reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Co do nosideł, to są ponoć bardzo niezdrowe dla dzieci za to fizjoterapeuci polecają chusty.
A co do fotelika, to my wyszliśmy z założenia, że musi być jeden z lepszych w testach ADAC. Nie jest dla nas ważne czy dziecko będzie w nim jeździło 3 czy 5 miesięcy - ma być w samochodzie przede wszystkim bezpieczne, bo jak się ogląda crashtesty to można na zawał zejść co się dzieje w dzieckiem w kiepskim foteliku :szok:
Tak samo lepiej kupić fotelik nowy, no chyba, że się ma pewność, że ten używany nie brał udziału w żadnym wypadku. Generalnie moje zdanie jest takie, że można oszczędzać na wszystkim, ale nie na bezpieczeństwie dziecka.:tak:

Ja też się pod tym podpisuję. My mamy maxi cosi z bazą, ale na szczęście na to mieliśmy sponsora;-);-) Jeśli chodzi o bazę to samochód powinien mieć wszywki na siedzeniach "ISOFIX", a poza tym można sprawdzić na stronie Maxi-Cosi products - gb-en wpisujesz model samochodu i podają, jaką masz możliwość montażu:-)

reklama
witajcie, pozdrawiam na wstępie
nie daję radę was nadrobić

czarnuszka trzymam kciuki za wizytę, ja jadę w środę

katrinka dlaczego mąż nie pozwala Ci prowadzić?, ja tam wolę prowadzić bo sama kontroluję jazdę, a tak mąż czy w dziurę w jedzie czy co, sama czuję sie najbezpieczniej za kierownicą,choć dalej niż za miasto nie jeżdżę

co do zwierzaków, ja tez wolę psy,nie znosze kotów są fałszywe

za resztę dziewczyn odwiedzających lekarzy też trzymam kciuki

dorotka m fajnie,że masz dobre wieści, a wagą się nie przejmuj zrzucisz napewno

co do chust, ich częste stosowanie wcale nie jest bezpieczne dla rozwoju dziecka, a jak je przyzwyczaisz do noszenie to będziesz mieć biedę, moja koleżanka nie może wrócić z macierzyńskiego bo tak nauczyla swojego syna noszenia na rękach,że wcale z niej nie schodzi, a żadna opiekunka nie chce pracować z dzieckiem 24 ha na rękach

pozdrawiam,życzę zdrówka i miłego dnia

hej Wstalam rano po 9 a dopiero teraz usiadlam ,wzielam sie za rozebranie choinki juz dosc stala az zaczela brzydko pachniec i ze w domu nie bylo grubej tasmy zeby ja obkleic musialam walczyc z nia sama bo moj M stwierdzil ze skoro nie umiem sie zorganizowac to mam zrobic sama :/ kutas ****ny I tak walczylam 3 godziny obwiazalam cienka tasma i ledwo zaciaglam na dol i wywalilam jana podworko za dom ale normalnie powinnismy ja dzisiaj i jutro wywiesc na takie specjalny plac gdzie je zbieraja ;( akto pojedzie ?:( w dupie to mam niech tam lezy a ja ja kawalek po kawalku polamie i do zielonego smietnika wyrzuce (tutaj trzeba smieci sortowac )

hej Wstalam rano po 9 a dopiero teraz usiadlam ,wzielam sie za rozebranie choinki juz dosc stala az zaczela brzydko pachniec i ze w domu nie bylo grubej tasmy zeby ja obkleic musialam walczyc z nia sama bo moj M stwierdzil ze skoro nie umiem sie zorganizowac to mam zrobic sama :/ kutas ****ny I tak walczylam 3 godziny obwiazalam cienka tasma i ledwo zaciaglam na dol i wywalilam jana podworko za dom ale normalnie powinnismy ja dzisiaj i jutro wywiesc na takie specjalny plac gdzie je zbieraja ;( akto pojedzie ?:( w dupie to mam niech tam lezy a ja ja kawalek po kawalku polamie i do zielonego smietnika wyrzuce (tutaj trzeba smieci sortowac )

sama musialas ciagac choinke?? co za d*** i ani sie waz lamac to drzewko, niech on to zrobi

katrinka dlaczego mąż nie pozwala Ci prowadzić?, ja tam wolę prowadzić bo sama kontroluję jazdę, a tak mąż czy w dziurę w jedzie czy co, sama czuję sie najbezpieczniej za kierownicą,choć dalej niż za miasto nie jeżdżę
osobiscie tez wole prowadzic niz siedziec na miejscu pasazera, ale meżus sie boi co by maly za szybko nie chcial przyjsc na swiat wiec moje wyprawy samochodem nawet w roli pasazera ogranicza do niezbędnego minimum :)

Caly salon ,przedpokoj i kuchnia w tych igielkach nie wspomne o klatce schodoweji musialam shodek po schodku (2,5 pietra ) zamiatac a potem myc a *** jeden lezy w sypialni i ksiazke czyta :/Jak ja go nieraz nienawidze ://////////Posprzatalam caly dol reszta jutro juz nie daje rady :( Cala jestem mokra i pot mipo dupie leci :/ale kto zrobi jak nie ja comam sprzataczke najac :/teraz robie pranko potem musze moja kurtke z pior wyprac i zeby zachowala swoj naturalny ksztalt i nie bleeeee musze zasowac do pralni do miasta gdzie maja suszarke i tamsiedziec godzine bo kurtka musi byc suszona w takiej suszarce z pilkami do tenisa zeby ja wybily i zeby te piorka bylyznow pulchne :(Mamo gdzie kiedys cos takiego sie robilo :( swiat wariuje ale jak tak nie zrobie to kurtka do smieci ;/

Daria_b525 jakos pomalutku ja zwloklam na dol noga kopalam i poszla narobilam strasznego syfu ale co tam :/ posprzatalam i klatka schodowa sie cieszy bo syf byl :(teraz niech lezy tam do wiosny i gnije a kiedys galazka po galazce polamie i do kubla :) teraz mamto gdzies A swinia lezy jak krol i ma gdzies I mi pitili ze on bedzie mipomagal jak dzidzia bedzie :// chyba szczekaniem morda bedzie pomagal jak do tej pory .Zaraz wpadne na gore i taka burde zrobie ze mnie popamieta :( tydzien juz czekam na kase ,ktora przyszla na jego konto a kasa jest moja i jakos nie moge sie doczekac jemu chyba przyjemnosc sprawia ze u niego leza czy jak :/ ma zasowac do banku i kasa tu dla mnie co do zeta :( Ach nerwa mam jak nie wiem :/ ale dam sobie rade pomoalu ale dam zawsze jakos dwalam i teraz przeboleje .

reklama
Dzisiaj ma wolne i zamiast wzias namieszac farby i pomalowac te 2 zalosnie male sciany na ten pomaranczowy u malej w pokoju i przmocowac polke nie po co pozniej ........teraz trzeba ksiazke czytac :///wielce czytajacy ksiazki Dzisiaj rano jak ´wstal ubral sie na sportowo i polecial biegac ;/ dla lepszego poczucia kur++++ od kiedy on biega przegapilam cos czy jak :/nieraz mysle ze tak dokonca go chyba nigdy nie poznam pomimo tylu lat .Dobra ide cos porobic Milego dnia Dziewczyny trzymam kciuki za usg :) napewno bedzie git :)

Do góry