reklama
moniSkaBe
Fanka BB :)
Jak czytam, co robicie na obiadek, to stwierdzam, że tragiczna ze mnie kucharka
Nie mam zbyt wielkiego talentu w tej dziedzinie. Moja Mama za to uczyła się sama gotować i teraz robi wszystko przepyszne. A mnie po prostu szkoda marnować składników, gdybym to miała potem w kosz wywalić
no.. to zeby nie bylo tak fajnie to rozgotowalam kapuste na golabki ocalaly 3 listki. Ale nie mam pewnosci, czy jak wrzuce do wody razem z miesem to mi sie kapusta nie rozleci calkiem
i maz jak bedzie wracał z pracy to kupi kapuste i dorobie golabki, bo duzo miesa narobilam. Bede mrozic
Witajcie!!!
Późno, ale nocka była do d.....późno wstałam, a potem zabrałam się za forumowe pączki z serkiem....wyszły super
A to dla Was Pączek dla Ciebie - Marta przesyła Ci pysznego pączka. :-):-):-):-)
Spróbuję teraz, zanim mąż wróci z pracy nadrobić zaległości na BB;-);-)
Późno, ale nocka była do d.....późno wstałam, a potem zabrałam się za forumowe pączki z serkiem....wyszły super
A to dla Was Pączek dla Ciebie - Marta przesyła Ci pysznego pączka. :-):-):-):-)
Spróbuję teraz, zanim mąż wróci z pracy nadrobić zaległości na BB;-);-)
Hej Brzuchatki, ja jeszcze zadnego pączka nie zjadłam a ochotę mam ogromną, mężulek ma kupić w drodze powrotnej z pracy.
Stresuje mnie ta ciąża bardzo, teściowa przyjeżdza do nas 28 lutego, termin mam na 4 marca, a jak zaczne rodzic wcześniej to co my z Matim zrobimy... zła jestem na to wszystko.
Dziewczyny, kupiłam TENS, elektrody na plecy...jak narazie mój Ł używał na bóle kręgosłupa i jest zachwycony, miałam zamiar sprzedać je zaraz po porodzie, ale nie pozwala Mam ogromną nadzieję, że choć troche pomogą w bólu.
Stresuje mnie ta ciąża bardzo, teściowa przyjeżdza do nas 28 lutego, termin mam na 4 marca, a jak zaczne rodzic wcześniej to co my z Matim zrobimy... zła jestem na to wszystko.
Dziewczyny, kupiłam TENS, elektrody na plecy...jak narazie mój Ł używał na bóle kręgosłupa i jest zachwycony, miałam zamiar sprzedać je zaraz po porodzie, ale nie pozwala Mam ogromną nadzieję, że choć troche pomogą w bólu.
Witajcie!!
Trzymam kciuki za Młodą Mamusię:-) Ale chyba musismy jej dać trochę czasu by sie do nas odezwala;-) Nas tu ciekowść zżera a ona się męczy pewnie teraz bo ruszyc sie nie może a Amelka obok nie leży i jak jej nie uściskać i nie ucałować
Dziś poprasowałam troche i wiecie co ...nowe pieluchy tetrowe a już sie porozłaziły chyba jakies doopne kupilam na allegro bo to dopiero 1wsze pranie a takie szmaty sie zrobiły jakbym je używała z rok
Zostało mi jescze 1 pranie ciuszkowe i 2gie z kocykami, recznikami itp i bedzie po wszytkim ufffff
A ja zjadłam dziś pączki teściowej - 4 sztuki - dobre nawet lepsze od sklepowych heheh specjalnie czekala az M pojedzie do pracy by mi je przyniesc bo mieszkamy płot w płot a od Wigili to widzialam ją tylko raz i to 5 min bo zawsze Krzys otwiera dzrzwi i od razu sie pyta : "co chcesz!!?" nie zbyt mile powietanie wiec nei przychodza do nas i tym badziej nei maja okazji pogadac ze mna - ja tam nie ubolewam z tego powodu ale fajnie ze przyszla dzis:-)
A myślałam ze tylko my mamy tak prze****** z ogrzwaniem gazowym i tylko my mamy tak niską temperature w domu wahającą sie różnie od 15-19stopni!! przy całkowitym grzaniu!!! Nam też bardzo wysokie rachunki przychodza i az boje sie co bedzie na poczatku marca przyjedzie rachunek za ostsnie 3mce
Trzymam kciuki za Młodą Mamusię:-) Ale chyba musismy jej dać trochę czasu by sie do nas odezwala;-) Nas tu ciekowść zżera a ona się męczy pewnie teraz bo ruszyc sie nie może a Amelka obok nie leży i jak jej nie uściskać i nie ucałować
Dziś poprasowałam troche i wiecie co ...nowe pieluchy tetrowe a już sie porozłaziły chyba jakies doopne kupilam na allegro bo to dopiero 1wsze pranie a takie szmaty sie zrobiły jakbym je używała z rok
Zostało mi jescze 1 pranie ciuszkowe i 2gie z kocykami, recznikami itp i bedzie po wszytkim ufffff
A ja zjadłam dziś pączki teściowej - 4 sztuki - dobre nawet lepsze od sklepowych heheh specjalnie czekala az M pojedzie do pracy by mi je przyniesc bo mieszkamy płot w płot a od Wigili to widzialam ją tylko raz i to 5 min bo zawsze Krzys otwiera dzrzwi i od razu sie pyta : "co chcesz!!?" nie zbyt mile powietanie wiec nei przychodza do nas i tym badziej nei maja okazji pogadac ze mna - ja tam nie ubolewam z tego powodu ale fajnie ze przyszla dzis:-)
A myślałam ze tylko my mamy tak prze****** z ogrzwaniem gazowym i tylko my mamy tak niską temperature w domu wahającą sie różnie od 15-19stopni!! przy całkowitym grzaniu!!! Nam też bardzo wysokie rachunki przychodza i az boje sie co bedzie na poczatku marca przyjedzie rachunek za ostsnie 3mce
ionka
ps2 nie idzcie do h&m na dział dziecięcy, bo ja poszłam i 200 zł wydałam- bo to wszystko takie śliczne a pewnie jakbym miała kartę z sobą wydałabym jeszcze z 500 zł
echhh, ja mam zakaz od męża ;-) ale wczoraj i tak kupiłam kilka rzeczy... ;-)
dzidzia ma już ubrań więcej niż ja i M. śmieję się, że prać nie będę, tylko nowe wkładać ciągle ;-)
Ja już wsunęłam dwa i nie mam na więcej ochoty, sąsiadka była na kawce, także pączków coraz mniej, później usmażę faworki i obiecane pączki dla męża z maszyny do pieczenia chleba
Ccaroline, podaj przepis na pączki z maszyny!! :-)
to zrobie też
na razie muszę chleb nastawić
k_aralajna
a ja wrocilam z zakupow i jem paczka:-)
a na obiad dzis pizze robie z salami i jeszcze jakies gadzety
chce wiecej chodzic ale przez ten snieg to nie ma szans, nie bede sie przez zaspy przedzierac, no i samochodem pojechalam, i do porodu dobije do 90kg
ale coz, zgubilam wczesniej wiec po porodzie tez zgubie, a co nie
za to jutro pewnie si epomecze bo mam wizyte i zejdzie pewnie dlugo w tych katosach mi... ale spoko,ilez mozna siedziec ;-)
a na obiad dzis pizze robie z salami i jeszcze jakies gadzety
chce wiecej chodzic ale przez ten snieg to nie ma szans, nie bede sie przez zaspy przedzierac, no i samochodem pojechalam, i do porodu dobije do 90kg
ale coz, zgubilam wczesniej wiec po porodzie tez zgubie, a co nie
za to jutro pewnie si epomecze bo mam wizyte i zejdzie pewnie dlugo w tych katosach mi... ale spoko,ilez mozna siedziec ;-)
witam sie porannie
kamikaa wspolczuje przejsc z kaloryferami, w zeszlym roku mialam podobna syt wiec wiem jak to jest... teraz mieszkam w innym mieszkaniu i tu mam tak ze w ogole nie odkrecam kurkow bo srodkowe mieszkanie i cieplo jak ch... wrecz musze okna otwierac codzien i wietrzyc bo w tej ciazy jakos okrutnie mi goraco non stop
a paczkow jeszcze dzis nie mam, sama sie musze wybrac, ale musze przyznac ze moj to juz wczoraj mi kupil i jednego wszamalam mi w ciazy strasznie paczki podchodza
trzymam kciuki za mloda mamusie
U mnie tak samo w mieszkaniu, wietrzymy i pozakręcane kaloryfery
trzymam kciuki za mloda_mamusię1
Słyszałam właśnie, że pod koniec ciąży moga powrócic wymioty..
Oj, to jak znam moje szczęście u mnie właśnie powrócą
cześć Kochane :-)
ależ miałam noc plecy mnie od chodzenia wczorajszego napierniczały, leżeć nie mogłam, siedzieć nie mogłam, stać nie mogłam M. mi masował plecy pół nocy...
u nas pączków raczej nie będzie, bo do sklepu mam daleko- z pól godziny w jedną stronę... i chociaż pogoda super, to nie chcę się przemęczać, a M. wraca późno :-(
a do polskiego sklepu to już w ogóle mam kawał drogi :-(
nic to, zamiast pączków jem arbuza
odbiję sobie we wtorek, bo tu bedzie Dzień Naleśnika
tak i raz niunia miała czkawkę, to nie dość, że słychać ją było wszędzie, to jeszzce kazali mi te ruchy rejestrować
Kamikaa- wspólczuję zimnego domu
u nas w starym domu była taka akcja, że wysiadł piecyk gazowy- tzn ognia nie było, a gaz sie ulatniał i ponad 2 tygodnie czekaliśmy aż właściciel naprawi a to był styczeń i jeszcze głąb mi wciskał, że tak powinno być: bez płomienia
Mhmmmmmmmm...........uwielbiam arbuzy i naleśniki podzielę się pączkami w zamian za arbuza;-);-);-);-)
dokładnie jak moja siostra jak była mniejsza śmieszne są dzieciaki
dziewczyny, jaki puls macie w ciąży? Bo ja dziś 98 i troche mnie to zaniepokoiło bo zazwyczaj było jakieś 83.
U mnie co wizyta 110/70....raz było więcej, ale było mierzone przed pierwszym usg
Ej...niemożliwe!!! Mi moja gin mowila ze po 2 godzinach się wstaje. Ze 2 godz trzeba lezec, ale potem im wczesniej wstaniesz tym lepiej i potem tak nie boli. Zresztą slyszałam już nie raz, ze dziewczyy wstają po 2-4 godzinach.....jasne ze cierpią i boli, ale podobno najlepiej to rozchodzic.
U nas też mówili, że plackiem 12 godzin i to na plecach, więc i dziecko tak się karmi
reklama
Ionka koleżanka mi ostatnio tłumaczyła ze jest skala co określa ilośc wód płodowych od 0-20 i jak miala 6 to kazali jej codziennie przychodzic i mierzyc ilosc wod i jak spadło do granicznej ilości czyli 5 to położyli ją do szpitala...
A moze jest inna skala skoro masz 2,2 i jest ok:-)
A ja mam inne pytanie do Was.....
Przed porodem organizam sie oczyszcza i jak sie ma gęste, budyniowate upławy to jest ok....tak mi gin tłumaczyła na ostsniej wizycie ale ja od tygodnia cierpie na suchość w pochwie - zero upławów i to jest gorsze od upławów..wiekszy dyskonfort mam gdy tam jest tak sucho a do tego doszło jakies delikatne szczypanie przy oddawaniu moczu, ale już przechodzi boje się ze jakoś infekcje załapałam na koniec ciąży Czy któraś miała takie suche dni....
A moze jest inna skala skoro masz 2,2 i jest ok:-)
A ja mam inne pytanie do Was.....
Przed porodem organizam sie oczyszcza i jak sie ma gęste, budyniowate upławy to jest ok....tak mi gin tłumaczyła na ostsniej wizycie ale ja od tygodnia cierpie na suchość w pochwie - zero upławów i to jest gorsze od upławów..wiekszy dyskonfort mam gdy tam jest tak sucho a do tego doszło jakies delikatne szczypanie przy oddawaniu moczu, ale już przechodzi boje się ze jakoś infekcje załapałam na koniec ciąży Czy któraś miała takie suche dni....