reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie:-)
Co wchodzę na BB to nowe wiadomości.
Jejku juz niedługo kolejne dwie marcóweczki będą miały swoje dzieciaczki:-)

Dziewczyny nie straszcie opowieściami o porodach, bo zaczynam sie stresować:sorry:, od kilku miesiecy nic na ten temat nie czytam, bo serce zaczyna mi walić, wolę o tym nie myśleć. Co będzie to będzie:tak:

My popołudnie walentynkowe spedzamy u mojej mamy. Dostałam róże i maskotke od męża:-) rano poleżelismy dłużej w łóżku:-p a potem robilismy zdjęcia brzusia, może wieczorem wstawie je w naszą galerię;-):-)

reklama
Również mam więcej wydzieliny, ale skoro wy też tak macie, widać jest ok :) Jutro mam wizytę i zobaczymy czy coś się u mnie ruszyło ;-)

Trzymam kciuki również za madzię84!!! Ale jesteśmy blisko rozwiązania, jak ten czas szybko minął!!!

Madzia84 ma taki sam termin ja ja i Patinka!!! i juz rodzi!!!!!!!! ojejjjjj ciekawe czy Bartus da sobie rade z oddychaniem!!! trzymam kciuki :-)

gaba - ja wyczytałam w internecie ze jezeli czop odchodzi tak dlugo po troszke to wcale nie musi byc z krwią...dopiero juz ten element "korka" zatykajacego wejscie jest z krwią...dobrze ze mi moja nie kazała brac isoptinu bo by mi serce wysiadlo. Kiedys brałam ale tylko dwie tabletki bo mam tachykardie zastawkową i tak mi serce łomotało jak po fenku.

Witam, cały dzień Was poczytuję i ja mam podobny termin :) ten dzień się zbliża :-) i trzymam kciuki za bartusia i madzia84

Hej dziewczynki:-D
Ja już powoli odstawiam fenka mam zmniejszoną dawkę i jutro biorę ostatnią połówkę o 18:-D
Chodzę już drugi dzień i cisza:-) chociaż mam rozwarcie i prawie złagodzoną szyjkę no i skurcze mnie męczą...a bałam się,że jak wstanę to odrazu urodzę...więc dziewczynki,które też biorą fenka to napewno wytrzymiecie:-)do bezpiecznego terminu.
Ja też niewiem jak to jest tymi płuckami u dzieci u jednych już są wykształcone w 32tc a u innych 37tc to mało:-( Myślę,że może tutaj też odrywa termin porodu wg ostatniej OM. Jeśli ktoś ma bardzo nie regularne cykle wahające się od 25-50dc to może być ogromna różnica w tygodniach ciąży:szok:
Sądzę,że lepiej sugerować się wtedy pomiarami usg,które określą tydzień ciąży:-)

:-) ja tez sie nie stresuje za bardzo zapewne z tego samego powodu co nadia ;-)
tez juz zaczelam 38 tydzien wiec generalnie moglabym juz rodzic ale wlasnie tak sobie mysle zeby jeszcze troszku poczekalo z tym bo jednak niektore w 37 jeszcze nie donoszone a po co nam ten inkubator... poza tym cykle mialam nierowne wczesniej, potem bralam antyki a potem to w 1 cyklu zaszlam wiec nie wiem jak to mogloby byc, moze jednak mam pozniejszy termin... a na usg dopiero z 20tyg wychodzilo okolo polowy marca,a ponoc najbardziej wiarygodne jest to pierwsze ktorego nie mialam... tylko przeciez jesli bedzie po terminie to w 42 najpozniej i tak zrobia wywolanie, czyli do 21 marca powinnam urodzic:tak: ciekawe jak to bedzie...
ja poza tym nie mam jakos bardzo zwiekszonej wydzieliny (nie bardziej niz wczesniej) skurcze caly czas na tym samym poziomie, w piatek na wizycie dowiedzialam sie ze szyjka zachowana wiec ja nie rodze! jeszcze nie!;-) czopa tez ani widu ani slychu

A ja to bym chciała na wizycie usłyszec: Ma pani rozwarcie na 1cm:-D Jeszcze troszkę i synuś będzie z panią, hehe;-) Bo juz mam dośc czekania i marudzenia mojemu M:zawstydzona/y::-D On taki biedny, butki mi zaklada, wiąże, śniadanko do łóżka przynosi, obiadki robi, herbatki.. eh.. az mi go szkoda czasami..:zawstydzona/y: jest taki Kochany, że wydaje mi się, ze to nie czlowiek tylko Anioł:zawstydzona/y: i tak mi se wydaje, że za dużo lata nade mną, tak mi głupio czasami:zawstydzona/y::-)

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0&feature=player_embedded"]YouTube- Ja Jestem - Arka Noego[/ame]

aż sie pobeczałam:(....

reklama
a tak sie wczoraj rozpisalyscie o tych lodach ze zaraz jade sobie kupic, chociaz nie chce mi sie zwlekac, po spacerku jestem wykonczona i 2 godzinki drzemki byly, ale mojego boli zab i nie chce go naciagac;-)

Do góry