reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Nio a teraz czas nadrobić to co dzisiaj naskrobałyście a jest tego od groma :tak:
Co do terminu to chyba wolałabym ten z ostatniego usg bo jest na 9 marca a z OM dopiero na 18 marca :tak: ale chyba moge pomarzyć.

Agniesiak85 clotrimazol wydaje mi sie że można bez obaw :tak: ja go stosowałam bardzo często, maść ze sterydami tez stosowałam oczywiście nie w 1 trymestrze ale potem, gin chyba wie co robi, mnie zalecił stosować w małych ilościach i przez krótki okres czasu. Ale myśle że decyzja należy do Ciebie, jesli masz się bardzo bać to może faktycznie lepiej poczekać do rozwiązania :tak:

Co do facetów i alkoholu to mój prawie wogóle nie pije, czasmi piwko ale to tylko jak gdzieś idziemy w lato pod parasolki. Wódki nie pije, a jak idziemy gdzieś na imprezke to woli za kierowce robić :tak:

mag007 słyszałam że w niektórych szpitalach staraja się obrócić dzidzie przed porodem ale zazwyczaj chyba robią cesarke tak dla bezpieczeństwa matki i dziecka, a juz szczególnie jak dzidzia jest poprzecznie

Agama gratulacje z okazji magisterki :tak:

koza71 no w końcu się pojawiłaś :tak: bo już były podejrzenia że jesteś na porodówce

reklama
kingusia ja tez czasami tzn teraz coraz częściej czuje jakby ulatujące bąbelki w dole macicy. Oczywiście później schiza i czekam...POLECI WODA CZY NIE?:-D ale uczucie śmieszne..jakby mały mnie tam paluszkami gmerał hihi

ale sie drzemnełam. Ale bola mnie stawy w dłoniach i kolanka i stopy...no i jakos mi sie troszke tzn moje dłonie spuchły. Ale badanka mam dobre.

No tak dziwnie... jakby te Nasze dzieciaczki nurkowały :-D:-D:-D:-D
a szczególnie się zastanawiam , bo mi wszystko puchnie.. dosłownie
pipke mam też spuchniętą , a szczególnie tą opuchliznę odczuwam jak siusiam...
i się boję, że zaraz mi dzidka wyleci :-D:-D:-D:-D

dorotka najlepszości! :-) I musze Ci powiedzieć, że głupoty gadasz z tym wiekiem. 27 lat toz to młódka. Ja tam czekam na 35 bo to podobno najlepszy wiek dla kobiety :-D

mag007 jaka tam porodówka- jeszcze nie czas ;-)

młoda mamusia1
bardzo prosze o potwierdzenie, że po porodzie wariuje sie na punkcie dziecka. Licze że instynkty sie odezwa :sorry:

Kochane dzięki za kciuki:-):-) Obroniłam się w ekspresowym tempie i odrazu po obronie podali mi wynik, żebym nie musiała czekać hehe:tak: Także magazynier obroniony na 5:-p:-p:cool:

Później was nadrobię, ciekawe czy kolejna się rozpakowała:-p

Właśnie ostatnio się zastanawiałam, jak wygląda "pieluchowanie" np a afryce... :)

Jeśli chodzi o teorie nt. pieluch, czy odpieluchowywania, to też wiele czytałam. My będziemy się starać trwać przy wielorazówkach, przy czym nie mówię nie jednorazówkom.
Na razie, póki co, jestem bykiem teoretykiem, a wszystko wyjdzie w praniu, albo pranie bokiem:-D

fiołkowa- no za mną też chodziła pomidorówka w zeszłym tygodniu, zjadłam 4 miseczki:zawstydzona/y: mniam

...a ja mam dzisiaj urodziny i ....czuję się staro:-(,no to już 27 mi stuknęło:szok:
Sto Lat Sto Lat niech Zyje Zyje nam!!!!! dużo zdrowka i lekkiego poodu

Kochane dzięki za kciuki:-):-) Obroniłam się w ekspresowym tempie i odrazu po obronie podali mi wynik, żebym nie musiała czekać hehe:tak: Także magazynier obroniony na 5:-p:-p:cool:

Później was nadrobię, ciekawe czy kolejna się rozpakowała:-p
oooooooooooooooooooooo Gratulejszyn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:tak:

fiołkowa- no za mną też chodziła pomidorówka w zeszłym tygodniu, zjadłam 4 miseczki:zawstydzona/y: mniam

...a ja mam dzisiaj urodziny i ....czuję się staro:-(,no to już 27 mi stuknęło:szok:

Wszystkiego Najlepszego rówieśniczko ;-):-D:-D:-D

Biedna Iza z tymi skurczami :-(

A z tym drżeniem to nie wiem, czasem mam tak jakby dziecko się otrzepało (tak jak pies się otrzepuje z wody ;-)).

może tak zrzuca te włoski co pokrywają jego całe ciało?:eek::eek::eek:

mirosia GRATULACJE!!!

reklama
Do góry