reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie kochane po kilku dniach mojej nieobecności.
Przed chwilą się napisałam chyba ze 20 minut i wcięło wszystko, że niby mam sie zalogować od nowa i co? zmazało się, a ttyle pisałam.
W wielkim skrócie, bo już nie mam chęci pisać od nowa:
Wszystkim nowym mamusiom gratuluję mocno!! Koza dla Ciebie szczególne podwójne gratki! Wavejka życzę, żeby Laurka szybko była z wami.
Młoda mamuśka super, że w końcu poznaliście płeć - lepiej późno niż wcale hihi.
Poza tym pisałam o podkładach , bo był taki temat - ja polecam Shiseido Dual Balancing Foundation, można w Sephorze poprosić o próbki kilku podkładów, ja tak robiła zanim sobie nie dobrałam odpowiedniego. No i zawsze czekam na 20% zniżki w Sephorze, pewnie przed świętami będą mieli. Co do zapachów, to jestem wierna Euphorii Blossom CK, bardzo też lubię YSL Elle. A ostatnio bardzo mi się spodobał Guerlain Idylle, nowy zapach, ale drogi jak cholera, próbuję załatwić tester, zawsze to trochę taniej.
A ja w czwartek byłam w Warszawie, jak się przeszłam po sklepach chwilę, to chora byłam, musowo w kwietniu na zakupy jakies dla siebie!. Kupiłam w H&M bluzkę do karmienia z krótkim rękawem i chcę jeszcze jedną, tylko nie było koloru i muszę w Gdansku poszukać. Poza tym zakupiłam dwa staniki do karmienia.
Wczoraj od 7 rano byłam na uczelni, więc potem odsypiałam. A wieczorem zaczełam Was nadrabiać, trochę tego było, ale potem wyłączyli forum i niedoczytałam kilku stron i już nie odpisałam.
Zaraz śniadanko - dzisiaj mozarella z pomidorem i bazylią świeżą, do tego jajko na twardo. A poitem śmigam na uczelnię na trzy godziny ćwiczeń, najgorsze że zajęcia na trzecim piętrze, ledwo tam włażę!
Miłego dnia , wieczorkiem zajrzę.

Hej dziewczynki ja wpadłam się tylko przywitać :tak: zaraz jedziemy do rodziców na obiadek :-) także nadrobie Was później.
Kurcze jakoś dziwny ten nowy bb, nie moge się przyzwyczaić :zawstydzona/y:

Jejku, jak tu dziwnie teraz:rofl2:

Coś źle kliknęłam i nie wiem, który post miałam ostatnio nieprzeczytany, no ale trudno. Trzeba się przyzwyczaić.

Miłego dnia, brzuchatki:-)

dziewczyny poki co sie nic nie dzieje.
ani nie leci ani nie mam skurczy..
zostaje w domu.

moniska oj Ty chyba dobrze wiesz ze to już i pękasz :p boisz sie jak nic...:-D
uciekaj do szpitala...albo przynajmniej do nich przedzwoń!

może to wszystkie wody jakie posiadałaś?!?!

Właśnie dziewczyny ...jak to jest...bo mój J mnie wczoraj zapytał..."co jeśli mi wody odejdą jak będę w wannie się kąpać?"...
Czy po odejściu wód z brzucha się "kapeć" robi??? (tak mu powiedziałam) :sorry:

moniska oj Ty chyba dobrze wiesz ze to już i pękasz :p boisz sie jak nic...:-D
uciekaj do szpitala...albo przynajmniej do nich przedzwoń!

może to wszystkie wody jakie posiadałaś?!?!

Właśnie dziewczyny ...jak to jest...bo mój J mnie wczoraj zapytał..."co jeśli mi wody odejdą jak będę w wannie się kąpać?"...
Czy po odejściu wód z brzucha się "kapeć" robi??? (tak mu powiedziałam) :sorry:

Właśnie nie wiem jak to jest, ale też się tego boję..

Wiad. od Agniesiak na odpowiednim wątku :)

no to Aga chyba lutowka zostanie. :-)

Gosia jakbym chociaz skurcze lekkie czula albo cos mi tam dalej lecialo to bym pojechala.
a swoja droga to sie tak panicznie boje szpitala, ze w ostatniej chwili najchetniej bym pojechala :-D albo wcale... :-D

reklama
Na szkole położna mówiła, że jak odejdą wody, to się czuje jakby w nas coś pękło (w sumie pęka pęcherz płodowy). Chociaż nie wiem, na ile jej wierzyć, bo mamy dwie położne - jedną fajną, a drugą beznadziejną, a to mówiła ta ostatnia.
Za to zgadzam się, że jak odejdą wody, to nie trzeba od razu pędzić do szpitala, bo w domu łatwiej nam będzie przetrzymać te kilka godzin do jakiegoś rozwarcia. Wiadomo, że w domu zawsze lepiej, niż w szpitalu. A położna mówiła, że dopiero po 6 godzinach od ewentualnego odejścia wód i braku akcji podają oksytocynę, a pacjentki, które za wcześnie przyjadą kładą na patologii, żeby tam czekać na rozkręcenie akcji. A to przecież może trwać nawet kilkanaście godzin. Wiadomo, że nie w każdym szpitalu tak jest, ale ja jednak wolałabym trochę poczekać w domu, a nie od razu pędzić. Można wziąć kąpiel, ogolić się itp. A ciepła woda (tylko nie gorąca) uśmierza ból i przynosi ulgę:tak:

Ale się rozpisałam:sorry:

Do góry