reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ehhh.. dziewczyny ale okropna pogoda.. nie wiem po co mylam wczoraj wlosy, skoro teraz wygladam jakbym miala tluste. :sorry:

chodniki nieodsniezone.. jeszcze z klatki nie wyszlam, a juz wpadlam po kostki w snieg :eek:

wlasnie gotuje kapustke na golabki, miesko sie rozmraza, zaraz bede robic obiadek.

tak mysle nad tymi paczkami. moja mama troche za duzo ich kupila.
i teraz mam dylemtat, bo narobic najprosciej.. tylko kto to pozniej zje :confused2:

a ja nie mam pojecia jaki mam puls. :eek:

reklama
Witam się :-)
Ja już wciągnełam 3 pączki: z adwokatem, marmoladą i różą. Ten z różą miał być z budyniem ale chyba Pani w sklepie nie zorientowana ;-)
Ja przed chwilką zmierzyłam sobie puls i mam 75

Ja już wsunęłam dwa i nie mam na więcej ochoty, sąsiadka była na kawce, także pączków coraz mniej, później usmażę faworki i obiecane pączki dla męża z maszyny do pieczenia chleba :)

A co do włosów moniSkaBe to w końcu dzisiaj tłusty czwartek :-D:-) :laugh2:Ja myję głowę co dwa dni, strasznie mi się włosy przetłuszczają!!

ps2 nie idzcie do h&m na dział dziecięcy, bo ja poszłam i 200 zł wydałam- bo to wszystko takie śliczne:angry: a pewnie jakbym miała kartę z sobą wydałabym jeszcze z 500 zł
Ja raz tam weszłam i...jeszcze szybciej wyszłam:eek:
Czasem coś droższego kupię maleństwu ale bez szaleństw.Szkoda kasy na coś co założy kilka razy...chyba,że miałabym większą wypłatę to myślałabym inaczej.
Zaraz biorę się za obiadek.Naleśniki na ostro z farszem z cebuli,pieczarek i kiełbaski+surówka z pekinki,jabłuszka,cebulki,ogórka,pomidora i papryki w sosie majonezowo czosnkowym..mniam.
Tylko zgaga mnie wzięła po..mleku:sorry:

mysza no ja dziś w nocy też się obudziłam i pierwszy raz w ciąży miałam taką zgagę że aż paliło, ale wypiłam trochę pepsi i poszłąm spać:) A wogóle też lubię oglądać TVN24, zawsze w nocy i rano oglądam jak nie moge spać

mysza no ja dziś w nocy też się obudziłam i pierwszy raz w ciąży miałam taką zgagę że aż paliło, ale wypiłam trochę pepsi i poszłąm spać:) A wogóle też lubię oglądać TVN24, zawsze w nocy i rano oglądam jak nie moge spać

tvn 24 wstajesz i wiesz :rofl2:

ja mam zaburzone pojęcie co do ubrań co jest drogie a co tanie:eek: poza ciążą jestem menedżerem w sklepie z dość drogą odzieżą damską, że tak powiem, więc jak coś kosztuje poniżej 300 zł stwierdzam, że jest tanie :wściekła/y:wiem powinnam się puknąć w ten głupi łeb:confused2:

moniSkaBe - łatwo zmierzyć puls. Jak przyłożysz pale wskazująy i środkowy do żyły z boku szyi to poczujesz takie pykanie. No i liczysz ilość pyknięć na minutkę (najlepiej jakyś miała zegarek ze wskazówkami). Można też na nadgarstku zmierzyć.
Ja zazwyczaj mam 70-75, a teraz po tych lekach to około 100

Jak czytam, co robicie na obiadek, to stwierdzam, że tragiczna ze mnie kucharka:zawstydzona/y:
Nie mam zbyt wielkiego talentu w tej dziedzinie. Moja Mama za to uczyła się sama gotować i teraz robi wszystko przepyszne. A mnie po prostu szkoda marnować składników, gdybym to miała potem w kosz wywalić:no:

W końcu zjadłam 2 pączki z adwokatem i nawet niezłe były.

A puls sobie mierzę łatwo, bo mam ciśnieniomierz z pulsem, a ciśnienie muszę mierzyć 3x dziennie...

reklama
Tutaj też pogoda się zepsuła. Śnieg sypie i jest dość zimno.
Aż mi się nie chce iść dziś na szkołę rodzenia, bo M nie da rady, więc zamiast samochodem będę na szła na nogach... A chodzenie po zaspach męczy jak cholera :baffled:

Do góry