reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mi kompletnie nic nie leci...

patinka a ty masz skrocona szyjke?? bo takie bole to rzeczywiscie chyba sie juz kazdej z nas przydarzaja...
a oni od razu chca Ciebie klasc do szpitala?? biedna. ale trzymaj sie, musi byc dobrze:tak::tak::tak:
tak ja mam skrócona szyjke. I dlatego lekarz martwi sie zeby rozwarcia nie było. Jeśli te dolegliwości beda w nocy sie powtarzać to pojade na IP a jak bedzie lepiej to do niego zeby mnie zbadal czy mi sie z szyjką coś dzieje.

-

- kochana ja tez tak mam od jakiegos czasu.... czyli powinnam zadzwonic do mojej ginki....?? bo w nocy jak mam wstac to maz musi mi pomagac...a na drigu bok jak mam sie przewrocic to jest koszmar....boli mnie brzuch na dole ....Kitku trzymaj sie dzielnie!!!! juz mamy 33 tydzien....wiec jeszcze chociaz jeden wytrzymaj aby plucka byly ok ...

))
Wiesz co ja zadzwoniłam bo mnie bardzo bolało ale teraz jak wzielam to co mi kazał w takich sytuacjach to jest lepiej. Ja po prostu kuuuuuuuuu***** za dużo chodziłam. Jestem na siebie wściekła....:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( Teraz leze i jest lepiej. A boli Cie tak że kłuje?! No ja wiem że chociaż jeden tydz ale ja wole do 9 wytrzymać tzn do 36 bo w 8 mc to róznie bywa

reklama
tak ja mam skrócona szyjke. I dlatego lekarz martwi sie zeby rozwarcia nie było. Jeśli te dolegliwości beda w nocy sie powtarzać to pojade na IP a jak bedzie lepiej to do niego zeby mnie zbadal czy mi sie z szyjką coś dzieje.

no to rozumiem, a do lekarza to dopiero jutro moglabys sie wybrac, tak?? i do tego szpitala to tylko jakby dzis jeszcze bylo gorzej..?
to trzymam kciuki zeby sie polepszylo:tak::tak::tak:

Kurcze patinka przestraszyłaś mnie trochę, bo ja też mam takie bóle jak ty opisujesz...szczególnie przy zmianie pozycji..potworny ból na dole brzucha....a do tego skurcze to standard...przynajmniej kilka dziennie, ale w zasadzie wtedy kiedy się nachodzę tylko....

Moja szyjka podobno ok, ale to łożysko mnie martwi...:-(
Mam nadzieję, ze nie bedziesz musiala jechac na IP...bo zawsze lepiej chyba w domu lezec niż w szpialu.

Będzie wszystko dobrze!

Czarnuszka jaką Ty masz szyjke?

ah bo jak ja pojade na IP to u nas od razu przyjmują...a jutro mój gin ma poradnie a pozniej dyzur i on czasem na IP zbada i mozna do domu jechac a inni zostawia. I na bank jakbym poszla to juz kroplówa itd. Teraz leze plackiem i nicnie robie...

hmm.. klucie to u mnie standard. ostatnio jakby mocniejsze gdzies tak jakby w pochwie.
uczucie jak na miesiaczke tez miewam. ostatnio czesciej.

ale mnie sie wydaje, ze u mnie to ma tak byc poprostu.

a w nocy przy przekrecaniu to ło.. czasami tak dysze i stekam i oddycham, ze Karol sie budzi i sie pyta co sie dzieje...

Skurcze w nogach
Moze Wam sie przyda ta informacja. Od niedawna zaczely mnie meczyc skurcze - glownie w nocy. Bardzo czesto, z tego co wiem, lekarze zalecaja magnez. Ja go biore od bardzo dawna ze wzgledu na brzusio.
Podczas wizyty u poloznej, wspomnialam o skurczach w nogach. Powiedziala mi, ze jest to efekt zaburzonej rownowagi pomiedzy magnezem a wapniem w organizmie.
Hm... bardzo mozliwe. W koncu zazywam magnez.
Zalecila mi takie tabletki wapniowe dla ciezarnych. Nie napisze Wam nazwy, bo nie ma sensu. W Polsce ich nie ma. Ale podam sklad:
w 1 tabletce
- wapno 300mg (38% dziennego zapotrzebowania)
- magnez 100mg (33% -//- )
- wit. C 10mg (17% -//- )
- wit. K 20ug (22% -//- )

Hmmm.. Patinka ja tez mam takie bóle.. ale szyjki chyba skróconej nie mam.. nie wiem. Ostatnio jak byłam u gina 3 tygodnie temu to mi nie powiedział, że skrócona, tylko że wsio oki;) Ciekawe co jutro powie.. Jutro wizyta. Trzymaj się Kochana!!

Patinka trzymaj sie kochana :)u nas pogoda jak na syberi ,ciagle pada sypie snieg i takie zawieruchy ze hej :( dobrze ze juz wszystko pozalatwialam i teraz siedze w cieplym domku :)Dzisiaj bedzie spagetti bo na stanie przy garach i pichcenie nie mam sily :) taka pogoda ze tylko spac .A rano mala mi nie dala wypic kawy i jestem snieta :)Kupilam gazetke o dzidzi i poczytam moze sie zdrzemne o 19 przyjdzie M i kolejny dzien z glowy :)Jutro moze wyskocze do lumpka ostatnio nic nie bylo a potrzebuje jeszcze taki kocyk gruby ktory sie kladzie na podlodze i jak dzidzia wieksza to tam sie bawi :)Chce jej zrobic pozniej w salonie taki kacik do zabawy i dlatego taki kocyk bedzie fajowy :)

twardnienie brzucha i taki lekki bol jakby na @ tez mi towarzyszy coraz czesciej ale zaraz przechodzi.Jedno co ostatnio miewam to takie dziwne uczucie jak dluzej ide to mam wrazenie ze dziecko zgubie bo jakos mi tam tak nisko siedzi albo mi sie tylko wydaje .pytalam gin i ona mowila ze to uczucie jest normalne i duzo ciezarnych je ma a wypasc nic nie ma prawa :)Ostatnio sie zastanawialam czy wody plodowe moga odejsc przy robieniu siku i nie zajarze ze to to :(Dzisiaj zrobilam siku i niby juz nic nie bylo mialam sie podniesc a tu nagle jeszcze lecialo i lecialo :/ moze byly gdzies zapasy w pecherzu i dlatego .boli mnie tylko krzyz i boki bo juz nie wiem na ktorym mam spac :)

reklama
Jedno co ostatnio miewam to takie dziwne uczucie jak dluzej ide to mam wrazenie ze dziecko zgubie bo jakos mi tam tak nisko siedzi albo mi sie tylko wydaje .

To ja mam tez czasem takie dziwne uczucie. :baffled:
Dziewczyny do marca jeszcze miesiac wiec nie ma co sie stresowac. Stres na pewno nie pomoze.
Mnie coraz czesciej na pecherz cisnie i twardnieje brzuch szczególnie w nocy jak ide na kibelek to twardy jak kamlot.

a bóle jak na miesiacze to ja mam od poczatku ciazy raz po raz. A wszysto podobno ładnie trzyma i szyjka sie nie skraca;-) Ja ide do gina dopiero za 2 tyg a najchetniej bym łaziła co tydzien zeby wiedziec czy wszystko ok

Do góry