reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dzięki za informacje.

To znaczy ze już na maxa skrócona teraz tylko rozwarcie i Dzidziol wychodzi :-]
No i znów mi gadał o tej szyjce pępkowej a ja za cholerke nie wiem co to zanczy wiem jedynie tyle ze wolno sie taka rozwiera.
I ile ci wróżył że to potrwa? Jaką miałaś na przedostatnim badaniu?? Tak pytam bo ja tydzień temu syjkę miałam długą na 2 cm.i nie wiem w jakim tempie sie skraca??

Ja w lecie kapalam codziennie, ale nasz pediatra mowila ze w zimnych miesiacach kapac mozna co dwa dni, ale codziennie trzeva umyc pupcie, raczki, buzie, czyli prawie jak kapac, tylko nie myjac glowki.

candy - ja tez sie staralam ograniczyc do minimum, ale z tego co kiedys pisalam
(chyab w watku "wyprawka") to wszystko sie przyda, n oa sporo miejsca zajmuaj podklady (1 paczka) no i pieluszki (28 sztuk Huggiesow jest w paczce) no i reszta o ktorej pisalam. Szlafrok niby cienki ale tez zabiera miejsce itp.
Ale pocieszylam sie patrzac na walize ccaroline :-p:-p:-p

no fakt ccaroline to dopiero ma pakunek :-p:-D:-D

ja to nie mogę doczekać sie opowieści z porodówki kozy jak to u niej było bo tak sie trzymała a tu nagle ..:-p

zaraz rozmowy w toku :))

Hej dziewczynki ja dopiero teraz gotuje obiadek :tak: jak zwykle opóźnienia, dzisiaj u nas w chacie ruch straszny z rana przyjechali teściowie dali nam 1500 zł na wózek bo obiecali kupić, także 400 zł do przodu jesteśmy bo wózek za 1100 kupiliśmy ;-). Potem moja mamcia przyjechała okna mi pomyć :tak:
A ja jakoś mam lenia strasznego, jutro do gina na 15:30 będe mieć usg i ktg. Jestem ciekawa jak tam pulpecik ile przez 2 tyg przybrała :-D czy do 4 kg juz dobija, jeśli tak to obawiam się że ten uśmieszek mi zejdzie z gębusi :sorry:

A mój mąż dziś załatwił że nie musimy płacić za poródrodzinny. Napisaliśmy podanie i podpisali że wyrażajazgodę. Radzę dziewczynom zrobićto samo jeśli w ich szpitalach się płaci. Pismo do dyrektora może to załatwić.

reklama
u nas to jest dobrowolna oplata "cegielka" - ciekwe jakby zareagowali gdybysmy nei zaplacili :-D No ale mysle ze zaplacimy...

brzuch mi twardnieje wiec ide sie polozyc.
Przypomnialam sobei ze torba pelna a ja nie spakowalam wody (2 butelki by sie przydaly) i paki z biszkoptami i batonikami - chyba ja nieco zredukuje do minimum - w koncu M bedzie mnei odwiedzal to mi bedzie przynosil nowe dostawy :-p

ktos pryzpominal o papierze toaletowym - KONIECZNIE pameitajcie!!!! Zenada, co??? :eek: ale taka jest rzeczywistosc... :no:no i juz wspominalam ze do osuszania sie po porodzie przydadza sie recnziki papierowe (tez zajmuja sporo miejsca :cool:)

Do góry