reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

zaraz napisze do allegro czy oni w ogole maja prawo takie cos zrobic.
Nie zamierzam się sadzic o takie bzdety. W ogole jest cos takiego, ze moga kogos pozwac za wystawienie negatywa? pff..

wedlug mnie, po tym wszystkim oni powinni sie zamknac i schowac glowe w piasek, a nie jeszcze pisac o usuniecie komentarza.

A kase otrzymalam, po 4 dniach upominania sie.

reklama
a moze to zniknie po porodzie?
mnie sie zdarzylo kilka takich, ale przed ciaza. I czesto zaczepialam bluzka o nie.
Ale same sie przestaly robic.

Dziewczyny nie zgadniecie...
ten sprzedawca od lozeczka, z ktorym walczylam 2 miesiace o wszystko, straszy mnie sAdem za wystawienie im negatywnej opini :eek:

oto mail ktory dostalam od niego:

"Witam. Uprzejmie prosimy o usunięcie komentarza negatywnego. Rozumiemy Pani niezadowolenie, ale komentarz nie ma podstawy prawnej. W naszym regulaminie wszystko jest jasno określone. Na zwrot czekała Pani4 dni, na naszej stronie znajduje się informacja że zwrot robimy w ciągu 7 dni. Na nasz koszt dwa razy wysyłaliśmy do Pani element łóżeczka, nie może Pani winić nas za firmę kurierską, która nieuważna na towar, na dodatek do uszkodzenia doszło dopiero u Pani w mieście. Reklamacje przyjmowaliśmy mimo tego że niespożądziła Pani druku uszkodzenia towary u kuriera. Obwina nas Pani również o słaby kontakt, na każdy Panie e-mail odpisywaliśy, o wszystkich naszych krokoach była Pani informowana. Także prosimy o usunięcie komentarza, w innym przypadku nasza firma będzie zmuszona do podjęcia dalszych kroków, czyli wystawienie komentarza negatywnego oraz o wystąpienie na drogę sądową o wystawienie niesłusznej opini."
Śmieszny jest ten sprzedawaca :-D:-D

Wiecie co???
Mimo wszystkiego to mi będzie baaaardzo brakowało ciąży:tak: Lubię być w ciąży. Nie planuję więcej dzieci i tak już jak kończy sie ta ciąża to mnie taka dziwna nostalgia ogarnia. Zawsze wszyscy tacy mili i życzliwi i rodzinka też skakała dookoła mnie. Ah.... coś w tym jest. No i wogóle:tak:

Mnie też będzie brakowało... bo to fajny stan, mimo obaw o zdrowie malucha...
Ale.. nie wiadomo czy nam życie jakiejś niespodzianki jeszcze nie przyniesie ;-)

może i mają ładne i malutkie - za to dziurska mają rozepchane, istne wiadra :-D:-D:-D
Matko! aleście sobie temat znalazły :-D:szok:

Dziewczyny a do ilu tak dochodzą procent skurcze kiedy akcja porodowa się rozkręca na reguralne skurcze?? Bo ja juz nie pamiętam.
różnie bywa bo te ktg sa do niczego - przy pierwszym porodzie u mnie w ogóle prawie nie wychodziły na wykresie... jak w końcu tłumaczyliśmy z mężem położnej że wydaje nam się że to niemożliwe, bo ja czuję coraz dłuższe i silniejsze to zdecydowała się mnie zbadać i okazało się że jest już 7cm a zaraz potem 9 i parte.
Za drugim razem też - przyjeżdżam na izbę bo odeszły mi wody i mam skurcze co 3-5 min. nie jakieś bolesne czy długie ale sa, a ona że na ktg nic nie widać że może mąż do domu pojedzie i się wyśpi... bo jeszcze kupa czasu. 4,5 godz potem urodził sie Łukasz.

A w ogóle to jeśli chodzi o wykresy skurczy to ważny jest też jaki to skurcz - jak jest ostry czubek to nawet 70% to już jest to, a jak 100 i zaokrąglony to tylko te Braxtona-Hicksa.

to chyba zazwyczaj tak jest ze na 1 dziecko sie czeka z niecierpliwoscia a na 2- czy 3 juz zpewnym dystansem.....
Widze to po mojej siostrze....mam 3 dzieci
O nie, ja czekam za każdym razem bardziej chyba :-D a conajmniej tak samo :-)

Dziewczyny co do seksu to ja kurde ostatnia ciagle mam ochote, az mi glupio:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, bo lekarz powiedzial zebysmy sie powstrzymali.
Tylko nie rozumie dlaczego skoro z dzidzia wszystko wporzadku?!?!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nie wiem ale wlasciwie to tak raz na tydzien sobie pozwalamy i jest wszystko oki....ale ja bym mogla nawet 2 razy na dzien.
Tez tak macie?!?!
Ja tak mam od dłuższego czasu :zawstydzona/y: mąż tylko nie wyrabia (no, teraz go nie ma więc ma się mobilizować i zbierać siły :-D) no i twierdzi że się boi o córę.

Nie chce wyjsc na panikare ale naprawde sie boje. A u nas w szpitalu sa strasznie niemile babki na IP. Ale chyba zaraz sie ubieram i jade.

Lepiej pojechać 100 razy za dużo niż raz za mało. I nie daj się zakrzyczeć - to one są dla Ciebie nie Ty dla nich.

a moze to zniknie po porodzie?
mnie sie zdarzylo kilka takich, ale przed ciaza. I czesto zaczepialam bluzka o nie.
Ale same sie przestaly robic.

Dziewczyny nie zgadniecie...
ten sprzedawca od lozeczka, z ktorym walczylam 2 miesiace o wszystko, straszy mnie sAdem za wystawienie im negatywnej opini :eek:

oto mail ktory dostalam od niego:

"Witam. Uprzejmie prosimy o usunięcie komentarza negatywnego. Rozumiemy Pani niezadowolenie, ale komentarz nie ma podstawy prawnej. W naszym regulaminie wszystko jest jasno określone. Na zwrot czekała Pani4 dni, na naszej stronie znajduje się informacja że zwrot robimy w ciągu 7 dni. Na nasz koszt dwa razy wysyłaliśmy do Pani element łóżeczka, nie może Pani winić nas za firmę kurierską, która nieuważna na towar, na dodatek do uszkodzenia doszło dopiero u Pani w mieście. Reklamacje przyjmowaliśmy mimo tego że niespożądziła Pani druku uszkodzenia towary u kuriera. Obwina nas Pani również o słaby kontakt, na każdy Panie e-mail odpisywaliśy, o wszystkich naszych krokoach była Pani informowana. Także prosimy o usunięcie komentarza, w innym przypadku nasza firma będzie zmuszona do podjęcia dalszych kroków, czyli wystawienie komentarza negatywnego oraz o wystąpienie na drogę sądową o wystawienie niesłusznej opini."

Napisz mu że zgłaszasz ten mail do allegro. I wyślij do zarządu allegro z informacją że Ci grożą i że masz pełną korespondencję z nimi. Bo bezczelni sa po prostu :crazy:

hej

matko jak mi sie nic nie chce, a ta pogoda jest dobijajaca

tak wogole to zaczal mi sie 40 ty tydzien ciazy a nic sie nie rusza nadal

moniSkaBe a to jest na bank ze uszkodzenia powstaja z winy firmy kurierskiej ? ja to bym tego goscia olala , niech sobie wystepuje i do wszystkich swietych, juz widze jak pojdzie do sadu za sprawa negatywnego komentarza.... napewno.

zaraz napisze do allegro czy oni w ogole maja prawo takie cos zrobic.
Nie zamierzam się sadzic o takie bzdety. W ogole jest cos takiego, ze moga kogos pozwac za wystawienie negatywa? pff..

wedlug mnie, po tym wszystkim oni powinni sie zamknac i schowac glowe w piasek, a nie jeszcze pisac o usuniecie komentarza.

A kase otrzymalam, po 4 dniach upominania sie.

Mogą poprosić allegro o usunięcie komentarza jeśli w ich opinii jest niesłuszny, a allegro musi skonsultować to z Tobą.
do sądu z czymś takim? Raczej nie da się, chyba że w kategorii pomówienia no ale Twoja historia pomówieniem nie jest.
A kontakt z panem oj byłłłłł - męczący i utrudniony - na pewno nie dało się z nimi swobodnie dogadać...

moniSkaBe - pisz do Allegro, niech sprzedawca spada na bambus, bezczelny typ:wściekła/y:

a mi dziewczyny jest tez tak goraco, i tez tyle pije ze szok, nie nastarczamy kupowac zgrzewek mineralnej:-)

teraz posprzatalam, poprasowalam i okno na osciez otworzylam bo normlanie pot sie ze mnie leje, musze sie wykapac;-)

ja tez piję jak smok waweklski - masakra:-D:-D:-D:-D

reklama
napisalam narazie pytanie do allegro, czy maja prawo wystapic na droge sadowa.
Zobaczymy co odpisza, w razie czego mam cala korespondencje z nim i zdjecia.

Kasaii Paczki z zewnatrz wygladaly super. Zadnych zadrapań czy innych pekniec. Wiec ja naprawde nie wierze w to, ze kurierzy skakali po paczkach i specjalnie im rozwalali przesylki.

A protokolu u kuriera nie sporzadzalam, gdyz jak mi powiedzial inny sprzedawca, sprawdzenie paczki otwierajac ja (jezeli paczka z zew jest ok) to koszt 25 zł.

Do góry