przenoszą:) Szok:) A myślałam ze będzie na ODWRÓT.

Dzwoniłam właśnie do kliniki i jeszcze do lekarza do ktoego chodziałm na początku ciązy i dowiedzialam się ze teraz rzadko zlecają HBs, bo większość pacjentek jest zaszczepiona przeciez na żółtaczkę ( podobno), i jesli nie ma dolegliwości ze strony wątroby to nie zlecają. W szpitalu tez powiedzieli ze wolna amerykanka i ze nie musze robić. Dziwne to dla mnie ale skoro w 3 placówkach powiedzieli ze nie muszę to nie będę robic.

Aguś- ja ma duży kocyk akrylowy, dostaąłm w prezencie jeszcze dla Julki i sprawdził sie znakomicie zimą. Akrylowe są z reguluy obszerniejsze więc super nadają się nawet dla większych maleństw. Myślę ze wiosna wystarczy ci spokojnie polarkowy, chyba ze masz wielka ochotę na nowy zakup:) Ale jak nie masz ciśnienia to spokojnie możesz kupic sobie akrylowy dopiero na jesień. Gwarantuję ze się przyda i bedziesz jeszcze długo z niego korzystała.

Ja mam 1 kocyk akrylowy, 1 bawełniany, 1 polarkowy cieniutki i 2 grube polarowe kocyko-rożki ( taki kocyk z zapięciem przewiązywany w pasie-super sprawa w zimne dni no ale moja Julka rodzona w listopadzie), 1 bawełnianiy rożek i teraz dokupiłam jeszcze 1 kocyk z termofroty( nie mogłam się oprzeć bo .sliczniasty zielony i taaaaki mięciusi) więc wyposażona kocykowo jestem na maksa:)

Przyszły do mnie butelki Tommee Tippee, kupiłam dwie-150 ml i 260 ml, do tego smoczek uspokajacz i 2 pojemniki na mleko w proszku wkładane do środka butelki. Fajne:) Ale tak się zastanawiam czy one faktycznie sa bez bisfenolu. Butelki maja czarne napisy, a pojemniki tłoczone ale na opakowaniach jest napisane ze 0% bisfenolu. Hmmm.....Sprawdzałam w Smyku i tam były tez te z czarnymi napisami. I wex bądz tu mądry. A na stronie producenta jest napisane ze jedne od drugich różnią sie opakowaniem w mocniejszych kolorach. Taaaa....

Witam wszystkich:)

na początek Aniu gratuluje synka !! tez bym tak chciała szybciutko...

a ja... całą noc nie spałam prawie normlanie koszmar... skurcze non stop mialam co 8 8 7 6 minut a potem nagle co 15 ,25... i zasnela:| no cholera by to wziela.. i ciagle sie w nocy budzilam bo cos mnie bralo ale ustawało.. albo zasypialam chociaz nie wiem jak mozna z takim bólem spac... a on rana ciagle mam twardy brzuch ale skurcze juz lzejsze jak w nocy i dalej niśtregulariś... masakra...:(..

Niunka, to może w końcu i ty dzisiaj lub jutro urodzisz:)

No wiem własnie, tylko ze moj gin stiwerdzil ze skoro po normalnym badaniu mialam wręcz za niski cukier, to nie ma potrzeby robic obciążenia...no ale chyba zrobie , bo bedzie mi to chodzic po głowie... mam jes\zcze jedno pytanie: kupowałyscie kocyk akrylowy ..??czy on sie przydaje?

Marela nie mialam wczesniej robionej ...

Aguś a może zadzwoń do szpitala w ktorym bedziesz rodzić i zapytaj czy jest sens. Oni będą wiedzieć. Albo do paru ginów zadzwoń. Zobaczysz ile opiniii będzie za a ile przeciw.

Dzien dobry :)
My juz po sniadanku.
Ale Ania dala czadu.....zazdroszcze hihi :))
U nas snieg zaczął padac :(oby nie duzo.
Mlody jak zwykle katar, niech wreszcie sie ta zima skonczy !!!! wrrrr...

- Ja to samo. Najpierw ciagle musialam lezec bo przedwczesny porod mi grozil a teraz robie wszystko i nic hehe ale to chyba sie dzieje odrazu. Bo np Koza tez zadnych objawow do porodu a tu co niespodzianka

wiesz co mi sie wydaje ze jest sens. BO jezeli by sie okazało ze masz cukrzyce i to duza to pewnie beda rozwazac CC. Bo przy cukrzycy przewaznie sie robi CC, No i musza wiedziec jak Cie karmic w szpitalu jakbys musiala lezec kilka dni przed porodem. Czego ci nie zycze. :)

cukrzyca wskazaniem do cc? Napewno? No chyba ze chodzi o wage dzidziola....

skandal. miala dzien po mnie termin! mam nadzieje ze moj gin sie myli (powiedzial, ze moze nawet przenosze, bo na usg wszystko ladnie nadal wyglada) i jednak max za tydzien i ja urodze..

zazdroszcze dziewczynom co juz sie rozpakowaly :)

ja też zazdroszczę bo cięzko mi jakbym tone piachu na brzuchu nosiła. No ale nic na siłę:)

aj dziewcyzny jeszcze macie troche czasu :) lepiej donosic dzidzie dla pewnosci ze wszystko bedzie w porzadeczku :):)

ja puki co znow mam skurcze co 9-10 minut zobaczymy jak to sie rozwinie albo i nie... moglo by wkoncu.....
ide do wanny :)

i jak? rozwinęło się? Może na IP jedz jjuż, co? Może rozwarcie sie zrobiło albo inny diabeł:)

myślisz ze to tak łatwo ???:-D:-D:-D...muszę herbate fusiastą wypić, karty rozłożyć, kogutowi gardło poderżnąć itd....:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

może Cie weźmie tak jak AnieSkrzat - z nie nacka :-p:-p:-p

hehehehe, dobre mcgosia, dobre:)

To co Gosia mam ci kuraka złapać i do pociągu do Wawy wsiadać?? Hi hi. No moja druga ciąża i mialam nawet zagrożenie wcześniejszym porodem a tu co?? Moja koleżanka drugą ciążę przenosiła 11 dni

o ludziska, 11 dni! Ja bym nie dała rady! A zdrowa dzidzia sie urodziła tyle przenoszona? I pewnie wielka była już.

Jadę dziś na IP po południu. Zadzwoniłam i powiedziałam że coś ze mnie wycieka delikatnie od kilku dni. Lekarz powiedział, że trzeba to sprawdzić i mam do niego przyjechać!! Może mi się sączy i np dzidzia będzie miała za mało wód, a wtedy trzeba będzie wywoływać. Nie sądzę żeby tak to się skończyło, ale już naprawdę od paru dni martwię się tym. Bo co chwila mam mokrą plamkę na koszuli, a w dzień mokrawą wkładkę. Może mi od razu na to ktg zapiszą nieszczęsne.
W sumie to się cieszę że się zdecydowałam zadzwonić, ale same mówicie że lepiej takie rzeczy sprawdzać...
Dobrze że lekarz mnie nie wyśmiał tylko potraktował normalnie i poważnie...

Super lekarz. Inny pewnie zlekceważyłby wymysły ciężąrnej i postawił diagnozę przez telefon. Podziwiam fachowość twego gina.

Nie pięknie haha ;D Wchodze na forum a tu jedna rozpakowana a druga rodzi ;D a ja nadal w dwupaku ;D Ja to już co wieczór rodzę a przez noc mi przechodzi.. Ja juz nie wiem.. ale chyba nie urodze. Od dzis już nie licze skurczy hehe ;D najwyżej pojade do szpitala na ostatnia minute.. bo ta moja dzidzia to straaaasznie niezdecydowana jest ;D Po tych wszystkich skurczach to ja juz pewno rozwarcie na 5 cm mam ;D więc już lekko pójdzie ;D haha. Mam dziś rewelacyjny humor ;) choć brzuch mnie strasznie boli, ale to chyba po tych skurczach już macica boli.. Za pół godzinki idę z kumpela na krótki spacer, a na 15tą jadę do okulisty zobaczyć jak bardzo mi się wzrok pogorszył.. Bo to śmieszne ale mamy pokój 3x3 m, telewizor 37 cali, a ja nie widze napisów bez okularów ;/ widze, ale rozmazane.. heh.. Uff,a le sie rozpisałam ;P Gratulacje dla mamusiek! ;*

Mag, ja zostanę z Tobą na BB ;D

Bidulko, szkoda mi ciebie ze hej! Normalnie co wieczór jestem pewna ze następnego dnia dostaniemy info od ciebie z porodówki a tu klapa. Słuchaj, a może okna dzis umyj? Dziewczynom pomaga:)

yra ja słyszałąm że te waciki nie są za dobre, ze są twarde
A właśnie kupowałyście pościel do wózka, ja mam pościel do łożeczak , a do wózka nie będę kupować, chyba

ja nie kupowałam. Mam sporo kocyków a przeciez teraz szykuje sie lato ( chociaz nie wiadomo czy bedzie w czerwcu czy może pod koniec lica hehee) więc do jesieni dzidziol i tak wyrośnie z pościelki. A wiosną wystarczy spokojnie kocykiem okryc i podusie pod główke podłożyć.

Witam Kobietki!
Ja tylko na chwilke być może to będzie jeden z ostatnich postów kiedy nie jestem Mamusią. Niedługo jadę do szpitala. Mam stresa narazie delikatnego ale pewnie jak stane przed szpitalem to dopiero dopadnie :-]

Powodzenia. Trzymam kciukasy!

Ciekawe jak tam Monikskabe....

Do góry