reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Wiecie wstyd powiedziec ale czesto zagladam na watek sierpniowy.Tam juz maluchy sie wykluwaja.Tak fajnie to poczytac,jak kazdym maluchem sie ciesza:-)
Za kilka miesiecy my tak bedziemy:-D:-D:-D:-DStrasznie dlugo to sie wydaje

Ja właśnie tak sobie myślę, że ja to jakaś nienormalna jestem. Bo to dopiero poczatek, a ja już się nie mogę doczekać, kiedy urodzę dzidzię:-):-)

reklama
Wiecie wstyd powiedziec ale czesto zagladam na watek sierpniowy.Tam juz maluchy sie wykluwaja.Tak fajnie to poczytac,jak kazdym maluchem sie ciesza:-)

Zobaczysz jak to przeleci:-) Narazie cieszmy sie ciążą, bo to podobno wspaniały okres w życiu. Ja się nie mogę doczekać pierwszych ruchów maluszka:tak:. W przyszłym roku życie nam się przewróci do góry nogami, szczególnie pierworódkom:-D

Ja to bym chciała, aby jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, był już marzec. Wogóle to mam stresa przed wrześniem - mój mały znowu pójdzie do przedszkola i na 100% wróci z jakąś chorobą. W ubiegłym roku zaliczył przeziębienia, ospę, rotawirusy, mononuklozę... :wściekła/y:Oby z nową grypą nie wrócił...

Tylko dla nas to juz 3 dzidzia wiec juz powinna byc norma. A to nerwy i czekanie jak przy pierwszym:-D:-D:-D:-DPewnie to juz wiek swoje robi i przerwa miedzy maluchami.Albo za bardzo ckliwa jestem:-D:-D:-D:-DMoj M tez strasznie sie cieszy ale nie klika w kompie i nie szuka informacji nie wspomne o gazetkach.Stwierdzil ze to juz nie pierwsze dziecko i on wszystko juz extra wie:wściekła/y:

Mnie się do marca nie spieszy, może dlatego, że to moje pierwsze i trochę mnie przeraża ta zmiana w życiu. Wnioskuję że najbardziej niecierpliwe są doświadczone mamusie, bo już przeżyły ten cud:-) i nie mogą się doczekać następnego. Dla mmie to nadal abstrakcja. Może po USG wreszcie uwierzę w to co się dzieje w moim brzuszku;-)

Mnie się do marca nie spieszy, może dlatego, że to moje pierwsze i trochę mnie przeraża ta zmiana w życiu. Wnioskuję że najbardziej niecierpliwe są doświadczone mamusie, bo już przeżyły ten cud:-) i nie mogą się doczekać następnego. Dla mmie to nadal abstrakcja. Może po USG wreszcie uwierzę w to co się dzieje w moim brzuszku;-)

U mnie to będzie pierwszy dzidziuś i nie moge się juz doczekać;-)
Ja właśnie po USG sobie uświadomiłam tak na 100%, że mam maluszka w brzuszku i dopiero wtedy zaczęłam sie tak NAPRAWDĘ cieszyć:-)

witajcie :)Tez bym chciala zeby juz byl marzec ,lub chociarz zeby miec te 12 tc za soba :)
Ja sie stresuje na jutro ,bo mam termin w klinice poniewarz moja ostatnia cytologia wyszla nie za dobra 3D to bylo w kwietniu mialam isc na leczenie laserowe ,czekalam na list z terminem i nagle musialam wyjechac na 8 tg do Polski :( maz byl tutaj ja tam i po tylu tygodniach poszczenia zaczelismy wariowac i stalo sie :) pare dni potem poszlam do gina a on do mnie za termin byl na czerwiec i gdzie ja bylam ,nie dostalam listu ,nie bylo mnie i okazalo sie ze jestem w ciazy :) zasmucil mnie tylko ten wynik :(kobiety w ciazy nie moga byc leczone ,trzeba kontrolowac ale oprucz czekania az do porodu nic zrobic nie wolo .Boje sie zeby sie tylko nie pogorszylo i jutro w tej klinice beda ze mna rozmawiac i przez cala ciaze bede pod ich opieka .Cytologia z przed tygodnia dalej 3 D czyli nic lepiej ale tez nic gorzej :)

A dzisiaj mialam ochote na ogorkowa i mam caly wielki gar .Kwasna ogorkowa pycha .
Ktoras chetna ?

ja zjadłam dzisiaj babciną ogórkową, mniam, mniam;-)

dronka trzymaj się, wszystko musi być w porządku
agniesiak, odpoczywaj ile możesz i wykorzystuj męża:-D - teraz ci niczego nie odmówi

trochę się stresuję, bo dzisiaj o 18.00 mam gina, a chyba jakąś infekcję załapałam, po prostu extra:dry:

agniesiak, odpoczywaj ile możesz i wykorzystuj męża:-D - teraz ci niczego nie odmówi

trochę się stresuję, bo dzisiaj o 18.00 mam gina, a chyba jakąś infekcję załapałam, po prostu extra:dry:

Nic sie nie stresuj wszystko bedzie dobrze :)
Czekamy na wiesci :)

reklama

Nie ma co się stresować. Infekcja w ciąży to nie jest nic nienormalnego. jesteśmy teraz narażone na infekcje dużo bardziej. Mi gin przepisał globulki dopochwowe tak żeby leżały w domu wrazie jakby sie jakaś infekcja przyplątała. Także nie ma co się martwić, tylko szybko wyleczyc trzeba i po kłpocie:tak::tak:

Do góry