reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej kochane!!!
Nie było mnie z Wami od piątku a tu takie wieści. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które dzisiaj pojechały na porodówkę i u których zaczyna się coś dziać.
Jeśli chodzi o nowa szatę graficzną forum to chyba stara bardziej mi się podobała.
Wybaczcie kochane ale nie nadrobię wszystkiego co pisałyście bo ból kręgosłupa nie pozwala mi na dłuższe siedzenie przy kompie.:-(
U mnie nic się nie dzieje, z każdym dniem mam wrażenie że jeszcze będę chodzić w ciąży kolejne 9 miesięcy, no niby do terminu z OM mam jeszcze trochę (16 marzec) ale już tak bardzo bym chciała żeby było już po wszystkim.
Dobra kochane spadam, życzę miłego dnia i do później.

reklama
:tak: Ale mnie wzięło na sprzątanie, całe mieszkanie lśni, wieczorem sprzątnę łazienkę, jeszcze zostały mi dwa okna i mogę rodzić :tak:

Co do wizyt i terminów, ja mam termin 11 marca, 10 mam urodziny, a wizytę mi wyznaczył na 9 marca, podejrzewam, że chce porozmawiać w razie co o wywoływaniu gdybym nie urodziła, ale zobaczymy :tak:

Ponoć, jak się ma taką werwę przy sprzątaniu to poród tuż, tuż...

izulka , aneczka a mi się wydaje że do szpitala gdzieś iść jak miną 2 tyg. po terminie , bo do 2 tyg moze sie opóźnić ://

candy 2tyg ro raczej za długo...bo pamietać trzeba że gin nie tylko przypuszczalną datę porodu podaje...myślę że góra tydzień po terminie będzie dobrze!:tak:

Mcgosia a już są zapisy ?? Bo ja sie gubie..niby czytam że dziecko można zapisać bez peselu a we wnioskach jest napisane ze wymagany jest pesel dziecka czyli przed narodzinami nici z zapisów!! No u nas mimo że jesteśmy zmotoryzowani to nie podrodze nam do innych złobków...no ale ewentulanie bedziemy sie starać też na Pradze bo też ma opinie bardzo dobre a jak nie to nieststy żłobek prywatny bedzie nas czekał no ale najpierw próba dostania się do państwowego:)

Candy do szpitala to trzeba iść zaraz po terminie,bo tak co dwa dni trzeba się na KTG zgłaszać,dziecko w dalszym ciągu rośnie i trzeba kontrolować serce i ruchy

Gosia ok:)))

Mysza m ja mam to samo,i pewnie co druga z nas:)))

ujj to u mnie z tym ciężko będzie , bo mam załatwione zawiezienie jak się zacznie , mój szpital wybrany jest 30km, więc tak nie będę sobie jeźdźić , bo nikt mnie nie zawiezie :(( pozostaje mi nadzieja że nie ur. po terminie :)

noo moja mała sie obudziła i swiruje... chyba czuje ze czeka jawizyta u lekarza hehe.. ciekawe co mi powie.. :sorry2:

Aneczka tez wolalabym wczesniej urodzic bo tez nosze juz prawie 4 kg w brzuchu a jakbym miala 2 tyg czekac... to łooo.. wole nie myslec ile by wazyla..:szok:

Gosia dobra, tydzien przed terminem jak najbardziej moze byc, aktywna jestem i to bardzo :)mam zamiar umyc okna ale to po 37 tyg, to moze faktycznie sie cos ruszy :)

Candy nie czeka sie az tyle, moja kuzynka czekala 10 dni, i 11-go pojechala na IP to ja tak ochrzanili ze szok!! najdalej po 2 dniach powuinno sie jechac zrobic ktg

Musicie zaznaczyć przy danej wypowiedzi ten ostatni kwadracik z +

Zobacz załącznik 219935

tu jest obrazek, trzeba kliknąć, bo strasznie malutki...

Dzięki wielkie:-):-):-):-):-):-)

Dziewczyny dzisiaj z rana powtorka z rozrywki.
I to sa na pewno wody.
W nocy skurcze mialam lekkie i nieregularne. Ale nie przekraczaly 10 minut.

Lece sie kapac i jedziemy do szpitala. Wole nie ryzykowac dziecku infekcji.
Bede pisac do ktorej z Was.
Pozdrawiam :-)

Trzymamy kciuki i czekamy na wieści:tak::tak::tak:

U mnie na dzielnicy są tylko dwa żłobki a kolejki takie że szok,koleżanki mały ma przeszło pół roku i jest na 300 którymś miejscu,więc nawet niemam na co liczyć.Ale u mnie to chyba babcie się będą biły która z Kubkiem będzie siedzieć bo moja mama wraca do Polski pod koniec roku,a teściowa od kwietnia będzie tylko na emeryturze i juz się obie deklarowały...no ale zobaczymy jak to w praktyce bedzie.Ja też po macierzyńskim muszę wrócić do pracy,chyba że sytułacja z pracą M się do tego czasu unormuje

Gosia ja uwielbiam Biedronkę:)) mam blisko,i ceny bez porównania

No to tak jak u mnie...po macierzyńskim mus wrócić do pracy...ale teściowa deklaruje, że będzie siedzieć z małą, o ile jej zdrowie pozwoli:zawstydzona/y:...moja mama jeszcze musi pracować do emerytury:wściekła/y:, choć przyznaje, że wolałaby w domku z dzieckiem siedzieć.

Witam się w końcu,
znowu późno bo byłam na badaniach....ludzi multum...:szok::szok::szok:oczywiście musiałam odstać (bo wszystkie miejsca zajęte przez babcie) z pół godziny i pewnie dalej bym stała, ale w końcu jakaś mnie przepuściła....oczywiście jakaś, która była w kolejce za mną jak tylko wyszłam zrobiła awanturę:wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::angry::angry:, że skoro ja mogę bez kolejki to teraz ona chce wejść:dry::dry::dry::dry:

Mcgosia a już są zapisy ?? Bo ja sie gubie..niby czytam że dziecko można zapisać bez peselu a we wnioskach jest napisane ze wymagany jest pesel dziecka czyli przed narodzinami nici z zapisów!! No u nas mimo że jesteśmy zmotoryzowani to nie podrodze nam do innych złobków...no ale ewentulanie bedziemy sie starać też na Pradze bo też ma opinie bardzo dobre a jak nie to nieststy żłobek prywatny bedzie nas czekał no ale najpierw próba dostania się do państwowego:)

dronka tego nie wiem...ale dzis sie wypytamy o wszystko...o ile J nie odwoła wyjścia do żłobka:crazy:

reklama
Wg tego zarządzenia Dyrektora Żlowbków w Warszawie to nie mamy szans na przyjecie do żłobka:(
"1. Wniosek o przyjęcie do żłobka może zostać złożony z chwilą, kiedy dziecko posiada nadany PESEL lub inny dokument potwierdzający jego urodzenie.
2. O kolejności przyjęcia dziecka decyduje data złożenia wniosku u Kierownika żłobka.
3. Nakłada się na rodzica/opiekuna dziecka obowiązek aktualizacji wniosku przez złożenie osobistego oświadczenia w formie pisemnej najpóźniej do 15 stycznia roku kalendarzowego.
4. Niedopełnienie przez rodziców lub opiekunów obowiązku, o którym mowa w ust. 3 w/w zapisu skutkuje przesunięciem wniosku dziecka na koniec listy oczekujących na przyjęcie do żłobka.
5. 16 stycznia danego roku Kierownik żłobka ma obowiązek utworzenia aktualnej listy oczekujących z zachowaniem dotychczasowej kolejności zgłoszeń.
6. Wnioski złożone od 2 stycznia roku kalendarzowego otrzymują kolejny numer na liście oczekujących na przyjęcie do żłobka.
7. Najpóźniej do dnia 30 maja roku kalendarzowego rodzice dzieci z najstarszej grupy wiekowej składają deklarację o pozostaniu dziecka w żłobku na kolejny rok”.

Do góry