reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja tez ide przygotowac obiadek i polozyc sie, chyba weekendowe szalenstwa teraz mi wychodza, ledwo zyje...do potem, ewentualnie do jutra :)*

reklama
Z tym łożyskiem to jest tak, że wiek jego jest podzielony na 3 lub 4 stopnie dojrzałości wg. skali Granumma (nie wiem, czy dobrze napisałam). Większość ciąży się ma 1 stopień, a w 3 trymestrze chyba zaczyna się starzeć czego konsekwencją jest mniejsza jego wydolność . Podobno w terminie porodu powinno osiągnąć 3 stopień dojrzałości. Kiedyś o tym czytałam ,bo byłam ciekawa co oznaczają poszczególne parametry na USG.

a ja sobie troszke poczytalam ksiażke, a teraz zabieram sie za obiadek :)
dzisiaj zrobie gulasz mieso wolowe juz sie ugotowalo teraz dorzuce do tego piersi z kurczaka fasolke czerwoną kukurydze i papryke i ugotuje kasze gryczaną
musze wiecej tego zrobic bo rodzice po mnie przyjezdzaja a oni dzisiaj bez obiadu beda wiec ich nakarmie :)

Nie wiem od czego to zależy- ja nigdy nie paliłam, mój M już 2 lata nie pali, a mieszkami sami. Teściowie palą, ale nigdy przy mnie, muszą być chyba jeszcze jakieś inne przyczyny... tak sobie myślę.
może po prostu źle widział :sorry2:
przekonasz się po porodzie :tak:

nas w pazdzierniku wygonil stamtad wujek, Karola-chrzestny, a babci syn-skurwiel.
acha...myślałam że babcia sama mieszka... :sorry2:

dziewczyny a czy słyszałyście o tym że jeśli macie ładne czyste łożyska to można je sprzedać szpitalowi?? Lekarze nic nie mówią po porodzie i nie pytaja czy mogą wziąć łożyska, tylko ot sobie biorą i szpitale sprzedają je firmom farmaceutycznym...a ponoć można zarobić i 2 tysiące na tym ... Tak mi właśnie znajoma mówiła....
Ja tam nie zamierzam się ze szpitalem kłócic o łożysko no ale skoro na nim zarabiają to czemu choć znieczulenei i porody rodzinne nie dają za darmo??? eeeech:dry:

ufff...czuję się jak czołg albo mamucica :dry:

ledwo wylazłam z wanny po kąpieli i jeszcze o mało co się nie wywaliłam:dry:

a w ogóle depilacja zajmuje mi aktualnie 3/4 czasu kąpieli:dry::dry::dry:

wizytę będę mieć jednak jutro
psiapsóła zadzwoniła, że coś u niej chyba z dzidizolem nie tak :-((7 tydzień) i poprosiła, bym się zamieniła terminem, bo ona ma dopiero na jutro

lecę z nia o 15. 30, i na wszelki wypadek się wykąpałam - gdyby ginowi przyszło na myśl, że przyjmie nas obie:dry:

cześć!!

właśnie od gina wróciłam i jestem zła i przestraszona jednocześnie , bo gin powiedziała że moja szyjka sie skróciła :szok::-:)-(
ja nie podejrzewałam że u mnie się skróci:baffled: :zawstydzona/y:
to moze ozn. że urodzę wcześniej???:confused:

ufff...czuję się jak czołg albo mamucica :dry:

ledwo wylazłam z wanny po kąpieli i jeszcze o mało co się nie wywaliłam:dry:

a w ogóle depilacja zajmuje mi aktualnie 3/4 czasu kąpieli:dry::dry::dry:

wizytę będę mieć jednak jutro
psiapsóła zadzwoniła, że coś u niej chyba z dzidizolem nie tak :-((7 tydzień) i poprosiła, bym się zamieniła terminem, bo ona ma dopiero na jutro

lecę z nia o 15. 30, i na wszelki wypadek się wykąpałam - gdyby ginowi przyszło na myśl, że przyjmie nas obie:dry:
koleżankę to bez kolejki powinien gin przyjąć :tak: także może obie jednak zaliczycie dziś wizytę ;-)

reklama
Z tym łożyskiem to jest tak, że wiek jego jest podzielony na 3 lub 4 stopnie dojrzałości wg. skali Granumma (nie wiem, czy dobrze napisałam). Większość ciąży się ma 1 stopień, a w 3 trymestrze chyba zaczyna się starzeć czego konsekwencją jest mniejsza jego wydolność . Podobno w terminie porodu powinno osiągnąć 3 stopień dojrzałości. Kiedyś o tym czytałam ,bo byłam ciekawa co oznaczają poszczególne parametry na USG.

a gdzie to jest napisane na wydruku usg ? jaki skrót?

aaaa któraś z was pisała, że zwolnienie lekarskie nie dotarło do zusu, polecam następnym razem iść tylko do zakładu pracy, podbić pieczątką, zrobić im ksero i samemu wysyłać, u mnie to działa, kasę mam bardzo szybko bo sama wysyłam.

aaa co do szyjki skróconej, nie ma co się martwić, mi się przez miesiąc skróciła 2.5 cm, a czy ci powiedzieli ile twoje teraz ma?

Do góry