reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dzięki za informacje.

To znaczy ze już na maxa skrócona teraz tylko rozwarcie i Dzidziol wychodzi :-]
No i znów mi gadał o tej szyjce pępkowej a ja za cholerke nie wiem co to zanczy wiem jedynie tyle ze wolno sie taka rozwiera.
I ile ci wróżył że to potrwa? Jaką miałaś na przedostatnim badaniu?? Tak pytam bo ja tydzień temu syjkę miałam długą na 2 cm.i nie wiem w jakim tempie sie skraca??

Ja w lecie kapalam codziennie, ale nasz pediatra mowila ze w zimnych miesiacach kapac mozna co dwa dni, ale codziennie trzeva umyc pupcie, raczki, buzie, czyli prawie jak kapac, tylko nie myjac glowki.

candy - ja tez sie staralam ograniczyc do minimum, ale z tego co kiedys pisalam
(chyab w watku "wyprawka") to wszystko sie przyda, n oa sporo miejsca zajmuaj podklady (1 paczka) no i pieluszki (28 sztuk Huggiesow jest w paczce) no i reszta o ktorej pisalam. Szlafrok niby cienki ale tez zabiera miejsce itp.
Ale pocieszylam sie patrzac na walize ccaroline :-p:-p:-p

no fakt ccaroline to dopiero ma pakunek :-p:-D:-D

ja to nie mogę doczekać sie opowieści z porodówki kozy jak to u niej było bo tak sie trzymała a tu nagle ..:-p

zaraz rozmowy w toku :))

Hej dziewczynki ja dopiero teraz gotuje obiadek :tak: jak zwykle opóźnienia, dzisiaj u nas w chacie ruch straszny z rana przyjechali teściowie dali nam 1500 zł na wózek bo obiecali kupić, także 400 zł do przodu jesteśmy bo wózek za 1100 kupiliśmy ;-). Potem moja mamcia przyjechała okna mi pomyć :tak:
A ja jakoś mam lenia strasznego, jutro do gina na 15:30 będe mieć usg i ktg. Jestem ciekawa jak tam pulpecik ile przez 2 tyg przybrała :-D czy do 4 kg juz dobija, jeśli tak to obawiam się że ten uśmieszek mi zejdzie z gębusi :sorry:

A mój mąż dziś załatwił że nie musimy płacić za poródrodzinny. Napisaliśmy podanie i podpisali że wyrażajazgodę. Radzę dziewczynom zrobićto samo jeśli w ich szpitalach się płaci. Pismo do dyrektora może to załatwić.

reklama
u nas to jest dobrowolna oplata "cegielka" - ciekwe jakby zareagowali gdybysmy nei zaplacili :-D No ale mysle ze zaplacimy...

brzuch mi twardnieje wiec ide sie polozyc.
Przypomnialam sobei ze torba pelna a ja nie spakowalam wody (2 butelki by sie przydaly) i paki z biszkoptami i batonikami - chyba ja nieco zredukuje do minimum - w koncu M bedzie mnei odwiedzal to mi bedzie przynosil nowe dostawy :-p

ktos pryzpominal o papierze toaletowym - KONIECZNIE pameitajcie!!!! Zenada, co??? :eek: ale taka jest rzeczywistosc... :no:no i juz wspominalam ze do osuszania sie po porodzie przydadza sie recnziki papierowe (tez zajmuja sporo miejsca :cool:)

Do góry