reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam wszystkie marcóweczki. Mam nadzieje że czujecie sie wysmienicie mimo jesiennej pogody.
Mnie niestyety lekarza położył do łóżeczka na miesiąc :( ale odkryłam DUŻY pozytyw tej sytuacji (poza nie chodzeniem do pracy) a mianowicie nabyłam w empiku fantastyczna książkę.
Tytuł: Wpadka
autor: Rebecca Eckler
to jest rodzaj pamiętnika autorki pisanego właściwie od dnia po poczęciu ale w tak kapitalny sposób że wczoraj popłakałam się (dosłownie) ze śmiechu.

jak macie możliwość to gorąco polecam. Moje trzy kumpele już czekaja w kolejce jak ja skończę :)

rybka_24 super że dzidzia rośnie :tak: nie martw się krwiak napewno się wchłonie ja też startowałam z krwiaczkiem a teraz podobno jest już tylko ślad po krwiaczku ale jeszcze jest :confused: napewno będzie dobrze trzymam kciuki :tak:

Agniesiak85 super że wszystko oki :tak: odpoczywaj kochana.

dronka najwazniejsze to pozytywne myslenie ... i nie zlosc sie za ten usmiech moj ale naprawde chodzilo mi o te 9 miesiecy i 6 tygodni... a nie to wszystko co pisalas... trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. i nie gniewaj sie na mnie...

a co do tycia to ja schudlam 2 kg ...

Witajcie kochane :):-):-)

Witam!!

Chciałabym dołączyć. Dopiero teraz, bo dopiero teraz wiem, że mój pęcherzyk nie jest pusty, ostatnio tak było. Znaczy się 2,5 roku temu. Przez ten cał czas staraliśmy się, był i clo i duphaston, mierzenie tempki, testy owulacyjne, badania, hormony, pregnyl. Zaszłam w cyklu kiedy brałam luteinę. Jesteśmy bardzo szczęsliwi, oby wszystko już było dobrze...
Widziałam już serduszko. Jutro jadę jeszcze raz do gina, bo widząc moje niedowierzanie zaprosił mnie do siebie na usg i dopochwowe i przez brzuch na lepszym sprzęcie. On tam ma i 3d i nagrywa filmiki. W poniedziałek serduszko widziałam przez usg na brzuchu.
Co jeszcze? Chyba wszystko jak narazie, podczytywałam Was troszkę, gratuluję Wam wszystkim!
Witaj wsród nas i naszych fasolinek :)

hej
my po wizycie jest ok

dzidzia ma 3,5 cm termin wychodzi na 7 marca a z @ na 9 więc jest super:-D:-D:-Dserducho wali rączki nóżki śliczne:tak::tak::tak:

tylko się nam jakiś krwiak doczepił:-:)-:)-( ma już 20mm x 9mm ale mamy nadzieje że się wchłonie

wyniki tokso różyczki cytomegali są ok:tak::tak::tak:

samopoczucie też ok

kolejne podglądanie już 25 sierpnia:tak::tak::tak:

witam nowe mamy:tak::-D:tak:

czekam na wieści kolejnych kobitek po wizycie fotkę wkleję na usg:tak:

Gratuluje i uważaj na siebie !!! napewno bedzie wszystko ok :) trzymam kciuki

Sorki dziewczyny, że tak się zdenerwowałam ale to chyba hormony i stres wywołały we mnie ten stan. Oczywiście jestem 9 tygodniu a nie miesiacu..mój błąd :):) lub 6..sama nie wiem co mówic :/ Jakby tego było mało dziś osobiście moja lekarz zadzwoniła do mnie po odbiór cytologii i co sie okazało że mam atypowe komórki nabłonka płaskiego i musze zrobić kolposkopię i po niej bedzie wszytko wiadomo...teraz to nie tylko o życie mojej kruszyki sie obawiam ale i swoje. Oby nie był to stan przedrakowy:-(ale to może wyjaśniec dlaczego nasza dzidzia tak słabo się rozwija. Jutro mam usg a na kolopskopie musze sie umowic na next week.

Ojej biedactwo!! nie mozesz sie smucic i załamywac musisz byc dobrej mysli bo dzidzia odczuje Twój niepokój !! jestesmy z Tobą. I daj koniecznie znac jak tam Twopje wyniki

A dzisiaj mialam ochote na ogorkowa i mam caly wielki gar .Kwasna ogorkowa pycha .
Ktoras chetna ?

Ja poproszę! :tak:

A co do nadżerki to teraz trzeaba kontrolować ale poród może dużo zmienić w stanie szyjki. A szyjka po zabiegach (wypalanie, wymrażanie) jest mniej elastyczna i bardziej skłonna do pęknięć, więc sa i dobre strony ciąży teraz...

Sorki dziewczyny, że tak się zdenerwowałam ale to chyba hormony i stres wywołały we mnie ten stan. Oczywiście jestem 9 tygodniu a nie miesiacu..mój błąd :):) lub 6..sama nie wiem co mówic :/ Jakby tego było mało dziś osobiście moja lekarz zadzwoniła do mnie po odbiór cytologii i co sie okazało że mam atypowe komórki nabłonka płaskiego i musze zrobić kolposkopię i po niej bedzie wszytko wiadomo...teraz to nie tylko o życie mojej kruszyki sie obawiam ale i swoje. Oby nie był to stan przedrakowy:-(ale to może wyjaśniec dlaczego nasza dzidzia tak słabo się rozwija. Jutro mam usg a na kolopskopie musze sie umowic na next week.

A moze miałaś po prostu później owulację o tydzień lub nawet więcej? Wtedy rozbieżność nie jest już taka duża, a jak wiadomo dzieci sa różne - większe i mniejsze...

Mnie niestyety lekarza położył do łóżeczka na miesiąc :( ale odkryłam DUŻY pozytyw tej sytuacji (poza nie chodzeniem do pracy) a mianowicie nabyłam w empiku fantastyczna książkę.
Tytuł: Wpadka
autor: Rebecca Eckler
to jest rodzaj pamiętnika autorki pisanego właściwie od dnia po poczęciu ale w tak kapitalny sposób że wczoraj popłakałam się (dosłownie) ze śmiechu.

jak macie możliwość to gorąco polecam. Moje trzy kumpele już czekaja w kolejce jak ja skończę :)

Czemu do łózka? chyba zapoluję na tą książkę :-)

Kamikaa, to ja też poproszę:tak:

Dzięki dziewczyny za miłe powitanie, pamiętam nasze początki na mamach czerwiec 2005, najpierw na noworodku, potem przeniosłyśmy się tutaj. Teraz to już mało kto pisze na wątku, ale miło jest powspominać:tak:

Moniat84, ja z Mikim przytyłam aż 26 kg, masakra jakaś! Teraz licze kalorie, ale byliśmy nad morzem i tam wiesz, frytki, lody i z 2 kg przytyłam już przez to:sorry: Wcale mi się to nie podoba:no:
Mirosia, ja też w nocy latam do kibelka, ale w dzień raczej normalnie. A Ty w dzien jak?? Z Mikim pamiętam biegałam często, ale teraz np odrzuciło mnie od kawy, a z Mikim normalnie mogłam pić, nic mnie nie muliło.
Rybka24, madzia - super widok, co?? Ale fajnie:-)
Rybka24, oby krwiak się szybko wchłonął!! A plamisz mając tego krwiaka??
Agniesiak85, a jaki masz śluz, że musisz lezec??
Igi, Mycha1 - mam nadzieję...Dziękuję!!
Dronka, trzymam kciuki, by wszystko było dobrze!
Kamilka, musi byc dobrze! trzymam kciuki!
Mag007, i jak po wizycie??

Idę myć mojego młodzieńca, teraz na wakacje to jakoś późno spać chodzi, ale niedługo znów przedszkole to się wszystko wyprostuje:tak:

reklama
ale dziewczyny aktywne jesteście =)
codziennie mam sporo do przeczytania
ale to super
ja dzisiaj też mam ogórkową "na fali"
i również jak część z Was nie mogę się doczekać marca, by zobaczyć mój CUD
tymczasem pozdrawiam
i zapewniam o nieustannym trzymaniu za Was wszystkie (i maluszki-okruszki) kciuków
buziaki =*

Do góry