reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

zaraz napisze do allegro czy oni w ogole maja prawo takie cos zrobic.
Nie zamierzam się sadzic o takie bzdety. W ogole jest cos takiego, ze moga kogos pozwac za wystawienie negatywa? pff..

wedlug mnie, po tym wszystkim oni powinni sie zamknac i schowac glowe w piasek, a nie jeszcze pisac o usuniecie komentarza.

A kase otrzymalam, po 4 dniach upominania sie.

reklama
a moze to zniknie po porodzie?
mnie sie zdarzylo kilka takich, ale przed ciaza. I czesto zaczepialam bluzka o nie.
Ale same sie przestaly robic.

Dziewczyny nie zgadniecie...
ten sprzedawca od lozeczka, z ktorym walczylam 2 miesiace o wszystko, straszy mnie sAdem za wystawienie im negatywnej opini :eek:

oto mail ktory dostalam od niego:

"Witam. Uprzejmie prosimy o usunięcie komentarza negatywnego. Rozumiemy Pani niezadowolenie, ale komentarz nie ma podstawy prawnej. W naszym regulaminie wszystko jest jasno określone. Na zwrot czekała Pani4 dni, na naszej stronie znajduje się informacja że zwrot robimy w ciągu 7 dni. Na nasz koszt dwa razy wysyłaliśmy do Pani element łóżeczka, nie może Pani winić nas za firmę kurierską, która nieuważna na towar, na dodatek do uszkodzenia doszło dopiero u Pani w mieście. Reklamacje przyjmowaliśmy mimo tego że niespożądziła Pani druku uszkodzenia towary u kuriera. Obwina nas Pani również o słaby kontakt, na każdy Panie e-mail odpisywaliśy, o wszystkich naszych krokoach była Pani informowana. Także prosimy o usunięcie komentarza, w innym przypadku nasza firma będzie zmuszona do podjęcia dalszych kroków, czyli wystawienie komentarza negatywnego oraz o wystąpienie na drogę sądową o wystawienie niesłusznej opini."
Śmieszny jest ten sprzedawaca :-D:-D

Wiecie co???
Mimo wszystkiego to mi będzie baaaardzo brakowało ciąży:tak: Lubię być w ciąży. Nie planuję więcej dzieci i tak już jak kończy sie ta ciąża to mnie taka dziwna nostalgia ogarnia. Zawsze wszyscy tacy mili i życzliwi i rodzinka też skakała dookoła mnie. Ah.... coś w tym jest. No i wogóle:tak:

Mnie też będzie brakowało... bo to fajny stan, mimo obaw o zdrowie malucha...
Ale.. nie wiadomo czy nam życie jakiejś niespodzianki jeszcze nie przyniesie ;-)

może i mają ładne i malutkie - za to dziurska mają rozepchane, istne wiadra :-D:-D:-D
Matko! aleście sobie temat znalazły :-D:szok:

Dziewczyny a do ilu tak dochodzą procent skurcze kiedy akcja porodowa się rozkręca na reguralne skurcze?? Bo ja juz nie pamiętam.
różnie bywa bo te ktg sa do niczego - przy pierwszym porodzie u mnie w ogóle prawie nie wychodziły na wykresie... jak w końcu tłumaczyliśmy z mężem położnej że wydaje nam się że to niemożliwe, bo ja czuję coraz dłuższe i silniejsze to zdecydowała się mnie zbadać i okazało się że jest już 7cm a zaraz potem 9 i parte.
Za drugim razem też - przyjeżdżam na izbę bo odeszły mi wody i mam skurcze co 3-5 min. nie jakieś bolesne czy długie ale sa, a ona że na ktg nic nie widać że może mąż do domu pojedzie i się wyśpi... bo jeszcze kupa czasu. 4,5 godz potem urodził sie Łukasz.

A w ogóle to jeśli chodzi o wykresy skurczy to ważny jest też jaki to skurcz - jak jest ostry czubek to nawet 70% to już jest to, a jak 100 i zaokrąglony to tylko te Braxtona-Hicksa.

to chyba zazwyczaj tak jest ze na 1 dziecko sie czeka z niecierpliwoscia a na 2- czy 3 juz zpewnym dystansem.....
Widze to po mojej siostrze....mam 3 dzieci
O nie, ja czekam za każdym razem bardziej chyba :-D a conajmniej tak samo :-)

Dziewczyny co do seksu to ja kurde ostatnia ciagle mam ochote, az mi glupio:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, bo lekarz powiedzial zebysmy sie powstrzymali.
Tylko nie rozumie dlaczego skoro z dzidzia wszystko wporzadku?!?!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nie wiem ale wlasciwie to tak raz na tydzien sobie pozwalamy i jest wszystko oki....ale ja bym mogla nawet 2 razy na dzien.
Tez tak macie?!?!
Ja tak mam od dłuższego czasu :zawstydzona/y: mąż tylko nie wyrabia (no, teraz go nie ma więc ma się mobilizować i zbierać siły :-D) no i twierdzi że się boi o córę.

Nie chce wyjsc na panikare ale naprawde sie boje. A u nas w szpitalu sa strasznie niemile babki na IP. Ale chyba zaraz sie ubieram i jade.

Lepiej pojechać 100 razy za dużo niż raz za mało. I nie daj się zakrzyczeć - to one są dla Ciebie nie Ty dla nich.

a moze to zniknie po porodzie?
mnie sie zdarzylo kilka takich, ale przed ciaza. I czesto zaczepialam bluzka o nie.
Ale same sie przestaly robic.

Dziewczyny nie zgadniecie...
ten sprzedawca od lozeczka, z ktorym walczylam 2 miesiace o wszystko, straszy mnie sAdem za wystawienie im negatywnej opini :eek:

oto mail ktory dostalam od niego:

"Witam. Uprzejmie prosimy o usunięcie komentarza negatywnego. Rozumiemy Pani niezadowolenie, ale komentarz nie ma podstawy prawnej. W naszym regulaminie wszystko jest jasno określone. Na zwrot czekała Pani4 dni, na naszej stronie znajduje się informacja że zwrot robimy w ciągu 7 dni. Na nasz koszt dwa razy wysyłaliśmy do Pani element łóżeczka, nie może Pani winić nas za firmę kurierską, która nieuważna na towar, na dodatek do uszkodzenia doszło dopiero u Pani w mieście. Reklamacje przyjmowaliśmy mimo tego że niespożądziła Pani druku uszkodzenia towary u kuriera. Obwina nas Pani również o słaby kontakt, na każdy Panie e-mail odpisywaliśy, o wszystkich naszych krokoach była Pani informowana. Także prosimy o usunięcie komentarza, w innym przypadku nasza firma będzie zmuszona do podjęcia dalszych kroków, czyli wystawienie komentarza negatywnego oraz o wystąpienie na drogę sądową o wystawienie niesłusznej opini."

Napisz mu że zgłaszasz ten mail do allegro. I wyślij do zarządu allegro z informacją że Ci grożą i że masz pełną korespondencję z nimi. Bo bezczelni sa po prostu :crazy:

hej

matko jak mi sie nic nie chce, a ta pogoda jest dobijajaca

tak wogole to zaczal mi sie 40 ty tydzien ciazy a nic sie nie rusza nadal

moniSkaBe a to jest na bank ze uszkodzenia powstaja z winy firmy kurierskiej ? ja to bym tego goscia olala , niech sobie wystepuje i do wszystkich swietych, juz widze jak pojdzie do sadu za sprawa negatywnego komentarza.... napewno.

zaraz napisze do allegro czy oni w ogole maja prawo takie cos zrobic.
Nie zamierzam się sadzic o takie bzdety. W ogole jest cos takiego, ze moga kogos pozwac za wystawienie negatywa? pff..

wedlug mnie, po tym wszystkim oni powinni sie zamknac i schowac glowe w piasek, a nie jeszcze pisac o usuniecie komentarza.

A kase otrzymalam, po 4 dniach upominania sie.

Mogą poprosić allegro o usunięcie komentarza jeśli w ich opinii jest niesłuszny, a allegro musi skonsultować to z Tobą.
do sądu z czymś takim? Raczej nie da się, chyba że w kategorii pomówienia no ale Twoja historia pomówieniem nie jest.
A kontakt z panem oj byłłłłł - męczący i utrudniony - na pewno nie dało się z nimi swobodnie dogadać...

moniSkaBe - pisz do Allegro, niech sprzedawca spada na bambus, bezczelny typ:wściekła/y:

a mi dziewczyny jest tez tak goraco, i tez tyle pije ze szok, nie nastarczamy kupowac zgrzewek mineralnej:-)

teraz posprzatalam, poprasowalam i okno na osciez otworzylam bo normlanie pot sie ze mnie leje, musze sie wykapac;-)

ja tez piję jak smok waweklski - masakra:-D:-D:-D:-D

reklama
napisalam narazie pytanie do allegro, czy maja prawo wystapic na droge sadowa.
Zobaczymy co odpisza, w razie czego mam cala korespondencje z nim i zdjecia.

Kasaii Paczki z zewnatrz wygladaly super. Zadnych zadrapań czy innych pekniec. Wiec ja naprawde nie wierze w to, ze kurierzy skakali po paczkach i specjalnie im rozwalali przesylki.

A protokolu u kuriera nie sporzadzalam, gdyz jak mi powiedzial inny sprzedawca, sprawdzenie paczki otwierajac ja (jezeli paczka z zew jest ok) to koszt 25 zł.

Do góry