reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć brzuszki:-)
Ja już dzisiaj zaliczyłam wizytę u gin, a wrażenia tak sobie. Pojawiły mi się jakieś bakterie w moczu, przyplątała się mała anemia i mam jakieś starawe łożysko...co to kurcze jest??? Czy któraś z was słyszała o czymś takim? Powiedziała mi jeszcze, że ktoś przy mnie pali papierosy bo widać to po wodach płodowych, a z tego co mi wiadomo przy mnie nikt nie pali:no:
Poza tym dzidzia waży 2200, szyjka długa i twarda, więc raczej na razie nie będę rodzić.
Ciśnienie mam 105/70 i czuje się niefajnie:no: Dzisiaj nie idę do biura, leżę cały dzień, a co!

starawe łożysko? pierwsze słyszę :szok:
ja nie paliłam ani przed ciaża ani w trakcie...mój J przy mnie czasami palił ale od jakiegoś czasu wuchodzi z fajami do kuchni...więc chyba dobre mam łożysko :dry:
znajoma opowiadała że jak rodziła (paliła i przed i w trakcie ciąży) to miała zielone wody płodowe, ale lekarz powiedział ze łożysko ładne - do póki nie przetarł go szmatką...wtedy wyczytał - 1,5 paczki dziennie? a ona tylko przytaknęła :sorry2:

reklama
moniat te siateczkowe o których mówisz nazywaja się "wielorazowe poporodowe"
na pewno na Allegro znajdziesz :sorry2:

Na allego to wiem, że są, tylko one grosze kosztują i z przesyłką się nie opłaci. Musiałabym je kupić przy okazji. Mam zamiar kupić laktator przez allegro, ale zazwyczaj jak sprzedawca ma już ten laktator w dobrej cenie to majtek niestety nie sprzedaje:-p

a ja cos sie wybrac nie moge na to miasto.
jak zajrzalam do portfela to sie zalamalam..
no ale co zrobic.

wczoraj pojechalismy do sklepu i nakupowalismy babci jedzenia za 120 zł. Bo sie dowiedzielismy od Karola brata, ze nie ma co jesc i nie ma pieniedzy. Karola siostra Paulina dała kilka kilo miesa.
Tak mi jej szkoda, najchetnie to wzielabym ja tutaj do siebie..

Ja tez jakoś z M nie możemy się do miasta wybrac:-D I tez w portfelach nie wesolo:baffled: Niby na koncie kasa jest ale musze trzymac bo w środę przychodzi wujek i będzie nam tą szafę wstawiac (jest stolarzem) więc trzeba będzie mu zapłacic.. A! no i w środe po wózio idziemy :cool2: ale to fundują rodzice M:tak::-)

Nie wiem od czego to zależy- ja nigdy nie paliłam, mój M już 2 lata nie pali, a mieszkami sami. Teściowie palą, ale nigdy przy mnie, muszą być chyba jeszcze jakieś inne przyczyny... tak sobie myślę.

reklama
Dronka- łożysko ma chyba III fazy dojrzalości. Moje w 30tc było w drugiej fazie. Może lekarz się pomylił, często się zdarza, że straszą niepotrzebnie:tak:. Jesteśmy już prawie na mecie, także nie przejmuj się tym tak bardzo;-)

Dziś M mi zostawił laptopa i nie mogę oderwac się od BB. Muszę jeszcze iść do sklepu po coś na obiad i zaraz siostra przyjedzie mnie odwiedzić, takze muszę niestety spadać, bo się nie wyrobię:-D

Do góry